Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

panoowie szukam jakiegos dobrego radyjka samochodowego mp3 i zeby mialo wejscie na usb, dodatkowe bajery tez mile widziane ;) jaka firme polecalibyscie obecnie?

Opublikowano

mam ALPINE CDE-9880R w E30stce, miałem do posłuchanie również pioneera-DEH77MP i jeżeli chodzi o dźwięk to dla mnie alpina stoi o wiele wyżej,

wcześniej długo używałem starego pioneera i dlatego chciałem kupić 77MP, ale jak go posłuchałem to byłem mocno zawiedziony, jak liczy się dla ciebie to jak radio gra, a nie czy ma 5milionów bajerów to bierz alpine

Opublikowano
jestes ktoras z kolei osoba ktora potwierdza wyzszosc alpine nad pioneerem. choc co do milionow bajerow to nie wiem czy pioneer jest az tak nimi nafaszerowany ;) biorac pod uwage to ze alpine otrzymalo nagrode roku EISA za radio to musi cos w tym byc :)
Opublikowano
Ja na Allegro wystawiłem praktycznie nieużywane kilkumiesięczne Alpina CDA 9884R i już mam minimum osiągniete ale nie w tym rzecz , napradwe świetne radyjko i ma wyjście USB tylko ten kabelek co wychodzi wymaga od razu przedłużki bo jest krutki , chyba go na foto widać u mnie na aukcji a co jeszcze jest za nim to podświetlenie pod deske w BMW :mrgreen:
Opublikowano

ja zawsze jakos na pioneerach jechalem i na nie bylem nastawiony ale ostatnio chyba zostaja w tyle za alpine... chcialbym wybrac jeden z ponizszych modeli, moze ktos mial z nimi stycznosc? bo nie wiem co wybcac :(

w sumie to nie wiem czy ten z wysowanym ekranem nie bedzie chaczyl o kierownice podczas wysowania przez to ze kokpit jest nachylony w strone kierowcy?? :)

http://allegro.pl/item523316152_alpine_iva_d106r_dealer_fv_kielce.html

http://allegro.pl/item526078307_alpine_cda_9887r_najlepsze_radio_2007_2008_nowe.html

http://allegro.pl/item525390627_alpine_ida_x100_usb_ipod_sklep_bydgoszcz_fv.html

Opublikowano
chyba na żadne z nich bym sie nie zdecydował ze względu na ceny w cenie 9887 masz 9886 i zostaje jeszcze na procesor IMPRIŢnajtańszy bo za ok 700zł a to już robi z auta studio masz już wszystko głośniki wygłuszenie wzmacniacz że chcesz tak drogie radio kupić ? Bo możesz sie rozczarować wydając tyle kasy a efekt marny a Pioneer tez ok ale jakoś nie pasuje do BMW również w poprzednich autach bazowałem na pionkach
Opublikowano
spokojnie wystarczy model 9884 albo jak już to 9886 w pierwszym masz podświetlenie pod kokpit jak w bmw na pewno a różnice zobaczysz w opisach aukcji nie wiem czy 9886 nie różni tylko 3 liniowy wyswietlacz natomiast seria x100 ma już organiczny podobno 9887 też
Opublikowano (edytowane)

ja polecam starsze alpine - np cda 7893r , 9812rr , 9813r , 9815 ... nie maja USB ale biją te nowe modele pod względem dzwieku na głowe !

maja wzmacniacz v-drive - najmocniejszy na rynku w radioodtwarzaczach - nawet bez wzmacniacza mozna z niego sporo wycisnac - mialem pioneera 4x50 8600mp - i różnica byla kolosalna jezeli chodzi o moc i jakosc dzwieku

Edytowane przez xsilver
Opublikowano
ja polecam starsze alpine - np cda 7893r , 9812rr , 9813r , 9815 ... nie maja mp3 ale biją te nowe modele pod względem dzwieku na głowe !

maja wzmacniacz v-drive - najmocniejszy na rynku w radioodtwarzaczach - nawet bez wzmacniacza mozna z niego sporo wycisnac - mialem pioneera 4x50 8600mp - i różnica byla kolosalna jezeli chodzi o moc i jakosc dzwieku

Ja sprzedaje model 9884r kupiony jako nowy tylko dlatego że nie mogłem rozdzielić panela od radia bo gubił sygnał , kupilem używane

9812RR 4x60w- ma MP3/WMA więc nie wiem dlaczego piszesz że nie mają modele 9812,13,15 - ostatnie trudne do zdobycia i przewyższają cene nowego 9884R mają procesory dżwięku , co ciekawe mój model też jako 'rarytas limitowana seria' kosztował używany tyle co nowy 9812RB :mrgreen: jak pisałem modele używane 9812RR - 9813 - 9815 niestety cenami nie zachęcają ale również nie można ich dostać , czasami widuję jekiś z nich ale sporadycznie ale 9884R gra całkiem dobrze , muszę przyznać że nie tak dobrze jak użuwany 9812RR no ale gra

Opublikowano (edytowane)

miało byc - nie ma USB - to oczywiste ze maja mp3...

ja mialem osobiscie ze starchych modeli - 7893r , 7894rb, 9812rb , 9812rr , 9813r oraz 9833r - i najlepiej gralo 7893r - niby to samo co 7894rb a nie do konca... ale to pierwsze modele z mp3 i maja juz kilka ladnych lat i czesto sa zniszczone i naprawiane...

mozna spokojnie trafic 9812 - czesto w idealnym stanie - sam niedawno taka sprzedawalem na allegro - 9812rb - byla jak nowe , idealna - ale musialem ja sprzedac bo nie pasowala kolorem do deski e32 - ale kupilem 9812rr rowniez w bdb stanie i jestem zadowolony ...

schuchalem tez 9855 - pod wzmaciaczem gral przyjemnie , a bez wzmacniacza troche mu brakowalo do starszych braci.

Edytowane przez xsilver
Opublikowano
dla sprostowania dodam tylko ze cda-9887r ma juz wbudowany procesor imprint...wiec wypas :) i wzmacniacz 4x60W! ogolnie dostal tez najbardziej prestizowa nagrode dla sprzetu elektronicznego, nagrode EISA za radio roku
Opublikowano
tylko zobacz ile ono kosztuje poza tym miałem podpięte pod to samo 9884R oraz 9886R i grają o wiele gorzej od wersji 9812 , co ciekawe sprzedałem 9884R osobie przez Allegro co miał model 9812RB ale zalezało mu na USB i jest załamany różnicą w dżwięku jaką miał w 9812 a czego nie ma 9884/6
Opublikowano

Mam w swoim e46 system nagłośnienia harman-kardon z funkcja dzwieku przestrzennego (chyba tak to sie nazywa - taki głośniczek obok asc) tylko mam z nim taki problem, ze jak zgasze silnik i odpale po chwili to nie dziala - tzn radio sie swieci - mozna zmieniac stacje ale zero dzwieku, jak sobie postoi czas jakis to wraca do normy i normalnie odtwarza - teraz zastanawiam się nad zmiana na cos innego - ale to czy pomoze? i jak z tym dzwiękiem przestrzennym będzie...?

http://picasaweb.google.com/Dominik.Hoga/BMWE46330D20000404#5250702691879674162