Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie gdzie jest czujnik temperatury zewnetrznej ??

i takie pytanie jak dokladnie pokazuje ten termometr ??

dzisiaj wsiadam do auta odpalam pokazuje -3,5 stopnia po chwili jak już silnik chodzi pokazuje -0,5 stopnia a po dojechaniu do sklepu po odcinku ok 7 mil pokazuje +0,5 gasze silnik ide na zakupy wracam po 15min odpalam a tam -1 stopnia dojeżdzam do chaty 0 stopni nie wiem co otym mysleć ??

Opublikowano

W lewym nadkolu w jego przedniej dolnej cześci. No trochę dziwne bo różnica 4 stopni to sporo.

PS. 7mil? Halo tu Polska :)

Opublikowano

ja dziś zauważyłem tak anomalie ze auto mam oszronione, lód na szybie a termometr mi pokazuje +2.0 ??

mogło się coś stać z tym czujnikiem ?? jest oblepiony błotem czy cuś i to powoduje błedny odczyt ??

Opublikowano
U mnie ma dlugi czas reakcji, po wjechaniu z podworka gdzie jest mroz do garazu zalapuje dodatnia temperature dopiero po kilku minutach. Mam wymieniony na nowy z ASO (ok 120 PLN)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Jeżeli pokazuje -37 to może być uszkodzony czujnik lub brak połączenie ( urwany przewód lub nie kontaktuje ). Takie wskazanie o tym świadczy.
Szulman
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miejsce się zgadza a wygląda on tak:

http://images31.fotosik.pl/430/5a4d8cd48a92ef36.jpg

Też mam ostatnio coś z temp. ale u mnie jest on cały czas za wysoka ok. 4stopni.

U mnie po wyjęciu przedmuchaniu złąćża wszystko wróciło do normy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie dopiero jest meksyk. Wymiam nadkola przednie.... Wyjmuje stare termometru nie ma. No nic zalozylem nowe. Zdjalem zderzak termametru nie ma... hehehe no nic zalozylem. Wazne ze dobrze pokazuje temperature.... :D:D:D
Opublikowano
U mnie dopiero jest meksyk. Wymiam nadkola przednie.... Wyjmuje stare termometru nie ma. No nic zalozylem nowe. Zdjalem zderzak termametru nie ma... hehehe no nic zalozylem. Wazne ze dobrze pokazuje temperature.... :D:D:D
twój termometr pewnie leży razem ze szczątkami starego zderzaka gdzieś w rowie :mrgreen:
A little piece of heaven in my hands