Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, za dwa tygodnie kupuje Auto 320d , sprzedwaca pracuje w niestety w angli i bede musiał niestety czekac jeszcze troche (auto z niemiec. mam pytanie jaki jest kod silnika tego? jest to auto z 12/2001 i moc 150KM. przebieg 129.700km.

mozecie mi na temat tego silnka cos powiedziec? Albo co nalezałbym sprawdzic przed zapłaceniem :) nie mialem wczesniej nigdy BMW , wiec cieszyłbym sie za wszytkie info ;)

pozdrawiam was serdecznie wszytkich... :)

Grzegorz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak chcesz miec pewnosc to jedz do ASO albo do jakiegos mechanika co sie specjalizuja w BMW tak bedzie najlepiej

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Silnik w wersji 320d 150KM ma oznaczenie M47N.

Reszta jak napisła kolega powyżej :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
a nie M47TU? poniewaz w niktórych tabelach widziałem własnie N47TU który ma 150KM... hmmm ma moze ktos na kompie jakies repair manual do tego autka?
Opublikowano
TU - oznacza "Technisch Uberarbeitet" (przeczytałem na niemieckim forum ) i są to własnie niby wersje nie 136KM tylko 150KM które były pod koniec 2001 wprowadzone. na rynek EU
Opublikowano
Wrzuc szukalke ... na forum jest sporo na temat tego slinika ... bolace tematy to TC (chu... okienko to 2001 do prawie konca 2003) i kolektor ssacy ... diagnostyka i juz bedziesz wiedzial cos wiecej poza wygladem.
Opublikowano
M47N to to samo co M47TU. Jeśli ma Ci urwać się klapka w kolektorze ssącym to żaden komputer ani diagnostyka Ci nie pomoże. Czasem bywa że trójka źle wchodzi (trzeba celować dobrze, jak zimny olej w skrzyni).
Opublikowano
Jeśli ma Ci urwać się klapka w kolektorze ssącym to żaden komputer ani diagnostyka Ci nie pomoże

No oczywiscie ze nie pomoze ... chodzilo mi o ogolna diagnostyke przed zakupem.

Opublikowano
Jeśli ma Ci urwać się klapka w kolektorze ssącym to żaden komputer ani diagnostyka Ci nie pomoże

No oczywiscie ze nie pomoze ... chodzilo mi o ogolna diagnostyke przed zakupem.

ja tam pierwszy raz coś takiego słyszę , jak kupowałem moją to ważna była bezkolizyjność i serwis , przebieg nie miał znaczenia ale jak widzę trudno bedzie sprzedac

Opublikowano
sprzedwaca pracuje w niestety w angli i bede musiał niestety czekac jeszcze troche (auto z niemiec. mam pytanie jaki jest kod silnika tego? jest to auto z 12/2001 i moc 150KM. przebieg 129.700km.

Mi takie połacznie - sprzedawca pracujacy w Anglii oraz auto z Niemiec kojarzy się z wyłudzaczami kasy na ebay, autoscout, mobile i innych stronach internetowych - ze sposobem zapłaty przez Western Union etc.

A co do samych danych - sprawdź sobie przebieg auta - bo to co podałeś jak na 7 letniego diesla - to jest bardzo skromniusio.

Pzdr,

Opublikowano
sprzedwaca pracuje w niestety w angli i bede musiał niestety czekac jeszcze troche (auto z niemiec. mam pytanie jaki jest kod silnika tego? jest to auto z 12/2001 i moc 150KM. przebieg 129.700km.

Mi takie połacznie - sprzedawca pracujacy w Anglii oraz auto z Niemiec kojarzy się z wyłudzaczami kasy na ebay, autoscout, mobile i innych stronach internetowych - ze sposobem zapłaty przez Western Union etc.

A co do samych danych - sprawdź sobie przebieg auta - bo to co podałeś jak na 7 letniego diesla - to jest bardzo skromniusio.

Pzdr,

Z takim przebiegiem auto po lifcie w niemczech kosztuje ponad 10tyś euro , poza tym to jakiś wałek coś nie tak z autem musi być auto z niemiec , sprzedawca w angli potem szukaj wiartu w polu , dystans i to duzy w takich transakcjach bo co tanie okazuje się drogie po fakcie

Opublikowano

Też mi to to wyglada na walek z mobile.

Kiedys szukalem autka dla zony, znalazlem 2 szt niby okazji.

Napisalismy maila do nich po niemiecku z jakimis pytaniami, przyszla odpowiedz ale niestety nie do konca na nasze pytania, tylko dalsza czesc transakcji jak odebrac, jak placic, zadnych konkretow na temat samochodu.

W drugim przypadku to samo, nawet tekst w mailu bardzo podobny, tak wiec pomyslelismy jakis walek - chlopaki maja napisane maile po niemiecku, ale ze nie znaja jezyka to robia wytnij i wklej, jak ktos pisze pierwszy raz to tekst numer 1 jak drugi to tekst numer 2 i tak dalej.

A pewnie siedzi tam jakis Rumun, Bułgar lub Polak i nabija kase na zaliczkach. Uwazaj tylko bo to bylo jakis czas temu, a teraz moze juz cos umieja sklecic po niemiecku.

Opublikowano

A pewnie siedzi tam jakis Rumun, Bułgar lub Polak i nabija kase na zaliczkach.

Jak ktoś jest aż taki głupi, że wysyła komuś zaliczkę/ wogóle interesuje się taką transakcją - to moim skromnym zdaniem ZA GŁUPOTĘ TRZEBA PŁACIĆ.

Natomiast niektórzy z tych oszustów są dobrze wyposażeni - np: w podrabiane dokumenty auta - których wysyłają skany.

Pzdr,

Opublikowano
juz sie zorientowałem ze cos nie tak , i odpusciłem sobie, napisałem mu co mysle i dziekuje....

mam takie auto na sprzedaż--zainteresowany ? ???

Opublikowano
kolego bmw to piekne samochody mające coś w sobie ale niestety dla nas jest to samochód ciągle dla klas bardziej zamożnych przecietnego polaka niestać na nowe piękne bmw a wiekszość tych z zachodu nie mówię wszystkie ale dużooo... liczniki powinięte o połowę albo grubo po połowę bo tam do pracy przewżnie nie jeździ się 10km tylko 110km więc policz ile ma takie siedmioletnie bmw kilometrów natłuczone jedna rada jak wiesz że kupisz bmw nie słuchaj tego co mówi sprzedawca bo zazwyczaj dobrych rzeczy sie tanio nie sprzedaje tylko za samochód sprzedawce za łeb i na serwis nie do jakiejś szopy albo pseudo mechanika tylko na serwis nich kosztuje to tyle ile ma kosztować ale uwierz póżniej może cię więcej dużooo więcej kosztować pieniędzy nerwów i zdrowia no ale bmw ma to coś pozdrawiam
moc jest z nami
Opublikowano

"kolego bmw to piekne samochody mające coś w sobie ale niestety dla nas jest to samochód ciągle dla klas bardziej zamożnych przecietnego polaka niestać na nowe piękne bmw a wiekszość tych z zachodu nie mówię wszystkie ale dużooo... liczniki powinięte o połowę albo grubo po połowę bo tam do pracy przewżnie nie jeździ się 10km tylko 110km więc policz ile ma takie siedmioletnie bmw kilometrów natłuczone jedna rada jak wiesz że kupisz bmw nie słuchaj tego co mówi sprzedawca bo zazwyczaj dobrych rzeczy sie tanio nie sprzedaje tylko za samochód sprzedawce za łeb i na serwis nie do jakiejś szopy albo pseudo mechanika tylko na serwis nich kosztuje to tyle ile ma kosztować ale uwierz póżniej może cię więcej dużooo więcej kosztować pieniędzy nerwów i zdrowia no ale bmw ma to coś pozdrawiam"

Nie tak do konca jezeli auto jest serwisowane,przebieg mozna sprawdzic,poza tym coraz wiecej ludzi zostawia swoje auta pod domem i rusza do pracy miejskimi srodkami transportu czy pociagami jezeli chodzi o dluzsze trasy,ja osobiscie jezdze firmowy autem do pracy a bejka i ford sa dla przyjemnosci.Fakt jest taki ze za dobre auto trzeba zaplacic i dodam jeszcze ze zaden ceniacy sie z renoma handlarz nie cofa licznikow poniewaz konsekwencje sa dosc spore chyba ze jasno powiedziane ze auto jest tylko na export moze dac wiele do myslenia

Opublikowano
nstety ale taka jest prawda , niemiec wali kilometry po to mają tyle autostrad i głupi nie jest , nie sprzeda dobrego auta z przebiegiem do 200tyś km tanio , widziałem serie E65 2 latka co miał nastukane ponad 300tyś km