Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie dzis przez nieuwage odlaczylem kable z tylu licznika bez odlaczenia akumulatora i zaswiecila mi sie na stale kontrtolka ABSu. Czy da sie to jakos naprawic czy trzeba jechac na kompa skasowac blad?????? Bardzo prosze o pomoc.

Z gory wielkie dzieki :modlitwa:

Opublikowano
ja tam odpinałem kable od licznika z tylu wiele razy i nie odpinałem klem z aku i nie było mowy o jakimś błędzie, natomiast mój kolega tez coś majstrował przy liczniku i jemu za to wyskoczył airbag O_O także moim zdaniem albo reset a jak nie no to do mechaniora usunąć błąd, chyba ze to czysty przypadek i po prostu uszkodził się któryś z czujników.
BMW for fun
Opublikowano

Airbag nie powinien się zapalić przy odpinaniu licznika na podpiętym aku lecz błąd poduszki tak jak pisał MalY.

Jeżeli tak jest to będziesz musiał ten błąd skasować interfejsem bo inaczej nie da rady. A jeżeli faktycznie pali się ABS to albo przypadek albo coś się stało ze sterownikiem bo nie wierze że przy odłączaniu licznika uszkodziły się czujniki :)

Opublikowano
No wlasnie mnie tez dziwi czemu sie zaswiecila kontrolka absu. Dzisiaj sprawdzalem na sniegu i abs dziala prawidlowo wszystkie kola hamuja nie wpadajac w poslizg. Wiec sam nie wiem co moze byc przyczyna???? Tyle tylko ze odlaczajac licznik mialem przekrecony kluczyk w stacyjce zeby sie kierownica nie blokowala i moze dlatego jakis blad wyskoczyl???? Hmmmmm??? Jak macie jakies pomysly prosze o pomoc.
Opublikowano
popraw kostki może coś nie łączy nie powinno się zapalić!!!wyciągałem ze 100 razy jeździłem bez licznika i wszystko oki nawet airbag si nie zapalił i jest wszystko oki :cool2:
Opublikowano

Witam. Podepnę sie pod temat. Mi kontrolka od ABS czasami , niezawsze delikatnie mruga gdy zapalam auto. Domyślam się że może gdzieś coś nie łączy i dzieje się tak podczas drgań w momencie odpalania?? Gdzie szukać tego luzu?

Mało tego ostatnio zapaliła się na stałe w momencie jak zapaliłem światła?

Czy jedno z drugim ma coś wspólnego?

Będę wdzięczny za podpowiedź.

pozdrawiam

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Witam

Panowie wiec tak podjechal dzis do mnie szwagier swoim bmw i zamienilismy liczniki iiii bingo abs nie swieci. Teraz pytanie co sie moglo stac z moim licznikiem???? Dlaczego ta katrolna sie zaswiecila???? i swici?? Dodam jeszcze ze licznik kupilem z obrotomierzem i wystapil ten problem. Moze to cos z elektronika tylko czy da sie to naprawic????? Czy nowy licznik naddaje sie na smieci???? Bardzo prosze o pomoc bo juz sam nie wiem co robic z tym czyms echhh