Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam taki problem jak w temacie w bmw e36 coupe 94r, szyba pazsażera opuszcza sie i podnosi na zamknietych drzwiach tak jak powinna przy otwarciu.Włącznik w zamku na słupku karosierij wogule nie reaguje na naciskanie. Zgóry dziękuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moment moment. Jak otwierasz drzwi przy zamkniętej szybie to opuszcza się minimalnie, a jak zamykasz drzwi to domyka sie sama o ok 0.5-1cm

Jak masz zamkniętą szybę to przy otwartych drzwiach po naciśnięciu przycisku na słupku szyba powinna podjechać do góry, jak puścisz to zjechać w dół minimalnie. Jak nie działa to może być uszkodzony przełącznik na słupku w zamku.

Opublikowano
tak masz racje tak chodziła jak było dobrze, a teraz jak otwieram to sie nierusza, za to jak zamknięte drzwi to szaleje w góre w dół (0.5-1cm) z resztą na otwartych też tak potrafi. a na naciskanie przełącznika wogule nie reaguje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam, mam taki problem jak w temacie w bmw e36 coupe 94r, szyba pazsażera opuszcza sie i podnosi na zamknietych drzwiach tak jak powinna przy otwarciu.Włącznik w zamku na słupku karosierij wogule nie reaguje na naciskanie. Zgóry dziękuje

wg mnie sam sobie odpowiedziales - "Włącznik w zamku na słupku karosierij wogule nie reaguje na naciskanie." - dziwne, że reszta forumowiczow nie skumala :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdz zatrzask w drzwiach, byc moze sie przycina i robi blokade mechaniczna. u mnie podczas tych duzych mrozow tez szyba nie jechala w dol przy otwieraniu (nie przymarzla, nie bylo zadnej reakcji) drzwi tez nie chcialy sie zamknac bo zatrzask sie przycinal

pzdr

yaz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wg mnie sam sobie odpowiedziales - "Włącznik w zamku na słupku karosierij wogule nie reaguje na naciskanie." - dziwne, że reszta forumowiczow nie skumala :D

Bo to nie ma znaczenia, jak nie działa to szyba nie ma prawa latać góra/dół sama. Zresztą powyżej mnie masz potwierdzenie, że podmiana na sprawny nic nie daje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo to nie ma znaczenia, jak nie działa to szyba nie ma prawa latać góra/dół sama. Zresztą powyżej mnie masz potwierdzenie, że podmiana na sprawny nic nie daje.

ano racje, mój błąd :cool2:

Opublikowano
Panowie szyba naprawionna przewód ktury idzie od włącznika w słupku samochodu do całego modułu pod deską gdzieś masował był przetarty a więc został poprpwadzony drugi i niema problemu. Dziekuje wszystkim za pomoć :D