Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem dzisiaj e39 535 na automacie...przejechalem 2 kilometry zgasilem silnik doslownie na pare minut am poznij juz nie moglem odpalic wogole silnik nie kreci...pojawila mi sie kontrolka taka zolta sprawdzalem w ksiazce obslugi i pisze cos takiego..."Kontrolleuchte fur Automatische Stabillitats-control plus traktion ASC+T" nie znam niemieckiego co to moze byc ?...dopowiem tylko ze jak probuje odpalic jest takie cykniecie i nic wiecej cala deska wariuje...co to moze byc ?...

Z gory dzieki...

E39
Opublikowano
dzwon do poprzedniego wlasciciela. To co podales co wyswietla komp- to awaria systemu trakcji. Odcholuj auto do mechanika- zaplon ? Pompa paliwa ? Elektryka ?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Tylko bez paniki. Ale kontakt z sprzedawcą by sie przydał. Poczyta jforum i krok za krokiem ru8szymy to auto. Awarie totalne są najłatwiejsze do ruszenia. Czekamy na efekty woich prób.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Nie wiadomo co to jest dzwonilem do wlasciciela ma po poludniu przyjechac...autko bylo 6 miesiecy 8 miesiecy temu przyprowadzone z niemiec nie tluczone ksiazka serwisowa udokumentowany przebieg 130.000km a rocznik 1998...zauwazylem ze malo co jest plynu w chlodnicy ale na pewno nie przegrzalem silnika...moze uszczelka poszla pod glowica ? i jeszcze jedno praktycznie siadlo zasilanie wyswietlacz od klimy nawet szwankuje jak prubuje odpalic w srodku swiatlo przygasa...

Moze macie jakies inne sugestie co do awarii ? moze glowica poszla mialem juz taki przypadek z 325 tez byla podobna sprawa tez nie odpalal i poznij okazalo sie ze peknieta glowica byla...

E39
Opublikowano
i jeszcze jedno praktycznie siadlo zasilanie wyswietlacz od klimy nawet szwankuje jak prubuje odpalic w srodku swiatlo przygasa...

Moze macie jakies inne sugestie co do awarii ? moze glowica poszla mialem juz taki przypadek z 325 tez byla podobna sprawa tez nie odpalal i poznij okazalo sie ze peknieta glowica byla...

A podstawiłeś inny akumulator :?: albo próbowałeś odpalić z pomocą drugiego auta ( pożyczając prądu oczywiście :wink: ) :?:

Najpierw sprawdź najprostsze rzeczy takie jak akumulator bo wygląda na to że z nim jest problem a nie myśl o głowicy :wink:

Opublikowano

Podpisuje sie pod tym co koledzy powyzej mialem podobny objaw przy odpalaniu w autku wszystkie lampki wariowaly (autko stalo nie jezdzone 1,5 m-ca)

Ladowanie akumulatora pomoglo moze i u ciebie tylko tyle wystarczy. Powodzenia

Opublikowano

Witam ponownie potpiolem akumulator i zapalil..mieliscie racje kamien z serca mi spadl bo jusz myslalem ze bedzie cos z uszczelka pod glowica albo sama glowica...tylko nie wiem skad takie rozladowanie akumulatora wczesniej byl jezdzony mzoe nie tak czesto ale zawsze...najwaznijsze ze zapalil...

mam do was jeszcze jedna prozbe moze ktos z was ma jakas instrukcje do komputera pokladowego bo ni cholery nie wiem co tam sie dzieje mam ten duzy computer jak to wszystko sie ustawia co mozna sprawdzic...jakie sa komunikaty i co one oznaczaja ?...

acha i jeszcze jedno zapytanie na desce rozdzielczej nie dokladnie mi pokazuje cyferki i literki da sie to jakos zrobic zeby pokazywalo jak trzeba ?...

jeszcze raz z gory dzieki...

E39
Opublikowano
Witam kupilem dzisiaj e39 535 na automacie...przejechalem 2 kilometry zgasilem silnik doslownie na pare minut am poznij juz nie moglem odpalic wogole silnik nie kreci...pojawila mi sie kontrolka taka zolta sprawdzalem w ksiazce obslugi i pisze cos takiego..."Kontrolleuchte fur Automatische Stabillitats-control plus traktion ASC+T" nie znam niemieckiego co to moze byc ?...dopowiem tylko ze jak probuje odpalic jest takie cykniecie i nic wiecej cala deska wariuje...co to moze byc ?...

Z gory dzieki...

Panowie wszyscy udzielajacy odpowiedzi - jak juz udzielacie jakichs

odpowiedzi to chociaz sprawdzcie internetowym slownikiem co piszecie.

usterka oznacza awarie LAMPKI UKLADU KONTRLI TRAKCJI a nie

samego ukladu. Co oznacza najprawdopodobniej ze uklad jest w porzadku

tylko lampka badz jej polaczenie z ukladem kontroli trakcji jest wadliwe.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Witam ponownie potpiolem akumulator i zapalil..mieliscie racje kamien z serca mi spadl bo jusz myslalem ze bedzie cos z uszczelka pod glowica albo sama glowica...tylko nie wiem skad takie rozladowanie akumulatora wczesniej byl jezdzony mzoe nie tak czesto ale zawsze...najwaznijsze ze zapalil...

mam do was jeszcze jedna prozbe moze ktos z was ma jakas instrukcje do komputera pokladowego bo ni cholery nie wiem co tam sie dzieje mam ten duzy computer jak to wszystko sie ustawia co mozna sprawdzic...jakie sa komunikaty i co one oznaczaja ?...

acha i jeszcze jedno zapytanie na desce rozdzielczej nie dokladnie mi pokazuje cyferki i literki da sie to jakos zrobic zeby pokazywalo jak trzeba ?...

jeszcze raz z gory dzieki...

Bardzo popularny defekt w E38/E39 znikajace piksele ja u siebie naprawilem

kosztowalo cos kolo 300 PLN i wyswietlacze mam jak nowe

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl