Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedyś wyciąłem porcelane z kata i została puszka pusta. Strasznie pierdzi, ale gorsze jest to że wali mi spalinami a teraz zauważyłem że strasznie mi kopci szarym dymem. Myślałem że silnik pije ppłyn ale ten dymek długo się unosi w powietrzu i śmierdzi spalinami. I teraz pytanie. Co wsadzić zamiast pustej puszki po katalizatorze? Ma ktoś już co zaiast kata?
Opublikowano

Strumienice sie zwyczajowo wkłada zamiast kata.

Ja mam pytanko zeby niezakładac nowego tematu...:

Jak sprawdzic czy katalizator jest zapchany? niby dym leci ale po remoncie silnika,wymianie układu zapłonowego i paliwowego nadal auto ma spadek mocy,niewkreca sie w obroty,trzesie sie na biegu jałowym itd... co ciekawe jak silnik zimny to jest ok. No i bywa tak ze silnik działa normalnie...powiedzmy 3 dni jak trzeba i z znowu trzesie. Pytam bo juz sporo zainwestowałem i niechcial bym kolejnej czesci wymieniac bez sensu.

Opublikowano
Strumienice sie zwyczajowo wkłada zamiast kata.

No to sie zacznie :)

A Tobie dąbasz proponuje użyć wyszukiwarki bo temat już był rozpracowywany na wszystkie sposoby i wnioski zostały wyciągnięte.

Opublikowano
Ok dzięki. Zaraz poszukam. Strumiennice tak zakłada się zamiast kata ale jak ktoś ją chce. Są zastępcze katalizatory. Mi chodzi o to zeby wyeliminować ten sfont i oczyścic spaliny i zminimalizować dym. A jak kata sprawdzić? Daj w .... gary parę razy mocniej a poczujesz smród zgniłego jajka. Jak poczujesz to będziesz pewny ze to stary zapchany kat.
Opublikowano
. ´ ten sfont i .

Sorry ale nie wytrzymalem.... Przez chwile nie wierzylem ze widze to co widze. Nie jestem polonista i nie chce sie czepiac ale za jakis czas polowa postow bedzie kompletnie niezrozumiala.

P.S. Nikogo nie chce urazic, wiec bez nerwow prosze.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Kat inny niż oryginał to porażka.Tylko że oryginał kosztuje nie ludzkie piniądze.Ja swój bedę niedługo wywalał bo wydaje mi się ze jest zapchany,czasem czuć jajkiem po rozgrzaniu.Ja bedę wstawiał tłumik przelotowy,na allegro są za ok 100 zł do 1.8is.Ktoś z forum mi polecił takie coś