Skocz do zawartości

puknięcie z okolic tylnego mostu podczas ruszania ?? co to??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co sprawdzić wydaje mi się że gdzieś może być luz niekiedy jak ruszam słyszę głuche pukniecie z okolic tyłu co to może być co sprawdzić ??

Bardzo proszę o podpowiedź :)

Pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
o tym to już sa tomy napisane na forum poszukaj troche i poczytaj

Kolego wiesz jak działa wyszukiwarka i znalezienie czegos to kosmos.

BTW: Sprecyzuj czy puknięcie jest to podczas wrzucenia biegu czy puszczenia sprzęgła. U mnie czasami słychać to puknięcie podczas wrzucenia wstecznego, wymieniłem podpore mostu ale to nie pomogło.

Wracając do forum to rzeczywiście ktoś kiedyś założył taki post i nikt nie odpowiedział.

Oprucz podpory jest jeszcze jakiś łącznik wału , najlepiej by było podnieśc auto , jeden siedzi w środu drugi nasłuchuje.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
o tym to już sa tomy napisane na forum poszukaj troche i poczytaj

Kolego wiesz jak działa wyszukiwarka i znalezienie czegos to kosmos.

BTW: Sprecyzuj czy puknięcie jest to podczas wrzucenia biegu czy puszczenia sprzęgła. U mnie czasami słychać to puknięcie podczas wrzucenia wstecznego, wymieniłem podpore mostu ale to nie pomogło.

Wracając do forum to rzeczywiście ktoś kiedyś założył taki post i nikt nie odpowiedział.

Oprucz podpory jest jeszcze jakiś łącznik wału , najlepiej by było podnieśc auto , jeden siedzi w środu drugi nasł[bAD].

to puknięcie to nie wina łącznika elastycznego ani podpory,sprawdzałem to u siebie.To wina samego mostu,tam pojawiają sie luzy z czasem.Proponuję rozpiąć most od wału i lekko pokręcić flanszą od strony wałka atakującego,zrozumiecie skąd się bierze pukanie przy wrzucaniu biegów.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Kolego mi tak "pykało" i jezdziłem coś koło miesiąca,aż pewnego razu po powrocie do domu od kumpla, wsiadłam do BUNI i chcąc ruszyć to "pukło"ale głośniej niż zwykle i okazało się że dyfer miał już luz i się urwał.pozdrawiam
Opublikowano

dzięki za podpowiedzi jak tylko będę miał okazje wejdę pod autko i wszystko pooglądam , dam znać napewno tego tak nie zostawię Pozdro

PS widzę iz nie jestem sam z tym problemem ;)

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...