Skocz do zawartości

OC samochodu - oferty firm ubezpieczeniowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

Zbliża mi się "nowy rok" ubezpieczenia samochodu. Obecną polisę OC mam w firmie AXA i z tej firmy dostałem propozycję polisy na kolejny rok:

- OC za okres po 2 latach bezszkodowej jazdy

- pakiety rozszerzone cos tam Assistans, Pupil, dodatkowo NNW

- całość wyliczona na 1064.-pln w 4 ratach.

Oczywiście chciałem to zweryfikować z innymi firmami, bo może akurat ktoś mi zaproponuje cene niższą.

Może poniżej 1000 pln? - niestety rzeczywistość mnie kilkukrotnie zaskoczyła

Szukałem w internecie, ale na internetowych kalkulatorach nie liczyłem, tylko dzwoniłem na infolinie i tp. numery i pracownicy TU mi wyliczali indywidualnie, bo zawsze "to coś upuści" (jedynie na pocztę się pofatygowałem podejść).

1) Generali - za OC i NNW zaproponowano mi 1299,-pln

2) najbliższym wynikiem do oferty AXA był wczoraj "Pocztowy" - za gołe OC pani w okienku wyliczyła mi 1292.-pln

3) Commercial Union za OC z paketem podstawowy Assistans - 1443,-pln

4) Liberty Direct za gołe OC - 1506,-pln

5) PZU za OC i NNW oferuje 1628pln

6) obreklamowany tanizną Link 4 za OC z Assistans i NNW oferuje 1660,-pln

Dalej były dwie firmy które mnie rozawiły:

7) Uniqa za gołe podstawowe OC życzy sobie 2082,-pln

8) Hestia za OC i NNW - w promocji tylko 2234,-pln :duh:

Pare innych firm albo nie ma kalkulatora i przez telefon nie liczą, i/albo każą się pofatygować do ich placówki, bo przedstawiciele tylko "twarzą w twarz" wyliczają ofertę.

A jeśli ktoś chce sobie poprawić humor przez wielkie "rz" i "ó" to proszę dzwonić do Uniqa lub Hestii - mają ciekawe kalkulatory ubezpieczenia, co widać po wyliczeniu oferty :razz: :mad2:

Opublikowano
  • Autor
OC za 1600zł. :o

Ja właśnie jestem na etapie zawierania ubezpieczenia.

AC, OC, NW 2600zł

Powołując się na mnie w AXA - na mój nr polisy dostaniesz dodatkowe 5% zniżki. Jeśli Ci ta firma odpowiada to na PW lub gg

Opublikowano

Witam

Ja mam agenta magika :wink:

Ma kilka firm i mi policzył w HDI Asekuracja

Mam 2,5L :dance: - policzył mi

- 60% zniżki za bezszkodowe

- 10% za jednorazową opłate

- 5% za NNW na 10000 za które dopłaciłem 50 + 15 za AT (assistance

plus -holowanie itd)

za całość jednorazowo zapłaciłem 570,- PLN :cool2:

Takze poszukaj agenta :cool2:

Opublikowano
Wersja econo - w MTU (szukać na poczcie) 400 zł. W PZU za to samo ok. 700. Mowa o OC, BMW 320i e30. Pełen zestaw zniżek (czyli 60%).
Opublikowano
Też polecam MTU na poczcie, od Accorda 2.0 z pełnymi zniżkami płaciłem na rok 350 zł - OC, NNW.
Opublikowano
przylaczam sie MTU - za AUDI A3 1997 1,8 60% - ostatnio zaoplacilem okolo300zl na rok

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg

Opublikowano

Nie zaczynajcie znowu głupich dyskusji - wysokość OC zależy od masy czynników - dla tej samej osoby, ale różnych samochodów u jednego ubezpieczyciela będzie 500 i 800 zł a u drugiego 800 i 500 zł. Ja mam teraz w CU za 540zł, a w AXA mi wyszło 900zł - czyli jak widać ma się to nijak do pierwszego postu.

A jak ktoś mieszka na zadupiu, to chyba oczywiste, że u każdego ubezpieczyciela ma tanio.

Opublikowano
Proponuje zapoznac sie z oferta PZM ja za 2.5L place 645zł - znizka za bezszkodowa jazde 40%. Jak sie wykupi karte czlonkowska w PZM daja cos kolo 10-15% znizki na kazdy samochod tam ubezpieczony.
Opublikowano
Sprawdź tutaj:

https://form.breubezpieczenia.pl/mbank/bif/carcalculation

Sugeruję też abyś w formularzu podał że masz 60% zniżki, nikt tego nie sprawdza.

Kolego BEZ takich rad! To, że nikt nie sprawdza nie znaczy, że to nie wyjdzie. W przypadku kolizji i jakichkolwiek ruchów u ubezpieczyciela w zwiazku ze szkodą... ubezpieczony ma po prostu ogromny problem!

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jaki problem? Po prostu dopłacasz różnicę.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ja wychodzę z założenia: Niemieckie auto, niemieckie TU :lol: Dlatego mam OC i AC w Allianz i nie narzekam :8) Może nie jest wybitnie tanio, ale poziom obsługi klienta i szybkość likwidacji szkód jest godny polecenia :)
Opublikowano
  • Autor

No tak, a miałem nadzieję że nie będzie licytacji kto za ile może....

Ja podałem na własnym przykładzie, przy tych samych warunkach do wszystkich.

DRAY - to nie do końca tak jak piszesz - przeczytaj sobie warunki umowy, bo jeśli przekłamiesz zniżki i to wyjdzie na jaw, to prócz żądania zwrotu różnicy TU skieruje sprawę do sądu o oszustwo (w końcu zawsze na wstępie wyliczenia też to podają).

A w dodatku teraz jeśli masz znaczne zniżki, to ubezpieczyciele jako zabezpieczenie żądają od Ciebie uzyskania oświadczenia o historii ubezpieczenia z poprzedniej firmy, lub sami bezpośrednio wystepują o to u tamtego ubezpieczyciela - i teraz każdy pyta dlatego gdzie była poprzednia polisa.

Opublikowano

jak już dojdzie do szkody to b.wątpię - ja bym uznał to za oszustwo i odmówił wypłaty.

PawełH
Opublikowano

Czemu znowu piszesz bzdury i wprowadza w blad innych?

Jesli nie wiesz. Milczysz!

Sprawa NIE KONCZY sie na doplacie roznicy... zapytaj swojego ubezpieczyciela

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
[

Czemu znowu piszesz bzdury i wprowadza w blad innych?

Jesli nie wiesz. Milczysz!

Bzdury to Ty piszesz. Problemy mogą być ale tylko w przypadku AC. Bo wtedy zasady regulują OWU konkretnego ubezpieczyciela.

Natomiast kolega pytał tylko o OC! Czytałeś pierwszy post?

Jedyne co mogą ci zrobić to kazać dopłacić różnicę w cenie ubezpieczenia.

Opublikowano
  • Autor

Kolego DRAY, niestety (dla Ciebie niestety) zgodzę się z Twoim przedmówcą.

Najkrótsza droga zapytaj ubezpieczyciela i poczytaj regulamin firm ubezpieczeniowych. Jak Twój ubezpieczyciel wykryje, że skłamałeś, to jest prawnie oszustwo i wystąpi bez ogródek na drogę sądowną.

A wówczas same problemy, a i przy stłuczce, jako winowajca będziesz musiał pokryc koszta naprawy z własnej kieszeni (przecież te hieny inaczej Ci nie przepuszczą).

A wracając do tematu, z kolegą złapaliśmy ciekawy myk:

Wystarczy wybrać sobie jedna firmę, uzyskać numery telefonów placówek z różnych miejsc/miast w kraju i dzwonić. My tak zrobilośmy z jedną z takich firm (Kraków, Warszawa, Rzeszów, Łódź, Szczecin). Pani w Szczecinie się zdziwiła że aż tam Kraków się pyta, ale żetelnie przeprowadziła prognozę kosztów. I tu ZDZIWIENIE: za każdym razem podając dokładnie te same dane (kolegi oczywiście na auto VW) prawie zawsze wyszła inna cena:

810/980/1020/980/1240 pln - więc skąd te rozbieżności?

Badanie to zrobiliśmy, bo on również ma koniec umowy, a kolega z forum 7er.pl będący agentem mi wyliczył dla 3 firm i wyniki wyszły inne niż podałem w pierwszym poście - ba, dużo inne, bo np. generali u niego wyszło 1930pln, a u mie 1299

Jednym słowem ŚMIECH NA SALI :duh: :duh: :duh:

Opublikowano
  • Autor

A więc, zrobię tu małą reklamę, ale mam nadzieję że się to komuś przyda.

Jak pisałem głównie w pierwszym poście, ceny OC są zaskakujące, ale do rzeczy:

Wykupiłem przedłużenie ubezpieczenia w AXA, i dostałem dziś maila z nową ofertą-promocją.

Weź udział w programie z zyskiem.

Poleć AXA Ubezpieczenia znajomym!

Jeśli ktoś dzwoniąc do AXA i wyliczając wysokość składki ubezpieczenia powoła się na mnie i poda moje dane i nr mojej polisy, wówczas dostanie extra zniżkę do ubezpieczenia 50pln lub 100pln (nie wiem czym się bierze różnica) na ubezpieczenie na cały czas trwania ubezpieczenia w tej firmie (przechodzi na ewentualne kolejne lata ubezpieczenia).

Jeśli ktoś chce skorzystać ze zniżki, to na PW podam moje dane do promocji.

Opublikowano
  • Autor
A więc, zrobię tu małą reklamę, ale mam nadzieję że się to komuś przyda.

Jak pisałem głównie w pierwszym poście, ceny OC są zaskakujące, ale do rzeczy:

Wykupiłem przedłużenie ubezpieczenia w AXA, i dostałem dziś maila z nową ofertą-promocją.

Weź udział w programie z zyskiem.

Poleć AXA Ubezpieczenia znajomym!

"Poleć AXA Ubezpieczenia znajomym!

Jeżeli którykolwiek z nich zostanie naszym Klientem - dostanie zniżkę na

ubezpieczenia 50 zł na Pakiet OC lub Pakiet AC i aż 100 zł na Pełen Pakiet"

Jeśli ktoś dzwoniąc do AXA i wyliczając wysokość składki ubezpieczenia powoła się na mnie i poda moje dane i nr mojej polisy, wówczas dostanie extra zniżkę do ubezpieczenia 50pln lub 100pln (nie wiem czym się bierze różnica) na ubezpieczenie na cały czas trwania ubezpieczenia w tej firmie (przechodzi na ewentualne kolejne lata ubezpieczenia).

Jeśli ktoś chce skorzystać ze zniżki, to na PW podam moje dane do promocji.

Opublikowano
Sprawdź tutaj:

https://form.breubezpieczenia.pl/mbank/bif/carcalculation

Sugeruję też abyś w formularzu podał że masz 60% zniżki, nikt tego nie sprawdza.

No nie bądź taki pewien. Sprawdzą to bardzo dokładnie gdy przyjdziesz do nich po odszkodowanie. :shock: