Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomyslcie co by sie stalo jaby mieli to zwrocic wszystkim, z odsetkami przeciez

to jest kupa kasy dla budzetu, wtedy by podniesli tak akcyze ze by to zrownowazyc, z reszta juz podnosza na opalowy i gaz, ale podniosa wtedy bardziej

ale uwazam ze powinni oddac, niech obniza podatki i akcyze na bezyne, wiecej zarobia niz podwyzszajac akcyze ciagle do gory

jak nie to w niemczech ludzie zaczna chyba tankowac albo na ukrainie ci co na wschodzie mieszkaja :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
witam nie będzie żadnego masowego zwrotu akcyzy, każdy indywidualnie będzie musiał wygrać sprawę przed sądem,a sąd może brać pod uwagę ten wcześniejszy wyrok ale nie musi :(
Opublikowano
Jeżeli bedą zwracać akcyzę to skąś muszą wziąść pieniądze...Czyli albo podniosą podatki albo coś dołożą i to w branży motoryzacyjnej...Osobiście to wole zostawić im tą akcyzę niż płacić więcej np. za paliwo-czymś muszą zrekompensować ten zwrot :mad2:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Osobiście to wole zostawić im tą akcyzę niż płacić więcej np. za paliwo-czymś muszą zrekompensować ten zwrot :mad2:

No ja bym wolał żeby mi jednak zwrócili akcyzę bo:

- było tego trochę :roll:

- ceny paliw i ubezpieczeń i tak będą rosły aż nie wyrównają się z większością krajów UE (mam nadzieję że jest jakaś granica tych podwyżek) :|

to tyle w sensie OT

A akcyzy i tak mi nie zwrócą, tak sądzę. chociaż może.... obaczym

Opublikowano

Shorty zależy jak na to sie patrzy...

Ja sie modle tylko żeby nie wszedł projekt z podniesieniem ZUSu dla właścicieli firm z jednolitej składki ok 700zł na % obliczanie :duh:

A znając nasze Państwo to będą kombinowali żeby to sobie odbić z nawiązką... :mad2:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

'... mam nadzieję, że NSA weźmie pod uwagę konsekwencje wyroku lubelskiego sądu dla wszystkich podatników' - powiedział nam wczoraj wiceminister finansów Jarosław Neneman.

Mozna sie zalamac. Tego debila nie obchodzi, ze zostalo zlamane prawo, tylko ze trzeba bedzie poniesc konsekwencje. Za taka wypowiedz facet powinien dostac dymisje jeszcze tego samego dnia :duh: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Na zwrot nire ma co liczyc!!!!

A tak nawiasem to krol arabii Saud. jest w szpitalu i ropa drozeje!!!

Idiotyzm!!!To tak jakby on osobiscie stal przy pompie :D

Przeciez tam nie bedzie zadnej rewolucji bo monarchia trzyma wszystkich za morde.

pozdrawiam

Opublikowano

Poza tym nie ten schorowany król panuje w tym kraju, tylko jego brat (spadkobierca tronu). Taka sytuacja utrzymuje się od lat, więc za wiele się nie zmieni nawet gdy nastąpi oficjalna zmiana głowy państwa.

Biznes naftowy ostatnio szuka tylko pseudo powodów na podnoszenie ceny paliwa. Choroba króla jest jednym z kolejnych. Niedługo będą podnosić cenę za baryłkę, gdy żółwie na galapagos będę wychodziły na brzeg złożyć jaja. :duh:

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
Jeśli doszłoby do takiego masowego zwrotu nieuczciwie pobranej akcyzy (BTW nie wierzę w to) to byłby chyba ewenement na skalę światową.

O ile akcyza została uczciwie wyliczona przez importera :wink: Czasem nie warto się buntować :mrgreen:

witam nie będzie żadnego masowego zwrotu akcyzy, każdy indywidualnie będzie musiał wygrać sprawę przed sądem,a sąd może brać pod uwagę ten wcześniejszy wyrok ale nie musi

Każda sprawa tego typu zostanie wcześniej gruntownie prześwietlona i wszelkie wyszukane nieprawidłowości mogą obrócić się przeciwko powodowi :dance: Zadowolony najczęściej bywa właściciel lawety bo auto i tak jest zarejestrowane na nowego właściciela, jeżeli nie było to importer po sprzedaży auta zapłaci akcyzę drugi raz :|