Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem natury takiej że nie moge w żaden sposób usunąć drgań kierownicy na prędkościach od 90km w zwyż.

Zaczełem od wyczyszczenia piast na lustro.

Wyprostowaniu felg.

Kupieniu nowych opon.

Nowe tarcze.

Wymiana swożni i gum na wahaczach.łączniki

Założyłem zimówki to drgania sa mniejsze niż na letnich.

Czy to może być wina maglownicy?końcówek drążków kierowniczych a może drążki?

Mam nalatane 260.000km kolega ma 380.000 u mnie takie jaja a u niego nic.

Co radzicie?

Opublikowano
a nie lepiej jechać na stację diagnostyczną,wydać 20 zł za sprawdzenie zawieszenia?Jeżeli jest luz na maglownicy to też wyjdzie.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Nie wiem co to może być - u mnie to niewyważone opony ale tutaj pewnie nie ;) - ale napiszę, że za te pieniądze które juz włozyłeś, 10 razy byłbys w ASO gdzie mają naprawić usterkę docierając do jej źródła... Jeżeli nie mogą, to nie płacisz... proste ;) A nie się domyślac i wszystko wokół wymieniać w serwisach nieopodal. Ja bym chyba tak zrobił w tym momencie. Lepiej późno niz później ;)
Opublikowano
Oczywiście byłem w servisie ale oni stwierdzili ze nie widzą tutaj nic i wszystko jest w najlepszym porządu..o to sie rozbija.byłem jeszcze w kilku innych miejscach i też nic nie wykrywają...tu jest problem
Opublikowano
mi sie identycznie robiło przez to ze od srodka na felgach miełem troche zaschnietego błota banalna przyczyna ale po wyczyszczeniu jak reka odjał
BMW i jest zabawa
Opublikowano
Oczywiście byłem w servisie ale oni stwierdzili ze nie widzą tutaj nic i wszystko jest w najlepszym porządu..
Ale w takim prawdziwym ASO BMW byłeś? I tak powiedzieli? Gdzie?
Opublikowano

W poznaniu, albo tutaj maja taki zlew na wiare albo ja juz sam nie wiem. Tak sie zastanawiam czy maglownica mogła paść bo niemiec latał na 17 w tym compakcie.Bo jak robiłem zawieszenie z przodu to było dość padnięte.

i tak mi to do głowy przychodzi.

Czy to możliwe?

Opublikowano
W poznaniu, albo tutaj maja taki zlew na wiare albo ja juz sam nie wiem. Tak sie zastanawiam czy maglownica mogła paść bo niemiec latał na 17 w tym compakcie.Bo jak robiłem zawieszenie z przodu to było dość padnięte.

i tak mi to do głowy przychodzi.

Czy to możliwe?

chyba raczej nie , ja latam na 18tkach, owszem mam juz znaczny luz na przekladni (glosne stuki i przeskoki w kierowaniu) jednak jesli kola mam wywazone to nie ma zadnych drgan!! no moze przy 160km/h, ale to juz wszystko zaczyna powoli drżeć... ze strachu :twisted2:

Pierwsze co bym sprawdzil to kola, zalozylbym calkowicie inne kola na przod, wywazonerzecz jasna, a nastepnie sprawdzilbym sworznie zewnetrzne wahacza!

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg