Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Użyj magicznej funkcji :search: temat wałkowany już dużo razy.

Jak masz orginalny wahacz to tylko jeden możesz wymienić bliżej koła.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aluminiowe wahacze. Ceny w granicach 1500 to standard. Kolego DITUR w jakich wahaczach masz wymienny sam sworzeń ?? Co to za firma ?? Ja mam u siebie Febiego, jak i w oryginalnych, nie ma takiej możliwości.
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Że meyle ma wymienne to wiem ale kolega nie powiedział jakie ma i rokowanie że ten z przodu jest wymienny to chyba lekka przesada, nie ??
Krzysztof
Opublikowano

Witam,

Napisałem wcześniej cyt" Jak masz oryginalny wahacz to tylko jeden możesz wymienić bliżej koła." W moim aucie były oryginalne z pierwszego montażu i sworznie bliżej koła są wymienne. Problem jest w sworzniach które są dalej czyli bliżej silnika i to najczęściej one wypadają. Są ponoć magicy co i takie cuda robią że wymieniają i te sworznie ale to już ingerencja w wahacz :( STANOWCZO NIE POLECAM. Spokojnie można kupić Meyle z oba wymiennymi sworzniami (około 380PL szt )

Pozdrawiam.

Opublikowano
Powiedzcie jak sie sprawuja te wachacze meyle??Nie traci sie na komforcie jak z trwaloscia ile wytrzymuja?? Bo pytalem o orginal w salonie w holandii to 170 euro chca nie wiecie ile kosztuja orginalne w polsce.I jeszcze jedno pytanie wiecie ile kosztuje taki wachacz firmy lemforder??
Opublikowano
Witam,

Napisałem wcześniej cyt" Jak masz oryginalny wahacz to tylko jeden możesz wymienić bliżej koła." W moim aucie były oryginalne z pierwszego montażu i sworznie bliżej koła są wymienne. Problem jest w sworzniach które są dalej czyli bliżej silnika i to najczęściej one wypadają. Są ponoć magicy co i takie cuda robią że wymieniają i te sworznie ale to już ingerencja w wahacz :( STANOWCZO NIE POLECAM. Spokojnie można kupić Meyle z oba wymiennymi sworzniami (około 380PL szt )

Pozdrawiam

tylko jest pewien szkopul przy wyjmowaniu wachacza wybicie drugiego sworznia bez uszkodzenia jego osłony gumowej jest mało prawdopodobne czyli trza wymieniac obydwa sworznie

Opublikowano
ja kupilem wahacz razem z tuleją za 220pln +przesyłka wymienilem to 2 miesiące temu i już zapomniałem o temacie więc po co te rzezby ze sworzniami :roll:
Opublikowano
ja kupilem wahacz razem z tuleją za 220pln +przesyłka wymienilem to 2 miesiące temu i już zapomniałem o temacie więc po co te rzezby ze sworzniami :roll:

pojezdzisz pojezdzisz po naszych drogach az do nastepnej wymiany to zobaczysz o co chodzi z tymi rzezbami

a tak przy okazji to jakiej firmy kupiles wachacz z tuleja za 220 pln :?:

Opublikowano
a tak przy okazji to jakiej firmy kupiles wachacz z tuleja za 220 pln Question

firma to male znaczenie to jest alu zadna filozofia kawalek gumy z aluminium smiga i jestem zadowolony bez zezby wszystko nówka ,a to wazne zeby gumy byly nowe :duh:

Takich za 200 zł sobie bym nie zamontował

bo chyba lubisz przeplacac :twisted: chyba ,ze chcesz driftowac to wtedy tak bo bmw seri3 jest strasznie slabe na takie akcje leci wszystko po kolei

Opublikowano
mysle że firma ma znaczenie i cena także bo za dobry towar trza zaplacic chyba że kupisz chińszczyzne (chociaż nie wiem czy produkują). ale wiadomo że każdy chce jak najtaniej kupować, i nie lubi przepłacac, życze jak najdłuzszej eksploatacji
Opublikowano

tez tak mysle ,ale to znaczenie jest np. przy kupnie samochodu Wink

,a jak sie chinczyka przypilnuje to tez dobrze zrobi zresztą w naszych czasach wiekszosc rzeczy to chinole nawet teraz pisze na chinskim kompie hehe pozdro!!

Opublikowano
Takich za 200 zł sobie bym nie zamontował

bo chyba lubisz przeplacac :twisted: chyba ,ze chcesz driftowac to wtedy tak bo bmw seri3 jest strasznie slabe na takie akcje leci wszystko po kolei

właśnie nie lubię przepłacać i dlatego nie kupiłbym dla siebie takich. Przykłady: amortyzatory f-my Kamoka bardzo tanie w ducato wszystkie cztery wysypaly się po dwóch miesiącach, końcówki drążka Delphi w astrze też dwie sztuki po dwóch miesiącach, sworzeń w E36 też tej firmy oberwał się po miesiącu, łożyska firmy AD w passacie wymieniane co 10 tys km. O tanich łącznikach stabilizatora już nie będę wspominał - :duh:

Opublikowano

ale w ogóle o czym my tutaj dyskutujemy przecież każdy z nas ma bmw i wie co to marka i jakość a na dodatek w tym przypadku trzeba potrafić sobie wyliczyć czy lepiej zapłacić 500 zł i jeździć przez 100tyś km czy 200zł i jeździć przez 50 tyś km a za wymianę przykładowo płacić drugie 200 plus strata czasu ;P

pzdr :norty:

czasami na drogach można spotkać wariatów co pędzą ponad swoje umiejętności na złamanie karku no na prawdę, aż czasami ciężko ich wyprzedzić.....:)
Opublikowano

dokladnie potwierdzam zdanie poprzednikow , chytry dwa razy traci, a poza tym przeciez to jest zawias i od niego zależy nasze bezpieczenstwo.

LUDZIE NIE KUPUJCIE TANDETY DO SWOICH BMW :!: :!: :!: :!: :!:

• 2 tygodnie później...