Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A sprawdziłeś kolego czy dochodzi Ci prąd do cewki?Może masz jakieś odcięcie zapłonu i odcieło Ci prąd do cewki.A jak wogóle Ci się to stało?Zgasł Ci nagle,czy zgasiłeś i już nie mogłeś odpalić?
Opublikowano
siadla mi pompa zalozylem nowa i nie moglem odpalic sprawdzilem iskre i nie ma jej wiec sprawdzile cewke i wychodzi ze do cewki nie dochodzi prad
Opublikowano
Pierwsze co bym spróbował zrobić,to odłączyć akumulator na jakieś 15 minut.Może masz jakieś odcięcie zapłonu i po odłączeniu aku będzie dobrze.Jeśli nie pomoże,to zobacz może bezpieczniki,chociaż myślę,że napewno już sprawdziłeś.Ja jutro będę grzebał przy mojej Babci,to zerkne jak to wygląda z tym kablem co idzie do cewki.Także jakbyś do jutra nie znalazł usterki,to może coś więcej pomogę.
Opublikowano
Prąd do cewki powinien dochodzić po włączeniu stacyjki. Za jego przepływ odpowiada zielony przewód biegnący od stacyjki. Po drodze ma dwa złącza. Masz do sprawdzenia pin nr 21 w okrągłym złączu obok elektrozaworów (są dwa, to bliżej szyby), i pin 7 we wtyczce nieopodal stacyjki. A wogóle, to najpierw podaj napięcie na cewkę na krótko i zobacz, czy zapali. Dopiero potem badaj :D
Opublikowano
dzieki sprawdzilem to wszytko jest ok dzis patrze prad jest na cewce dochodzi do kopulki ale jest problem taki ze daje iskre tylko na 3 swiece a na pozostale nie daje czemu??? zalozylem inny palec i kopolke i jest to samo
Opublikowano

A jak wyglądają kable WN i fajki - (nie są już stare, albo rozłączone) :?:

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
dla zainteresowanych odkrecila sie i spadla sruba z walu ktora trzyma kolo i nie krecil sie caly przud co wplynelo na brak sygnalu na czujnik polozenia walu :)
Opublikowano
dzziekuje a czemu dosc typowy moze jest jakas mozliwosc by sie to ne powturzylo dodam jeszcze ze jak by sie komus tak stalo niech nie kupuje urzywki w serwisie 15 zl:D