Skocz do zawartości

2 pyt. w sprawie TDS...!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Pyt."1"

od jakiegos czasu zaczelo mi bardzo chuczec pompa wspomagania w 318 tds m41... kupilem inna używkę i to samo sie dzieje tylko troszke ciszej... a nowa kosztuje przeszlo 300zl.... I czy moza samemu lozysko wymienic?? Tylko to moze chuczec czy cos innego w pompe tez?? prosze o odpowiedz:)

Pyt.2

Jest mozliwosc wyczyszczenia TURBO inculera(nie wiem czy dobrze napisalem :roll: ) Kiedys mi taki mechanik powiedzial ze jak bedzie np. chlodniaczka od intelculera zasyfiona to bedzie szlabsza :!: Jest mozliwosc wyczyszczenia jakos :?: :!: :!: :?: i czy tak jest?? bo wsumnie tylko olej tam jest chyba :roll:

Pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano

Witam

Odpowiadam na pytanie 1:

NIE - nie ma możliwości samodzielnej wymiany łożyska w pompie wspomagania, wymaga to specjalistycznego sprzętu i umiejętności. W pompie nic innego huczeć nie może raczej... Może problemem nie jest sama pompa?? I jeszcze takie pytanie: Czy uważasz, że 300zł za pompę wspomagania to dużo?? To piekielnie mało,aż mi się wierzyć nie chce! Za tyle to można kupić Laubera czyli produkt po profesjonalnej regeneracji, a nie nówkę...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Witam:)

Pyt.2

Jest mozliwosc wyczyszczenia TURBO inculera(nie wiem czy dobrze napisalem :roll: ) Kiedys mi taki mechanik powiedzial ze jak bedzie np. chlodniaczka od intelculera zasyfiona to bedzie szlabsza :!: Jest mozliwosc wyczyszczenia jakos :?: :!: :!: :?: i czy tak jest?? bo wsumnie tylko olej tam jest chyba :roll:

Pozdrawiam

Nie ma sensu czyszczenia intercoolera bo to nic nie daje, chyba że jest naprawdę ostro zasyfiony. Odkręć opaske od IC i jeżeli nie będzie widać gołym okiem że pływa olej to nawet do czyszczenie się nie zabieraj. Nie wiem jak w e36 ale w e34 żeby dostać sie do IC trzeba najpierw wyciągnąć chłodnice a z tym jest masę roboty.

A czemu w ogóle o to pytasz? Słabo przyśpiesza?

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano

Nie ma sensu czyszczenia intercoolera bo to nic nie daje, chyba że jest naprawdę ostro zasyfiony. Odkręć opaske od IC i jeżeli nie będzie widać gołym okiem że pływa olej to nawet do czyszczenie się nie zabieraj. Nie wiem jak w e36 ale w e34 żeby dostać sie do IC trzeba najpierw wyciągnąć chłodnice a z tym jest masę roboty.

A czemu w ogóle o to pytasz? Słabo przyśpiesza?

Pytam bo tak slyszalem i chcialem sie zapytac czy tak jest naprawde...

Dzis sobie zerknelem w turbine i co sie okazalo ze ma luzy :| rusazylem nia do przodu i tylu sa luzy :cry: i wziolem gora dol tez sa minimalne ale czuc :x Czy to znaczy ze jest turbina do regeneracji??

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano
318tds uważam za dobry samochód , od 1993 roku jeżdżę BMW (E21,E30,E34 same benzyny teraz mam E36 mój pierwszy diesel i E39 2.8) można wiele pisać ale samochód każdy jak dbasz i wymieniasz oleje to będzie jeżdził ważne byś kupił w nienagannym stanie a i 15 letni pojęździ długo długo. Mój 318tds mam już 4 lata i olej wymieniam co 8 tys. km , trafiają się drobne awarie ale nie są takie kosztowne a jak kupisz inny samochód to co myślisz że będzie bez awaryjny ? nie ma takich . Ja jestem zadowolony dużo nie pali na miasto dynamikę ma dobrą nie ma co narzekać ale trasa to nie poszalejesz brak mocy!! . Tak jak piszesz 3.0 d nowe to jest to już zaplanowałem że jak potanieją to na pewno kupię tego diesla i spalanie ma rewelka . Jak już pisano ciągnie do przodu jak TUR 3.0 d . Nie kupuj fordów , opla odradzam Passata padaka z podwoziem !!! powodzenia w rozmyślaniu :cool2:
Opublikowano
318tds uważam za dobry samochód , od 1993 roku jeżdżę BMW (E21,E30,E34 same benzyny teraz mam E36 mój pierwszy diesel i E39 2.8) można wiele pisać ale samochód każdy jak dbasz i wymieniasz oleje to będzie jeżdził ważne byś kupił w nienagannym stanie a i 15 letni pojęździ długo długo. Mój 318tds mam już 4 lata i olej wymieniam co 8 tys. km , trafiają się drobne awarie ale nie są takie kosztowne a jak kupisz inny samochód to co myślisz że będzie bez awaryjny ? nie ma takich . Ja jestem zadowolony dużo nie pali na miasto dynamikę ma dobrą nie ma co narzekać ale trasa to nie poszalejesz brak mocy!! . Tak jak piszesz 3.0 d nowe to jest to już zaplanowałem że jak potanieją to na pewno kupię tego diesla i spalanie ma rewelka . Jak już pisano ciągnie do przodu jak TUR 3.0 d . Nie kupuj fordów , opla odradzam Passata padaka z podwoziem !!! powodzenia w rozmyślaniu :cool2:

:cool2: wątki ci się pomyliły

A little piece of heaven in my hands