Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozpędziłem kiedyś z ciekawości silnik do max obrotów i wyłączyłem silnik, zatrzymał się zanim przepustnica się otworzyła, ale zawsze można ten czas wydłużyć bez problemu ;)
  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 691
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Jestem kolejnym, jeszcze bardziej zadowolonym użytkownikiem bmw (E39) po zamontowaniu przepustnicy z modułem od trandolfa.

Polecam tym, którzy choć trochę się wahają.

Dzięki trandolf.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawa historia z tym paskiem rozrządu :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

znowu pojawil mi sie problem z guma od egru. mam klape i na niej jest taki kolnierzyk. Ale nawet jak nasadze na maksa to przy wyzszych obrotach strzela.

Da rade czyms innym zastapic?

Opublikowano
no kolega ma jedyne m57n które ma pasek rorządu :P

pewnie chodziło o pasek osprzętu :P

Zwracam Honor :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano
Oddalem klape do tokarza i jestem mega zadowoloby. Choc z ceny nie bardzo bo 120zl wzial ale teraz moge deptac ;d
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coraz droższe flaszki piją tokarze :mrgreen: "moi" przytuliliby 20pln :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Właśnie zamontowałem moduł z przepustnicą od trandolfa do m57n 3.0d.

Auto gaśnie bezszelestnie, nie telepie budą, jest cicho i łagodnie.

Jaka na razie testowałem na zimnym silniku, ale pewnie na ciepłym jest to samo.

Czas montażu 3h. Polecam zacząć od podłączenia całej elektryki.

POLECAM !! :)

Opublikowano
Właśnie zamontowałem moduł z przepustnicą od trandolfa do m57n 3.0d.

Jaka na razie testowałem na zimnym silniku, ale pewnie na ciepłym jest to samo.

Czas montażu 3h. Polecam zacząć od podłączenia całej elektryki.

POLECAM !! :)

Na ciepłym już nie będzie tak bezszelelestnie :(

Uwierz mi miałem zamontowaną przepustnicę w swojej byłej bumce, przepustnica najlepiej się sprawdza w 2.0d

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

czerwony330d Powinno być tak samo na ciepłym, bo to nie jest to samo rozwiązanie co montowane wcześniej w 320D i 330D.

koziolekkamil Nagraj film chociażby telefonem, jak gaśnie silnik na ciepłym i wklej tutaj.

Opublikowano
czerwony330d Powinno być tak samo na ciepłym, bo to nie jest to samo rozwiązanie co montowane wcześniej w 320D i 330D.

koziolekkamil Nagraj film chociażby telefonem, jak gaśnie silnik na ciepłym i wklej tutaj.

A to inna sprawa bo ja miałem zamontowaną przepustnicę z początku gdy stało się to hitem.

Czy jest możliwość poprawienia pracy tej przepustnicy :?:

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Panowie podepnę się pod post i zapytam, co może być przyczyną drgania przy ruszaniu nie zawsze to jest ale jest i przy gaszeniu też trzęsie budą. Od czego zacząć. Pozdrawiam
Opublikowano

A to inna sprawa bo ja miałem zamontowaną przepustnicę z początku gdy stało się to hitem.

Czy jest możliwość poprawienia pracy tej przepustnicy :?:

Jeśli można przywrócić ją do fabrycznego stanu, żeby działała jej wewnętrzna elektronika, to wystarczy dołożenie modułu przeznaczonego do 330D i po sprawie. Jeśli jednak elektronika wewnętrzna została wyrzucona, to do takiej przepustnicy trzeba by zrobić indywidualny moduł, a samą przepustnicę przerobić, i też działałoby to z 330D.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie zamontowałem moduł z przepustnicą od trandolfa do m57 3.0d.

Na zimnym silniku, ale na ciepłym wygasza się dłużej i niekiedy potrafi telepnąć przy końcu . Co nie zmienia faktu że jestem bardzo zadowolony :cool2: :cool2:

KOZIOL
Opublikowano
Witak jestem tu nowy, zapytam tylko jaki jest koszt takiego zestawu ... pozdrawiam

Pisz do kolegi Trandolf lub Roger-Nysa, oni zaproponują ci cenę za zestaw do twojego auta.