Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was próbował może zastąpić zwykłe spryskiwacze strumieniowe ..spryskiwaczami mgłowymi (takimi rozpylającymi) jak np: w Golfie 4 lub Citroenie C3 :?:

Bo już mnie krew zalewa jak codziennie muszę igłą przeczyszczać i ustawiać te strumieniowe.

Googlując nie znalazłem żadnych 'mgłowych' zamienników do E36,

ale natknąłem się na parę postów właścicieli Hond itp. jak instalują po drobnej przeróbce dysze mgłowe z Citroena C3

Opublikowano
Przy duzej predkosci moim zdaniem cała ta "mgła" poleci zamiast na szybe to za auto :) Moze poprostu wymien dysze i przewody ze zbiornika spryskiwaczy, albo sam zbiornik wyjmij i dokładnie umyj, bo pewnie w nim sie jakis syf zrobił i pompka pompuje to na szybe i przez to sie zatyka. Koszty nie beda duze, o ile wogole jakies beda jak umyjesz zbiornik na płyn do spryskiwaczy.

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
podszedł Ci jakis paproch w dysze i psika jakby chciało a nie mogło, na bok , nie takim strumieniem. ja musialem wyjąc dysze i ja przepłukac, bo za kazdym razem plyn popychal ten syf w kierunku dziurki i zatykal sie na nowo- szpilka tylko odpycha a to nie likwiduje klopotu.
Opublikowano

Mam ten sam problem co kolega pytający o te dysze mgłowe.

Żeby nie zaśmiecać forum chciałem zapytać, żeby dobrać się do spryskiwaczy w e36 muszę zdjąć wygłuszenie silnika na masce.

A czy w tym celu muszę odkręcić również te bolce, od zamykania maski, żeby ten materiał dał się zdjąć?

Bo na moje oko materiał jest również ułożony pod tymi bolcami.

RWD Rulez!
Opublikowano
odepnij tylko wygluszenie od strony dysz i po bokach po co cale zdejmowac reka wysuniesz dysze- pamietam ze jest jakos wsuwana , czy to w zdluz czy trzeba dysze obrucic w bok jakos tak :wink:

W sumie racja - nie przyszło mi to do głowy :oops:

Dzięki :handshake:

RWD Rulez!
Opublikowano
Przy duzej predkosci moim zdaniem cała ta "mgła" poleci zamiast na szybe to za auto :) Moze poprostu wymien dysze....

Właśnie tym strumieniowym raczej sie zdarza lać na dach albo na auto obok.

Niekiedy poruszam się Golfem 4 i mam 'sprawdzone' te dysze mgłowe (rozpylające) ...to jest po prostu lepszy patent niż te strumieniowe które moim zdaniem są z poprzedniej epoki.

Myślę wyjąć te co mam i różnymi środkami je poczyścić i wymoczyć, ale myślę też kupić te od Citroena C3 ...może sie da je wmontować

Opublikowano
panowie miałem ten sam problem co wy z tymi zatkanymi spryskiwaczami!kiedyś czytałem o pewnym patęcie i postanowiłem go wypróbować!:)otóż zakupiłem dwie dysze od fiata seicento(5zł jedna), są prawie identyczne jak nasze oryginały z tym że mają potrójny strumień!:)pilnikiem troszke trzeba plastik po bokach tych dysz setrzeć i pasują idealnie:)a jaki efekt!nie ma wogóle porównania!:)co prawda nie ma podgrzewania ale ja i tak go nie miałem bo jakiś dzięcioł przedemną wyjął dysze rozebrał i pourywał co się tylko dało!pozatym słyszałem opinie że idzie więcej płynu ale według mnie to wcale nie prawda bo nie muszę psikać nim minute żeby umyć szybe albo chociaż jej część tylko wystarczy chwilkę potrzymać i już jest płyn wszędzie i wycieraczki dokładnie czyszczą szybke:)tak więc ja jestem bardzo zadowolony!:)POLECAM!
(OO( )( )OO)
Opublikowano
panowie zeby wyjac dysze nie trzeba nic zdejmowac cieniutki srubokret podwaza sie przod dyszy i sama wychodzi do gory

:doh: Tak , Tak ,,,,własnie tak jakos to szło- pamietam ze nie moglem wyjac a w rezultacie było to banalne mocowanie.

Opublikowano

tylko czy z e46 podejdą do e36 - oto jest pytanie :?:

Dziura w masce w e36 pod spryski wynosi 26 na 17 (milimetrów)

Może ktoś posiadający e46 byłby w stanie podać wymiary tamtych dziur?

RWD Rulez!
Opublikowano

byłem luknąć w Citroenie na te dysze mgłowe od C3 ..facet też mi pokazywał inne (chyba od C4 czy tam C5) ...kupa ...są dostosowane do małego otworu.

W E36 faktycznie jest dość duży otwór. ...więc adaptacja tych od C3 wydaje mi się misją na Marsa

Ale jako że wyciągnąłem oryginalną dyszę to podjechałem kupić nową tak dla sprawdzenia czy to coś da ...i psika o wiele lepiej i bardzo mocno i jak na razie nie muszę interweniować żeby ustawiać strumień :o natomiast prawą dyszę mam jeszcze starą i leje jak kuśka emeryta

Ale będę dalej szukał tych mgłowych ...słyszałem jeszcze żeby sprawdzić od Renault Laguny

Opublikowano
e46 rocznik 2004 i u siebie mam już takie dysze;) więc może po prostu warto przejść sie do aso spytać o koszt kompletu ?

Tylko czy te po liftingu beda pasowały przed, kolego jak byś mógł zobczyć numer tego spryskiwacza - katalogowy oczywiście.