Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli to ze w mojej e36 nie ma to oznacza ze ktoś zapomniał je przykręcić jak coś grzebał czy nie dawali do wszystkich w fabryce?
Opublikowano
czyli to ze w mojej e36 nie ma to oznacza ze ktoś zapomniał je przykręcić jak coś grzebał czy nie dawali do wszystkich w fabryce?

To znaczy że urwał na krawężniku.

Do wszystkich chyba dawali-nie masz osłony przynajmniej widzisz jak Ci coś leje z silnika :mrgreen:

Opublikowano

Do wszystkich chyba dawali-nie masz osłony przynajmniej widzisz jak Ci coś leje z silnika :mrgreen:

problem w tym że nic nie cieknie silnik jest jak nowy i dlatego szkoda go tak pozostawić bez osłon,a to jest dla mnie dziwne ze to nie pierwsze moje e36 bez osłony i dlatego nie wiem czy wszystkie miały montowane w standardzie osłony

Opublikowano

z tego co wiem to osłony są seryjnie w 318 TDS 325 TDS benzyna chyba tylko opcjonalnie i całkiem inne , ja mam komplet jedna duża dochodzi aż za skrzynie druga w okolicach intercoolera

Pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

problem w tym że nic nie cieknie silnik jest jak nowy i dlatego szkoda go tak pozostawić bez osłon,a to jest dla mnie dziwne ze to nie pierwsze moje e36 bez osłony i dlatego nie wiem czy wszystkie miały montowane w standardzie osłony

Kolego bo je stosunkowo łatwo urwać. Pisali kiedyś goście na forum że robili sobie sami z arkuszów blachy-takie to dobra rzecz faktycznie :)

Opublikowano
Mógłby ktoś wstawić fotę takiej fabrycznej osłony do e36 najlepiej od coupe ale od innej tez chętnie zobaczę.
Opublikowano

Oslona to jest bardzo dobra zecz!! ja mam TDS kombi i jezdze juz bez oslony odkad ja mam ok 2 lata i mam jzu lozyska do wymiany (klimy,pompa wsomagania,napinacz paska i rolka od paska na silniku) a to wina tego ze woda szyf, piasek sie dostaje a tym bardziej teraz jak mamy taka pogode.... Niby sa kryte ale...bede musial kupic oslone na silnik i skrzynie:) ale to dopiero jak powymieniam lozyska na nowe.....

Pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano

a czy ktoś z ilu części składają sie te osłony czy są tylko 2 czy więcej bo ja kupiłem dopiero 1 taką spora ale okazało sie że to jest pod skrzynie a czy pod silnik przychodzi osłona 1-no częściowa?jak ktoś ma kompletne osłony w swojej becie to proszę o pomoc w wyjaśnieniu temau

pzd.

Opublikowano
a czy ktoś z ilu części składają sie te osłony czy są tylko 2 czy więcej bo ja kupiłem dopiero 1 taką spora ale okazało sie że to jest pod skrzynie a czy pod silnik przychodzi osłona 1-no częściowa?jak ktoś ma kompletne osłony w swojej becie to proszę o pomoc w wyjaśnieniu temau

pzd.

E36 M44 96" compact osłona jednoczęściowa pod silnikiem-na skrzyni nie było, albo ktoś urwał wcześniej.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ja nie mam w swoim aucie żadnej osłony pod silnikiem,ale mam zamiar zakupić element numer 1 widoczny na poniższym diagramie

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img508.imageshack.us/img508/3980/mtqzntgxx3aiy1.png

Myślę,że powinien ten plastik pasować pod zderzak w moim BMW.Osłona numer 15 jest dedykowana do BMW z klimatyzacją,a osłona numer 14 do BMW ze zderzakiem M-Technik.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano

witam!!

mam osłonę pod skrzynie o nr.51711977125 niestety nie pasuje do mojego bmw więc mogę ją odsprzedać

zainteresowanych proszę o kontakt

pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Osłony pod silnik były oryginalnie stosowne w BMW tylko 4 cylindrowych w 6 cylindrowych nie było ale pasuje. Ja kupiłem na allegro, przymierzałem i pasuje elegancko.
Rysiek
Opublikowano
Witam. Osłony pod silnik były oryginalnie stosowne w BMW tylko 4 cylindrowych w 6 cylindrowych nie było ale pasuje. Ja kupiłem na allegro, przymierzałem i pasuje elegancko.

ale ta co mam to jest pozostalosc po 318 is 93r a jak ją przymierzyłem do tego z 97 to nie bardzo chce to pasować więc chyba muszę poszukać inną tą co mam podaje że pasuje do -94

a skoro już o tym mowa to kupiłeś cały kpl. na allegro tych osłon i oczywiście oryginalnych!

Opublikowano
Kupiłem tylko pod silnik podróbke ale jest dobrze wykonana i gruba. Jeszcze jej nie zamontowałem ale przymierzałem i bedzie OK.
Rysiek
Opublikowano

Skoro już jesteśmy przy osłonach - zauważyłem, że są dwa rodzaje - i mam na myśli oryginalne:

- krótkie, tylko na szerokości zderzaka

- długie, aż do dolnej rozpórki (i do tych są też podróbki)

Miałem podróbkę, ale się rozleciała, dlatego zastanawiam się nad oryginałem używanym - tylko nie wiem, czy wystarczy krótka, czy szukać długiej. Zdaje się do tej krótkiej jest jeszcze jedna pod sam silnik, ale jej jeszcze na Allegro nie widziałem.

Opublikowano
mi zostala taka długa od rozpórki w tył dosyć długa jak chcesz to mogę ci foto wysłać to jest oryginalna oczywiście