Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie grzeje mi prawe lustro , chcialbym rozbebrac sprawdzic gdzie jest problem ,auto dziewicze i nie chce zaduzo poniszczyc.Jak najprosciej sie za to zabrac?
Opublikowano

No więc najpierw zdejmujesz trójkątną osłonę wewnątrz auta przed prawą szybą lub tak jak u mnie głośnik (sykacz) i zobaczysz śrubę na duży imbus oraz kostkę od lusterka. odłączasz kostkę, odkręcasz śrubę - wyciągasz całe lusterko.

plastik od przodu lusterka w modelu od 1992 roku w górę jest po prostu wciskany więc trzeba go podważyć i wyciągnąć . wtedy zobaczysz śruby i sam sobie poradzisz.

jest też prostszy sposób ale można stłuc lustro... od góry przez szczelinę między lustrem a obudową lusterka trzeba włożyć jakiś lekko zagięty śrubokręt i przekręcić zabezpieczenie lustra - wtedy wychodzi samo lustro.

problem w tym że ciężko złapać to zabezpieczenie śrubokrętem i nawet nie pamiętam czy przekręcało się w lewo czy w prawo. lepiej rozbierz całe lusterko więcej roboty ale bezpieczniej

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Witam, mam podobny problem, u mnie nie grzeje zadne, wczesniej nie zlokalizowalem tego, bo ciepło było natomiast zima widac od razu, moze zanim wezme sie za rozbieranie, jakis faktycznie bezpiecznik sprawdzic, zaznaczam szyba tylnia grzeje ladnie
Opublikowano
Witam, mam podobny problem, u mnie nie grzeje zadne, wczesniej nie zlokalizowalem tego, bo ciepło było natomiast zima widac od razu, moze zanim wezme sie za rozbieranie, jakis faktycznie bezpiecznik sprawdzic, zaznaczam szyba tylnia grzeje ladnie

Ja bym zdjal szklo bo to chwila doslownie jest ,mierniikiem zmierzysz czy po wlaczeniu tylnej szyby masz tam napiecie

Opublikowano
Tak jak pisałem wyżej ,zjedź sobie na sam dol regulacja i będziesz widział gdzie mocowane jest szkło do mechanizmu regulacji ,cieniutki śrubokręt lub coś pręcik delikatnie podważaj 2 górne zaczepy i odejdzie