Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Właśnie sprzedałem swoją Becię i w związku z tym postanowiłem się pożegnać. To forum bardzo dużo mi pomogło w mojej krótkiej karierze posiadacza BMW, więc czuję się zobowiązany podziękować za wszelką pomoc mi okazaną. Nie napisałem zbyt wiele postów ale to chyba dlatego, że dość sprawnie posługiwałem się opcją SZUKAJ :lol:

Mam nadzieję, że nie żegnam się na zawsze, bo wciąż moim marzeniem pozostaje E36 :D

Na razie z przyczyn finansowych muszę pozostać przy Oplu.

Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano
Co Ty ja tez miałem przejściowo opla. Kupe kasy tylko straciłem. Kupuj BMW.
...
Opublikowano
Miałem Calibrę 2,0 8 V paliła duzo i sie psuła , miałem kiedys kadetta i było to samo a potem Astrę i to porazka zobaczysz że wcale nie będziesz miał lzej, czesci wcale nie są tańsze, zobacz w ICarsie albo Focie a paliwozernośc taka sama, mam teraz 1,8 isa i pali mi niecałe 9 w miescie czylitak samo jak opel 1,4 a poza tym nie gnije ale rozumiem że kupuijesz cos taniego, zecze powrotu do BMW ja wracałaem juz 3 razy do BMW i zawsze juz pozostane no chyba że będe miał Porsche 911 czego sobie zyczę ( jako oczywiście drugi samochód) Pamietaj że Opel gnije nawet jak stoi.
Opublikowano
to ze sprzedales swoja becie to nie znaczy ze nie mozesz dalej uczesniczyc w naszym forum nie zostawiaj nas

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Pamiętaj o tym że masz już jakieś doświadczenie na temat użytkowania BMW i zawsze możesz pomóc innym uzytkownikom.Myslę też że duża liczba czynnych użytkowników służy temu forum.Wiec rozważ tą decyzje :norty:
Opublikowano
to ze sprzedales swoja becie to nie znaczy ze nie mozesz dalej uczesniczyc w naszym forum nie zostawiaj nas

dokładnie...

zostań z nami! zostań z nami! :mrgreen:

Opublikowano

nie przesadzajmy znowu z tym oplem.

miałem dwa Rekorda i Kadetta, oba było bardzo podatne na ,,rdzawika rudego" i na drobne usterki jednak to wytrzmałe auta i ganeralnie nabiłem nimi duuuuużo kilometrów.

150 kucyków pod maską!
Opublikowano
A ja zamienilem nowke vectre-c z przebiegiem trzydziesci tysiecy na moja piatke i to byla najlepsza przesiadka z auta do auta w moim zyciu:)

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Stary nie wygłupiaj się... :duh: :mad2:

Zobacz ile jest osób, które jeszcze nie mają Beci...

Poza tym, jak będziesz z Nami to szybciej wrócisz do BMW... :mrgreen:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano

Dokładnie jak piszą koledzy! Mimo że nie będziesz miał BMki to śmiało zostawaj z nami! Ja też nie mam już niestety Bawarki (miałem już dwie) ale czytam forum i się odzywam jak coś wiem (no w sumie to przez 7 lat miałem tylko BMW...chwalem siem co?). Więc...

ZOSTAŃ Z NAMI

P. S. zobacz mój podpis pod każdym z postów

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
A ja zamienilem nowke vectre-c z przebiegiem trzydziesci tysiecy na moja piatke i to byla najlepsza przesiadka z auta do auta w moim zyciu:)

hehe. u mnie byla przesiadka z astry II i 29 kkm na e30 touring :) i tez jestem baaaardzo zadowolony :D

pozdrawiam

kawu

Opublikowano
....ee tam opel i ford..........g...o......wort :D

kupuj kupuj becię....:)

..... a FIAT jego brat.

Zostaw stary te pol srodki tylko czymaj sie BMW.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
ble ble ble... skończcie tą rozmowę, kolega zrobi na co ma ochotę

No cóz, dziękuję za dobre słowo :) Rzeczywiście zrobię to na co będę miał ochotę i jak narazie to wiem jedno: nie mam ochoty odchodzić stąd na dobre :D

A z tym oplem to nie jest tak, że sprzedałem Becie i kupiłem opla. Po prostu "wpadł" mi w ręce (bez kosztów ale i bez możliwości jakiegokolwiek wyboru) i na razie przy tym muszę zostać.

Zaglądać napewno tu będę.... tak długo aż wreszcie pochwalę się, że mam swoją E36 :lol:

Pozdrawiam

Opublikowano
....ee tam opel i ford..........g...o......wort :D

kupuj kupuj becię....:)

Ja słyszałem takie coś:

Nie kupuj samochodów na F, czyli ford, fiat, francuz i... fucken opel :twisted2:

Opublikowano

Hehe Panowie spokojnie. :dance:

Trzeba oddać Bogu co boskie, a cesarzowi co cesarskie.

Sam własnie sie przesiadam na BMW, ale z powodów mocy.

Powiem jednak, że Ople są bardzo wytrzymałe, a i pewne modele mocno bezawaryjne.

Czasem troche się boje jak czytam o waszych problemach, bo sam mając Omege wogóle nie mam żadnych...

BMW daleko, baaardzo daleko do bezawaryności, czy do japończyków. Tak samo daleko jak Oplowi, tak więc ciut trzeba się uważać.

Rozumiem że BMW jest fajne, ale jednak troche uwagi mu się poświęca w serwisach i warsztatch.

Oczywiście mysle teraz o Omedze 24V, o bardzo szybkim, bardzo dobrze wyposażonym aucie.

Wiem z doświadczenia, że po przejażdżce tym autem mielibyście mocno zdziwione miny, bo cicho w środku, prowadzi się tak samo jak BMW (układ jezdzny, i tu mówie bardzo poważnie po przejażdzkąch wieloma BMW 540i i M5 ) no i osiągi.... w odniesieniu do spalania.

Niestety wartość spalań jest totalnie poza zasięgiem BMW. 520i 24V chla więcej niże moja Omesia, która objeżdża jak chce ową 520i....

Blacha.... macie racje, nie bronie.

No, tyle OT, ale musiałem.

Zadbane Ople - zwłaszcza te z I-ej połowy lat 90-tych (tak samo jak Beemki zresztą) są na prawde bardzo wytrzymałe. NIe bez przyczyny tyle ich jeździ po Polsce :-)

POzdr.

Opublikowano

chyba musisz troszke pare spraw sprecy

zowac. pamietaj o 2.5 tds wsadzaonym do omegi. W omegach padaly na podege i nie wiem dla czego ten silnik w beemkach nie byl juz taki awaryjny. Moze chlodzenie inaczej rozwiazane. Nie bagatelizowal bym tez sprawy blachy od tak sobie. Mam auto z 91/92 jesli chodzi o blache i nie mam sladu rdzy poza miejscem gdzie przelalem elektrolit i mam niewielka plame rdzy pod aku. Omege mialem i to nawet z ocynkiem po 95 ktora wpieprzal rudy na potege. Mimo wszystko zadowolony bylem z omegi - KOMFORT - ale ni jak sie to ma nawet do starej E32. Dla mnie brak tematu do dyskusji bo to w sumie temat rzeka

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

Hej.

Na dieslach nie znam sie kompletnie, i dla mnie to pomyłka. A ludziska sie na te deisle jarają jak idioci...

Omega B to inne auto. Do 1997 to niewypał, delikatnie mówiąc. Porażka.

Pusją się strasznie. Omega A przy nich lexus w sensie bezawaryjności.

Ocynk podwójny był od 1997 dopiero....