Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy lampka nad tylną kanapą powinna się włączać przy otwieraniu drzwi,bagażnika?przełącznik lampki ma 3 pozycje więc logicznie biorąc w środkowej pozycji powinna sie sama włączyć,ale u mnie działa tylko w jednej pozycji-świecenie ciągłe.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
pewnie chodzi ci o podświetlanie bagażnika ta lampka na środku :!: tak jak piszesz ma trzy pozycje wyłączone , włączone na stałe i 3 poz. przy otwarciu klapy , odpowiada za to krańcówka która jest umieszczona w zamku klapy bagażnika :!: :D zdejmij maskownice klapy odkręć 2 śrubki co trzymają zamek i wyjmij może wystarczy popsikać jakimś przewodnikiem typu WD-40 no i sprawdź czy dochodzi ( faza do zamka ) albo masa nie pamiętam co zamyka obwód :shock: jak coś daj znać to sprawdzę :D
Opublikowano
pewnie chodzi ci o podświetlanie bagażnika ta lampka na środku :!: tak jak piszesz ma trzy pozycje wyłączone , włączone na stałe i 3 poz. przy otwarciu klapy , odpowiada za to krańcówka która jest umieszczona w zamku klapy bagażnika :!: :D zdejmij maskownice klapy odkręć 2 śrubki co trzymają zamek i wyjmij może wystarczy popsikać jakimś przewodnikiem typu WD-40 no i sprawdź czy dochodzi ( faza do zamka ) albo masa nie pamiętam co zamyka obwód :shock: jak coś daj znać to sprawdzę :D

dzięki,o to mi własnie chodziło :D

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
W mojej lampka w bagażniku zapala się też przy otwarciu którychkolwiek drzwi. Wydaje mi się że to nie będzie wina krańcówki w bagażniku tylko może jakieś kabelki przy samej lampce nie łączą lub włącznik. Powodzenia w szukaniu.
Opublikowano
Mam to samo :] juz czyscilem krancowke w zamku, pomoglo na pare miesiecy a w zeszlym tygodniu znowu przestalo :/ trzeba bedzie jakas inna krancowke zalozyc :]
e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
Panowie, ja kupiłem używaną "krańcówkę" na allegro za 20zł wymieniłem (czas 15 minut) i lampka działa oczywiście tylko kiedy otwieramy bagażnik lub włączymy ją guzikiem na stałe, jak kupiłem autko to też sądziłem że ma działać w momencie jak otworzymy drzwi-podobnie do przedniej jednak znalazłem info, że działa tylko przednia więc zostawiłem tak jak jest, jeżeli komuś działają i przednia i tylnia jak otwiera drzwi to czekam na info :))), z samą wymianą krańcówki nie powinieneś mieć problemu budowa jest prosta, najbardziej się męczyłem z wyjęciem spinek od tapicerki żeby ich nie połamać :D jak masz jakieś pytania to pisz śmiało chętnie pomogę