Skocz do zawartości

520 24v gdzie kasuje sie inspekcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam bmw od kilku tyg.

chciałbym skasować po wymianie płynów inspekcje , wiem jak to zrobić ( znalazłem na forum )

powiedzccie gdzie znajduje się tak zwane złacze diagnostyczne ( w którym dokładnie miejscu ) w modelu e34 520 24v ,byc moze inna nazwa ale taką znalazłem na forum ( chodzi o to złacze )

z gory dzieki za pomoc :hand:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witam.

Koleo użyj wyszukiwarki, bo pewnie nikt Ci nie odpisze.

Na temat kasowania inspekcji było już bardzo dużo tematów.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano
witam

mam bmw od kilku tyg.

chciałbym skasować po wymianie płynów inspekcje , wiem jak to zrobić ( znalazłem na forum )

powiedzccie gdzie znajduje się tak zwane złacze diagnostyczne ( w którym dokładnie miejscu ) w modelu e34 520 24v ,byc moze inna nazwa ale taką znalazłem na forum ( chodzi o to złacze )

z gory dzieki za pomoc :hand:

witam udało mi się skasować inspekcje olejową mam 5 zielonych cegiełek

ale powiedzccie jak skasować napis inspekcja i ten mały zegareczek obok

próbowałem lączyć piny 7 i 1 ale nie pomogło ( tak znalazłem na forum )

czy dobrze próbowałem :?: :?: :?:

jezeli nie to napiszcie jak to się robi albo podajcie jakies linki

z góry dziekuje

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
U mnie piny 7 i 1 skasowały napis inspekcji... może odczekaj troszkę dłużej.
003.jpg
Opublikowano
Zadziała.

dzieki za info wlasnie nabylem bm i rowniez czeka mnie serwis a niestety(na szczęscie) musze zrobic go sam więc wyłapuje wszelkie informacje na temat pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Złącze diagnostyczne znajduje się po stronie kierowcy obok skrzynki z bezpiecznikami niedaleko szyby.Przekręcasz kluczyk tak aby zapaliły się kontrolki (ale nie odpalaj silnika) potem wkładasz jeden koniec kabelka w pin 7 a drugi w pin 19 i to wszystko. Dla skasowania inspekcji oleju kabelek ten trzymasz 3 sekundy a dla skasowania inspekcji przeglądu rocznego 12 sekund ja tak robię od pięciu lat i jest dobrze. :norty: