Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie zawieszenia tylnego w E36 sedan.

Mianowicie dziś jadąc po wybojach usłyszałem takie właśnie głuche dudnienie, coś jakby któryś element gumowy się skończył, tylko nie wiem czy w zawieszeniu, czy to może jakaś część związana z mocowaniem napędu (wały etc.) Ma ktoś jakieś pomysły?

RWD Rulez!
Opublikowano
Pawel Sitek a powiesz mi która to część te poduszki na realoem bo mam podobne objawy i nie wiem co to może byc:(dzięki z góry:)
(OO( )( )OO)
Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item504777343_poduszka_amortyzatora_bmw_e30_e36_e46_meyle.html

to jest Gniazgo trzymajace trzon amortyzatora w kielichu- czyli pod wykladzina w bagarzniku.

ak kupilem auto to zaraz po wjechaniu do PL zaczelo mi cos walic z tylu- tydzien casu i 3 stacje do diagnostyki, szarpaki, nawet bylem juz sie umowic na wymiane tulej z tylu- koszty Spore. i sie okazalo ze poduszki. jak jest wyrobiona to zaczyna klepać w kielichuale nie metal o metal tylko sam gumowy srodek w ktory to wkrecony jest trzon amorka.

Opublikowano

Ze swojej strony napiszę że chyba najczęściej zużuwającą się częścią zawieszenia tylnego są tuleje na wahaczu wzdłużnym (pod progiem).

Warto sprawdzic :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ze swojej strony napiszę że chyba najczęściej zużuwającą się częścią zawieszenia tylnego są tuleje na wahaczu wzdłużnym (pod progiem).

Warto sprawdzic :wink:

Popieram!! U mnie tez zaczeło sie od głuchego pukania a potem stało sie nie głuchym pukaniem tylko odgłosem takim jak by ktos z karabinu strzelał. Na stacji diagnostycznej nie mogli dojsc co to takiego... Wymieniłem amorki tylne i nic, dalej to samo, potem wymieniłem te tuleje co kolega wyżej pisze i po problemie. Warto dodać ze jezeli te tuleje sa wybite to tył auta myszkuje na wybojach i dziurach, u mnie tak było.

Pozdrawiam!!

Opublikowano
Kolego KyloWR ,a możesz wrzucić linka jaka to tuleja odpowiada za "myszkowanie" mam takie objawy że tyl mi tańczy :)
Opublikowano
jesli stuka Ci tak porzadnie, jakby metal o metal to sprawdz najpierw poduszki amortyzatora bo ten element mogl Ci sie "skonczyc", u mnie tez tak bylo i to wlasnie poduszka okazala sie wykonczona, w sklepie takie cos dokupisz za ok 20-30 zlotych.

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano

ja bym na twoim miejscu najpierw sprawdził poduszki amortyzatorów

miałem podobny problem po z mianie na nowe wszystko było ok.

Część tania i zmiana samej części tez szybka