Skocz do zawartości

320d 150KM M47N Odma raz jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wlasnie nabylem nowy platikowy element odmy o nr 11 12 7 799 367 (sam separator, nr 15 na realoem) i sadze ze jest to niepotrzebny zakup, no chyba ze dla nowych uszczelek. Sprawa dotyczy silnika M47N (auto po lifcie)

Robiac samemu wymiane oleju i filtrow dwa dni temu, nie majac jeszcze nowej w/w czesci, po wyjeciu starego filtru powietrza, pod jego tylna czescia zobaczylem troche oleju. Pomyslalem ze filtr juz jest tak zapchany ze potrzeba nowy. Szczerze to myslalem, ze w srodku tego plastiku jest nadal filc :duh: Dzis rozebralem nowy filtr i okazuje sie ze posiada on w srodku dwa plastikowe leje, ktorymi olej i brud splywa wlasnie pod filtr powietrza do malutkiej dziurki. Dalej to nie wiem co sie dzieje ale przypuszczam ze zostaje wyrzucany na zewnatrz. Sadze, ze wystarczy przeczyscic ten stary plastik i wlozyc go spowrotem i powinno byc ok. Rozbiore odme to bede wiedzial na 100%. Napiszcie co o o tym myslicie.

Przepraszam ze zalozylem nowy temat ale nie moglem znalezc innego by ta uwage dopisac.

Pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co wiem to tego nowego się nie wymienia. Ja niedawno wymieniłem, ale wcześniej miałem starego typu (ten z filcem, czy coś).
Opublikowano
nowy tez sie wymienia, koszt nieduzy 80 zeta

W jakim celu wymienia się całkowicie plastikowy separator?

Zeby wynienić o-ringi?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

[nowy tez sie wymienia, koszt nieduzy 80 zeta

W jakim celu wymienia się całkowicie plastikowy separator?

Zeby wynienić o-ringi

--------------------------------------------------------------------------

bo ma taką konstrukcję , jest w calości jedynie nowe uszczelki są luzem

Opublikowano
nowy tez sie wymienia, koszt nieduzy 80 zeta

Chyba kolega handluje odmami. Bo innego wytłumaczenia nie widzę, on raczej też nie.