Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dolaczam sie do pytania, mam dokladnie tak samo w e34 525i, to gasnie to zapala sie :/ i wyswietla sie komunikat `rucklight`
Opublikowano
co do zapalania się i gaśnięcia zegarów wam nie pomogę a ten komunikat oznacza dosłownie ''tylne światło''sprawdz żarówkę pozycyjną z tyłu.czasami może świecić a czasami wolram nie łączy i komp to łapie.miałem tak dwa razy.wyjmij żarówki i postukaj delikatnie.jak padnie to właśnie ta żarówka.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
A gaśnie ci całe podświetlenie zegarów czy tylko jakaś część?Jak całe to sprawdź przyciemnianie zegarów pewnie ma jakąś zware a jak jakaś część zegarów to żarówka ci się kończy tam są jak się nie mylę 3 żarówki 3w12v takie bańki jak do postoju tylko nie 5w tylko 3w
Opublikowano

witam,

z tym samym problemem walczę juz jakis czas, teraz wymieniłem moduł LKM lamp kontrol modul i zjawisko prawie znikneło, mówię prawie bo raz oswietlenie zegarów i kokpitu zniknęło i na 100% nie jest to regulator oswietlenia bo juz 3 zmieniałem

poradzono mi by sprawdzić podłaczenie radia (mam zmienione i przyznam ze jakoscowo te połaczenia nie wygladaja dobrze), w weekend polutuje wszystko, poizoluję zobaczymy

Opublikowano

Również obstawiał bym, że któraś wtyczka słabo siedzi.

Dysponuje ktoś może zdjęciem żarówek które za to podświetlenie odpowiadają, ale w zamontowanych w zegarach, bo poprzedni właściciel tunner zmienił podświetlenie na niebieskie - diodowe, a nie wiem w których miejscach i jak zasilane ma byc oryginalne podświetlenie.

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
http://sorient.pl/moje520ie34/img/zegaryemik640.jpg

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Twój jest inny. Znalazłem zdjęcie o takie jak mi chodziło na forum bmwpasja.pl %5B640%3A480%5Dhttp%3A//img111.imageshack.us/img111/148/p1000362vz7.jpg
Opublikowano

Tutaj masz przynajmniej pokazaną lepiej żarówkę.

Zegary są nowszego typu - ale podświetlenie chyba jest wg identycznej zasady.

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Rozebrałem zegary i rozlutowałem te diody, ale w mojej pięknej miejscowości oczywiście nie kupiłem żarówek, za tydzień będę w poznaniu więc je tam kupie, a zasilane są z "szyny" biegnącej na całej długości tego niebieskiego plastiku który z drugiej strony ma bolce, więc z zasilaniem nie ma problemu (bałem się że przy zmianie na diody ktoś to tak wykombinował, że żarówek już tu nie włożę, ale na szczęście tak nie jest)