Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem bardzo ciekawy komu z nas zależy najbardziej na swojej beci i żeby ją ratować jaki miał największy koszt jednorazowej naprawy :jawdrop: i co to była za usterka. Piszcie ile wsadziliście w swoje beatki :lol:
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jestem bardzo ciekawy komu z nas zależy najbardziej na swojej beci i żeby ją ratować jaki miał największy koszt jednorazowej naprawy :jawdrop: i co to była za usterka. Piszcie ile wsadziliście w swoje beatki :lol:

A to jest jakiś wyznacznik, że im więcej się wyda na naprawy tym bardziej się kocha swoje autko?

Opublikowano
nie to nie jest żaden wyznacznik ale jesli ktoś jednorazowo wsadza w autko np 10tys to chyba mu na nim zależy bo zamiast tyle w niego pakować to mógłby go sprzedać i kupić inny.
Opublikowano
e34 to moje drugie BMW a pierwsza moja beti e34 525i niestety spłoneła prawie w całości ale ze względu na sentyment do tego autka całe odszkodowanie z ac (9 tys) wykorzystałem do tego żeby znowu nim jeżdzić.
Opublikowano
patrz, a ja swojej nie kocham (żeby nie wyrazić się ostrzej), bo mi tak daje popalić że hej... A, no i ładuję wciąż coraz więcej kasy w nią (wtajemniczeni wiedzą ile). Dziwne, no nie?
Opublikowano
Hehe to może się z nią hajtnij. To powinno pomóc :dance:

Łaaaaaa, ale się uśmiałem, tak jak kiedy przeczytałem pierwszy post w tym topicu...

Opublikowano (edytowane)
patrz, a ja swojej nie kocham (żeby nie wyrazić się ostrzej), bo mi tak daje popalić że hej... A, no i ładuję wciąż coraz więcej kasy w nią (wtajemniczeni wiedzą ile). Dziwne, no nie?

Znam to uczucie. Są dni, że i ja przeklinam swoją seven ale i tak zawsze jej wkońcu wybaczam.

Tak się składa, że dzisiaj policzyłem ile mnie kosztowała (od lipca 2004) przyjemnośc jazdy klasyczną bawarską limuzyną i na różne w sumie duperele (najpowazniejsza naprawa to wymiana skrzyni biegów, której włanie oczekuję) wydałem ok 2.300 zł.

Ktoś pewnie powie że to i tak niewiele ale ani ja ani mój ojciec nigdy nie wpakowaliśmy tyle kasy w żadne auto (przypadek?). Pocieszające jest to, że oprócz tego co było zepsute na początku narazie nic nowego się nie dzieje - niestety poprzedni wlaściciel (BELG tfu,tfu) był niedbaluchem i ciągle coś po nim poprawiam.

Oczywiście to nie koniec bowiem planuję dalsze "inwestycje" i czasami się tylko zastanawiam poco mi to wszystko ?

Edytowane przez akrystian

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
to jak już jesteś w szampańskim humorze to: GORZKO GORZKO! :clap:

Dobre!

Moje auto nie lubi chodzić po sklepach jest skromne i nie upomina się o nowe części, ale znam gościa, którego beemka codziennie przepuszczałaby pieniądze i to według niego jest normalne. Ale czy to miłośc? Raczej patologia i fakt, że to zła kobieta jest :)

Opublikowano
swoja becie mam niezbyt dlugo bo zaledwie trzy miesiace ... i jak narazie wsadzilem w nia przerastajace mnie sume jak na moje mozliwosci ... inni powiedza ze to malutko ... ale dla mnie wrazen narazie starczy a i tak przez wakacje nie jedna stowke w nia wsadze ... no ale coz chcialem wiec ma to czego chcialem :) i teraz trzeba to pielegnowac :)
Opublikowano

bmw, bedziesz mial wydatki :)

ja wladowalem w poprzednia bmw

jakies 15 tys

kupilem za 25

a sprzedaje teraz za 16

eh, ale porazka :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
A ja mam swoja 530 juz pol roku i wymienilem wachacz i amorki, nic wiecej a wiec groszowe koszta, ale w eMke wpakowalem troszke kasiorki :) Chociaz... kazdy wie jak to jest miec dwie kobity na utrzymaniu ;p
Opublikowano

Na najdroższą naprawę jednorazową o jakiej słyszałem wykonał mój znajomy kilka lat temu w e39 528iA, jak jeszcze była nowością 8)

Samochód prawie nowiutki, sprowadzony z Niemiec, ale zachciało mu się świrować, palić opony jadąc do tyłu wrzucać Drive`a i ruszać z piskiem... Skrzynia znosiła to dzielnie, ale przez pół roku. ASO Olszowiec wysłał mu po naprawie fakturę na 16.400pln :evil: No cóż, jego pieniądze, jego wybór.

Ja z moją e34 problemów narazie nie mam, ale jak sobie przelicze, ile utopiłem już w benzynie, to mnie ciarki przechodzą. 10 000 km od listopada, to będzie 3,85pn/ltr x 9,5 x 100 = 3657,5pln :x

Do tego wymiany oleju, filtra, filtra powietrza, termostatu + pare innych duperelek typu dekielek od felgi... Utrzymanie samochodu nie jest tanie, ale liczy sie ten usmiech na twarzy i radość z jazdy za każdym razem, gdy przekręcam kluczyk w stacyjce 8)

:cool2:

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
To pochwal się Alan oficjalnie ile dołożyłeś do emki :wink:

26 tys zl : ) Ale sie oplacalo, oczywiscie mam "hopla" na punkcie tej marki, wiec jeszcze moze jakiegos cameleona na nia rzuce :norty: Ale narazie musze do swinki wrzucac pieniazki :P

Opublikowano
Mój maxymalny wydatek był w E34 2 lata temu padła skrzynia automat - naprawiałem w ASO za 4.600 zł
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

3418 zł - naprawa zbiorcza, czyli nowy wałek rozrządu, popychacze hydrauliczne, dzwigienki, pasek zębaty, rolki, pompa cieczy, wisko, palec rozdzielacza i wszystkie czynności okoliczne (np. planowanie głowicy).

Pocieszam się, że to wszystko wymienione "na raty" dałoby jeszcze wyższy wynik ze względu na robociznę. Lista była tak długa dlatego, że poprzednik przez 2 lata nie wsadził w samochód połowy tej sumy. A powinien :evil:

Ale warto było, bo prace wykonywał prawdziwy fachowiec, szczególarz i pedant pod względem jakości. Po 50 tys. km wszystko co wymieniał chodzi bez najmniejszego zarzutu i nic nie psuje się "w okolicy".

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano (edytowane)

Prawda jest taka, że jak coś poważniejszego w becie siądzie to minimum ( w miare dobrym serwisie) 3 kPln nie Nasze :? Mnie ostatnio ( w ciągu roku) ten koszt udało się "troche" przewyższyć :duh: :duh: :duh:

Ale, cóż - przyjemnośc kosztują, zwłaszcza w wieku średnim :P

Edytowane przez ozzy

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

moj najdrozszy wydatek to kupno bety :lol:

a tak na serio to zmiana tarcz i klockow w tylniej osi, koszt 400zł + robocizna

dlatego tak tanio bo mam spora znizke na czesci 25% :wink:

Opublikowano

Krótka historyjka ku uczeniu się na błędach...

3 tyg. temu spełniłem wreszcie moje wieloletnie marzenie i kupiłem cudną becię świeżo zza zachodniej granicy, w stanie ogólnie bardzo dobrym, a w szczegółach do dopieszczenia.

Jak się po dokładnych oględzinach przy ustawianiu świateł w ASO Olszowiec (58, 56 zł) po wymianie żarówek xenonowych na nowe okazało (to trzeba mieć małe szczęście, albo trafić na niezłego "fachowca" przy sprzedaży - żadnego wcześniejszego wpadania w fiolet czy pomarańcz - po prostu tydzień po kupieniu Beci zaczęła gasnąć jedna) (tak a' propos 270 zł za dwie sztuki ORYGINAŁÓW BMW :D ) - pęknięty jest i zwisa sobie luźno jeden z trzech czujników poziomu auta. Zaproponowali mi w ASO nowy - 240 zł.

Zdjąłem stary sam, zawiozłem do cudotwórcy spawacza plastiku (testowałem pięciu w Poznaniu - ten jeden nie dość, że podejmuje się robić takie duperele, to robi to świetnie :idea: ), za 10 zł dorobił pęknięte ucho.

Wróciłem do ASO, żeby mi na podnośniku założyli z powrotem ten czujnik (trzeba spiąć jedną obejmę blaszaną, skręcić dwie śruby i włożyć wtyk w gniazdo). Szczerze mówiąc, liczyłem na gratis albo maks. 10 zł (góra 5 min roboty!, tylko ten podnośnik... :( ).

Rachunek - 87,84 zł :duh: :mad2: !!!

Nauka :oops: - NIGDY WIĘCEJ nie zlecam nic bez zapytania o cenę.

Pozdrowienia!

Rafał