Skocz do zawartości

osłony silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy w bmw e36 były stosowane osłony pod silnik i skrzynię biegów?
Opublikowano
no pewnie ze tak i to bardzo szczelne :D :cool2:
Opublikowano
  • Autor
czyli to ze w mojej e36 nie ma to oznacza ze ktoś zapomniał je przykręcić jak coś grzebał czy nie dawali do wszystkich w fabryce?
Opublikowano
czyli to ze w mojej e36 nie ma to oznacza ze ktoś zapomniał je przykręcić jak coś grzebał czy nie dawali do wszystkich w fabryce?

To znaczy że urwał na krawężniku.

Do wszystkich chyba dawali-nie masz osłony przynajmniej widzisz jak Ci coś leje z silnika :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

Do wszystkich chyba dawali-nie masz osłony przynajmniej widzisz jak Ci coś leje z silnika :mrgreen:

problem w tym że nic nie cieknie silnik jest jak nowy i dlatego szkoda go tak pozostawić bez osłon,a to jest dla mnie dziwne ze to nie pierwsze moje e36 bez osłony i dlatego nie wiem czy wszystkie miały montowane w standardzie osłony

Opublikowano
Takowe osłony są na allegro, koszt to około 100 pln.
Opublikowano

z tego co wiem to osłony są seryjnie w 318 TDS 325 TDS benzyna chyba tylko opcjonalnie i całkiem inne , ja mam komplet jedna duża dochodzi aż za skrzynie druga w okolicach intercoolera

Pozdrawiam

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

problem w tym że nic nie cieknie silnik jest jak nowy i dlatego szkoda go tak pozostawić bez osłon,a to jest dla mnie dziwne ze to nie pierwsze moje e36 bez osłony i dlatego nie wiem czy wszystkie miały montowane w standardzie osłony

Kolego bo je stosunkowo łatwo urwać. Pisali kiedyś goście na forum że robili sobie sami z arkuszów blachy-takie to dobra rzecz faktycznie :)

Opublikowano
Mógłby ktoś wstawić fotę takiej fabrycznej osłony do e36 najlepiej od coupe ale od innej tez chętnie zobaczę.
Opublikowano

Oslona to jest bardzo dobra zecz!! ja mam TDS kombi i jezdze juz bez oslony odkad ja mam ok 2 lata i mam jzu lozyska do wymiany (klimy,pompa wsomagania,napinacz paska i rolka od paska na silniku) a to wina tego ze woda szyf, piasek sie dostaje a tym bardziej teraz jak mamy taka pogode.... Niby sa kryte ale...bede musial kupic oslone na silnik i skrzynie:) ale to dopiero jak powymieniam lozyska na nowe.....

Pozdrawiam

Było e36 318 z 92r. M-technic . Piekna maszyna i bez awaryjna z 340tys.km:D
Opublikowano
  • Autor

a czy ktoś z ilu części składają sie te osłony czy są tylko 2 czy więcej bo ja kupiłem dopiero 1 taką spora ale okazało sie że to jest pod skrzynie a czy pod silnik przychodzi osłona 1-no częściowa?jak ktoś ma kompletne osłony w swojej becie to proszę o pomoc w wyjaśnieniu temau

pzd.

Opublikowano
a czy ktoś z ilu części składają sie te osłony czy są tylko 2 czy więcej bo ja kupiłem dopiero 1 taką spora ale okazało sie że to jest pod skrzynie a czy pod silnik przychodzi osłona 1-no częściowa?jak ktoś ma kompletne osłony w swojej becie to proszę o pomoc w wyjaśnieniu temau

pzd.

E36 M44 96" compact osłona jednoczęściowa pod silnikiem-na skrzyni nie było, albo ktoś urwał wcześniej.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ja nie mam w swoim aucie żadnej osłony pod silnikiem,ale mam zamiar zakupić element numer 1 widoczny na poniższym diagramie

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img508.imageshack.us/img508/3980/mtqzntgxx3aiy1.png

Myślę,że powinien ten plastik pasować pod zderzak w moim BMW.Osłona numer 15 jest dedykowana do BMW z klimatyzacją,a osłona numer 14 do BMW ze zderzakiem M-Technik.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
Przecież element nr1 to górna osłona chłodnicy czy jak to sie zwie :)
Opublikowano
  • Autor

witam!!

mam osłonę pod skrzynie o nr.51711977125 niestety nie pasuje do mojego bmw więc mogę ją odsprzedać

zainteresowanych proszę o kontakt

pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Osłony pod silnik były oryginalnie stosowne w BMW tylko 4 cylindrowych w 6 cylindrowych nie było ale pasuje. Ja kupiłem na allegro, przymierzałem i pasuje elegancko.
Rysiek
Opublikowano
  • Autor
Witam. Osłony pod silnik były oryginalnie stosowne w BMW tylko 4 cylindrowych w 6 cylindrowych nie było ale pasuje. Ja kupiłem na allegro, przymierzałem i pasuje elegancko.

ale ta co mam to jest pozostalosc po 318 is 93r a jak ją przymierzyłem do tego z 97 to nie bardzo chce to pasować więc chyba muszę poszukać inną tą co mam podaje że pasuje do -94

a skoro już o tym mowa to kupiłeś cały kpl. na allegro tych osłon i oczywiście oryginalnych!

Opublikowano
Kupiłem tylko pod silnik podróbke ale jest dobrze wykonana i gruba. Jeszcze jej nie zamontowałem ale przymierzałem i bedzie OK.
Rysiek
Opublikowano

Skoro już jesteśmy przy osłonach - zauważyłem, że są dwa rodzaje - i mam na myśli oryginalne:

- krótkie, tylko na szerokości zderzaka

- długie, aż do dolnej rozpórki (i do tych są też podróbki)

Miałem podróbkę, ale się rozleciała, dlatego zastanawiam się nad oryginałem używanym - tylko nie wiem, czy wystarczy krótka, czy szukać długiej. Zdaje się do tej krótkiej jest jeszcze jedna pod sam silnik, ale jej jeszcze na Allegro nie widziałem.

Opublikowano
  • Autor
mi zostala taka długa od rozpórki w tył dosyć długa jak chcesz to mogę ci foto wysłać to jest oryginalna oczywiście