Skocz do zawartości

Pytania przed kupnem Z4

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

W Stanach były dostępne jako opcja, tak samo nie masz pewnie gaśnicy pod siedzeniem kierowcy.

Gaśnica z uchwytami to 500 zł

Apteczka + wkład i stelaż pod nią to 370 zł.

Wszystko W ASO.

Opublikowano

A wiesz może ile kosztuje oryginalny zestaw kluczy i bezpieczników? Masz jakieś zdjęcie lub chociaż grafikę jak to powinno wyglądać? ETK mi nie działa ostatnio.

Ja u siebie nie widzę za wiele miejsca wokół akumulatora na jakieś dodatkowe pojemniki...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Pojemnik na narzędzia 100 zł

Klucz płaski 50 zł

Ucho 130 zł

Śrubokręt 40 zł

Zestawik 340 zł lekko.

Bezpieczniki z 40 zł.

IMG_1250.JPG

Edytowane przez Ponta
Opublikowano

A no to mam identyczne, myślałem że to jest nieoryginalny zestaw, a oryginalny powinien być w jakimś twardym opakowaniu :D

Dzięki :cool2:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

bmwstore.pl znajdziesz części.

Akurat swojej nie szukaj po VIN, bo masz auto z USA i tam podkładka była inna.

Tu masz podkładkę, mocowana jest na 5 nitów.

51 11 7 158 837

51 71 8 219 511 nity x5

Do tego 4 wkręty i 4 podkładki, aby przymocować tablicę. Na to 2 niebieskie zaślepki i 2 białe. Tak fabryka robiła.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Będzie.

Apteczka 51 47 7 158 344 72,38 zł

Pojemnik 52 10 7 044 958 101,88 zł

Uchwyt 52 10 7 045 018 138,94 zł

• 4 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jest powypadkowa, zbadaj historie, bo tutaj mogą być potem problemy z dachem i jego drożnością, jak ktoś źle to auto poskładał.

Dostała w tył, co widać bo klapa przesunięta jest w prawo, to wręcz katastrofalne dla roadstera, tam jest cały mechanizm składania dachu i kanały drożne.

Opublikowano
Witajcie,

chciałbym was prosić o opinie o tej "zetce" ma intersująco niski przebieg :)

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-z4-biale-kierunki-niski-przebieg-zadbany-ID6BxwKh.html#855d2fec89

Zawsze patrz na linię nadwozia czy są równe odstępy, czy gdzieś zderzak za bardzo nie odstaje;) A taki przebieg to kpina, ciekawe jak to udowodni jestem ciekawy :D

Też zastanawiam się nad zakupem Ztki i patrząc na ogłoszenia nie ma za bardzo w czym wybierać...

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-z4-2-5i-192-km-cabrio-skora-xenon-alu18-automat-latooo-ID6BTm7m.html#08bb9de323

Co myślicie o tej? Wiem, że od handlarza i spodziewam się ryzyka, ale bez sprawdzenia jej w ASO jej nie kupię;) a poza tym dostanę pisemną gwarancję :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Gwarancja u handlarza to pic, nie ma gwarancji.

Nie kupisz Z4 za 25 tys. zł. I jeszcze z motorem R6, zapomnij :D

Zwiększ budżet 2x to wtedy MOŻE. Poczytaj ten dział i pojeździj Z4 trochę zanim zaczniesz dawać innym rady.

Opublikowano

A co w mojej radzie było nie tak? ;) Miałem Z4 pod opieką jakiś czas temu i wiem co to za auto. Żałuję tylko, że jej wtedy nie kupiłem gdy poszła na sprzedaż;)

Teraz szukając drugiego auta dla fun'u przypomniałem sobie o tym BMW i szukam godnego egz. Szukam auta w granicach 30 tyś bo nastawiam się na to, że 10 k będę musiał włożyć aby było "idealne" ;)

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-z4-sprzedam-bmw-z4-drugi-wlasciciel-ja-zrobilem-nim-ok-10-tys-km-ID6BNJO8.html#1b442e3fc1 <--- ta akurat stoi u mnie w mieście i pewnie pojadę ją obejrzeć;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Auto ze Stanów, zobacz raport, na pewno jest powypadkowe.

Szukaj bezwypadkowego, to mechanikę ogarniesz. Bo bawić się w blacharkę to nigdy nie będzie jak należy.

Zawieszenie 4k opony 2k i już masz 6k wywalone. Jeszcze wahacze, tuleje i inne bzdety. Szukaj polifta, bo przed liftem problemy ze złym odpływem wody. Silniczek gnije.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dopytaj się z której strony dostała, bo nie jest bezwypadkowy.

Do tego wyposażenie bieda, nie ma xenonu, multifunkcji czy chociażby aut. klimatyzacji.

Tym bym się zainteresował: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-z4-bmw-z4-2-0-2008r-bezwypadkowy-bi-ksenon-ID6BSLqz.html#c85a8631c1

Przy tym przebiegu do roboty będzie rozrząd i świece i pewnie zawiecha, aby to jeździło, bo to kluczowe w tym aucie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dopytaj się z której strony dostała, bo nie jest bezwypadkowy.

Do tego wyposażenie bieda, nie ma xenonu, multifunkcji czy chociażby aut. klimatyzacji.

Tym bym się zainteresował: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-z4-bmw-z4-2-0-2008r-bezwypadkowy-bi-ksenon-ID6BSLqz.html#c85a8631c1

Przy tym przebiegu do roboty będzie rozrząd i świece i pewnie zawiecha, aby to jeździło, bo to kluczowe w tym aucie.

zainteresowałem się i od 2 dni jest moje, dzieki za pmoc :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulacje.

Lato, u boku żonka/dziewczyna/kochanka (wybór należy do Ciebie) i wyjazd nad morze do Chorwacji z otwartym dachem. Bajka.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Cześć, szukam dla siebie z4 cabrio. Pytania moje przed zakupem są następujące:

1) których wersji silnikowych unikać, a które są dla tego auta najlepsze ?

2) szukam raczej wersji polift - co najbardziej lubi się psuć, ewentualnie co rzadziej ale może drogo kosztować w naprawach.

3) na co zwrócić szczególnie uwagę przy oględzinach ? Przebieg osobiście dla mnie nie gra roli o ile nie widać zmęczenia po aucie. Jak każde cabrio mechanizm dachu i jego szczelność na myjni, ale co poza ?

4) może znacie kogoś, kto chce się pozbyć swojego auta, albo wiecie o jakimś dobrym egzemplarzu do polecenia ?

5) czy mimo tego, że za oknem pogoda jakby lata miało nie być to czy ten czas jest dobry na zakup cabrio czy lepiej poczekać do jesieni/zimy ? Chodzi o to, czy ceny w czasie sezonu letniego nie są zawyżone bo aż tak bardzo mi się nie śpieszy z kupnem :D

Dzięki za wszelkie info, pozdrówki! 5!

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie ma Z4 cabrio, jest roadster :cool2:

1. Jak masz pieniądze, to szukaj R6.

2. Problem z dachem znika w wersji poliftowej.

3. Na wszystko to, co w innym aucie.

4. Dobrych z4 jest jak na lekarsto, 90% na otomoto to kierpce.

5. Cena auto nie zależy od pory roku, to mit.

Opublikowano
zainteresowałem się i od 2 dni jest moje, dzieki za pmoc :)

Fajnie, tylko ma braki w postaci koni i guzika sport. A bez tego trochę mniej frajdy. Pierwsze co robię po odpaleniu auta to sport załączam :). Nie mniej gratuluje i życzę dobrej zabawy.