Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Może ktoś przerabiał manualne opuszczanie szyb na elektryczne? co do tego trzeba i jak za to się zabrać? w konsoli środkowej są kable w okolicach przycisku awaryjnego. nie wiem czy to jest to ale więcej nic tam nie może być i można stwierdzić że to są przewody do elektrycznego opuszczania. samochód fabrycznie nie ma elektryki. jak przerobić żeby wyglądało jak fabryka?? Dziękuję za odpowiedź.
BMW - power
Opublikowano
wkładasz przełączniki w tunel. Trzeba wyciąć kawałek tunelu w okolicy ręcznego, instalacje do słupków drzwiowych masz doprowadzoną. potrzebujesz silniki z ramionami do mocowania szyb oraz instalację drzwiową. Rozbierasz boczki montujesz mechanike szyb oraz wiązkę drzwi podłączas kość w słupku zapinasz przełąniki do sterowania w tunel środkowy i śmiga. Jak nie to jest jeszcze kwestja jaki masz moduł komfortu (pod tylkną kanapą) Moze nie obsługiwać elektryki szyb. Najlepiej żeby też go mieć i ewentualnie wymienić. Tam przróbek żadnych nie masz. poprostu wypinasz swój a zapinasz drugi i śmiga. Auto w jakim robiłem przekładkę to E34 525 z roku 88. W razie pytań pisz to pomogę. Powodzenia i pozdrawiam.
Opublikowano
A tu ciekawostka z tymi szybami nie do końca jest tak prosto bo wszystko zależy od tego jak goła była e34 – słyszałem, że jeśli niemiała kompletnie żadnej elektryki to była lipa bo wiązki do drzwi mogło nie być. I faktycznie, kumpel rozbierał niedawno e34 z 1991 biedna jak cholera, która elektryczne miała tylko lusterka i wiązki w drzwiach niebyło z tego co mówił. Ponoć w tych najuboższych, może wiązki nie być, ale wystarczy, że jest już el. szyberdach i jest pełna wiązka. Tak mi się obiło o uszy. Ale w większości można podłączyć wszystko w tamtych latach jeszcze nie oszczędzali na instalacji i do wszystkiego są odpowiednio pociągnięte kostki itp.

B-okiem M-ożna W-chodzić

Moja bawarka:

http://polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/41749

Opublikowano
wiazka jest napwno poniewaz producent kladl wszedzie uniwersalne wiazki przewodow tylko nie ma reszty wyposazenia a kladli to z mysla o tych co w przyszlosci chcieli by sobie cos dolozyc bez rozprowania i kombinaci auta:)