Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, Panowie co myślicie o tym? prosze o opinie ludzi co wiedzą cos na ten temat ;) jestem ciekaw wogole czy taka impra ma sens...

http://moto.allegro.pl/item461528795_bmw_e36_e34_e39_sportowy_kolektor_m50_m52_barany.html

Opublikowano
pewnie daje tyle co jakiś magnetyzer, żeby czuć było jakąś różnice musiałbyś zalozyc filtr stozkowy, strumienice i coś tam jeszcze. Aha i ze 2 pasy a'la viper i jakieś płomienie na drzwiach
Opublikowano
pewnie daje tyle co jakiś magnetyzer, żeby czuć było jakąś różnice musiałbyś zalozyc filtr stozkowy, strumienice i coś tam jeszcze. Aha i ze 2 pasy a'la viper i jakieś płomienie na drzwiach

Tu się kolego mylisz co dają takie kolektory.

Ale kolektor kolektorowi nie równy i wykonanie danego elementu może być na tyle paskudne że zamiast pomóc to pogorszy. Np. średnice rur długość poszczególnych "par" itd. To musi być zrobione w sposób wiadomy a nie na oko i sprawdzony wynikiem na hamowni. Myślę że to warto ale naprawdę producentów z wyższych półek.

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
tez jestem takiego zdania, ale chyba to z allegro mimo ze wyglada na przyzwoitą firme to pewnie elementy te pozostawiają wiele do zyczenia, po samej cenie chyba nie ma co za wiele wymagac... jestem za 540 :P
Opublikowano
Bzury piszą co po niektórzy, jak można porównywać sportowe barany do magnetyzera?? Taki wydech ma sens jedynie w przypadku kompleksowych modyfikacji silnika, a raczej wszystkiego co dookoła silnika, a mianowicie sportowy filtr powietrza, kompletny układ wydechowy z jakiejs kwasówki, "policzony" i profesjonalnie wykonany, ewentualnie ostre wałki itd. No i najwaniejsze nowe mapy pod tak przygotowany motor. I dopiero w tak przygotowanym aucie możemy mówić o przyroście mocy rzędu 15%.
Opublikowano
Bzury piszą co po niektórzy, jak można porównywać sportowe barany do magnetyzera?? Taki wydech ma sens jedynie w przypadku kompleksowych modyfikacji silnika, a raczej wszystkiego co dookoła silnika, a mianowicie sportowy filtr powietrza, kompletny układ wydechowy z jakiejs kwasówki, "policzony" i profesjonalnie wykonany, ewentualnie ostre wałki itd. No i najwaniejsze nowe mapy pod tak przygotowany motor. I dopiero w tak przygotowanym aucie możemy mówić o przyroście mocy rzędu 15%.

właśnie o to mi chodziło, ze sam kolektor zdziała tyle co przysłowiowy magnetyzer czyli nic

Opublikowano

Bez stożka też może być,wystarczy sportowy wkład filtra powietrza np KN.Do tego barany i kompletny wydech z kwasówki i przyrost mocy powinien sie pojawić.nie musi to byc wspomniane 15 % ale różnica na hamowni będzie zauważalna.nie trzeba od razu wkładać ostrych wałków,polerować kanałów i zmieniac mapy.mozna zacząc delikatniej.

swoją drogą co myślicie o tej ofercie?pierwszy raz słysze o tej firmie.testował to juz ktos?

Przyjemność nie jest prostą linią
Opublikowano

Święte słowa !!!

to że coś kosztuje 6 stówek to nie znaczy że polepszy osiągi

Opublikowano

o baranach było chyba milion razy na forum streetracing. i barany zapewniają przyrost mocy koniec kropka dlaczego??

bo jest to kolektor równoobjętościowy, równoodległościowy przez co prędkośc i wydatek odprowadzania spalin z każdego cylindra jest równa, łatwiejsza.

Nie trzeba wcale wydechu z kwasówki ani innych takich żeby zauważyć przyrosty. przy baranach. Niestety te barany są dość słabo wykonane i nie mają takiej trwałości jak barany z m3 e36 np. Ale ponoć spokojnie dają radę

Niektórzy twierdzą że lepiej kupić te niż od m3 bo od m3 trzeba przerabiać niestety.

Szkoda że m54 katy są zintegrowane w kolektorze bo barany dawno by już były

karolr za dużo tvn turbo chyba i słuchania tekstów Tedego.

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano
Mimo wszystko jakos te spaliny trzeba odprowadzic.więc barany a potem katalizator z oryginalnego wydechu to chyba nie jest dobre rozwiązanie.barany plus pełny przelotowy wydech dopiero mają sens jeżeli mówimy o przyroście mocy.
Przyjemność nie jest prostą linią
Opublikowano

zdecydowanie barany + przelot to by było coś fajnego ale i same barany potrafią poprawić osiągi.

Ale jak wiemy usunięcie kata może spowodować nieprzejście przeglądu, zwiększoną emisję spalin a rozmowa o usuwaniu kata może skutkować otrzymaniem ostrzeżenia od solarisa :D tak jak ja

LEpszym modem w twoim silniku bedzie zamontowanie kolektora dolotowego od m50 co z pewnością da efekt

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis