Skocz do zawartości

czym przykleic posufitke ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moje pytanko jak w temacie

poniewaz podsufitka zostala za dobrze uprana i odkleila sie . co teraz ?

czy trzeba wyjąc wszystko i skleic czyms czy mozna to zrobic w jakis sposob bez zdejmowania ?

byl kiedys sposob na plakaty i teraz nadal chyba jest ze smarowalo sie je z wierzchu i moze i moja podsufitka da sie tak czyms przykleic ?

a jesli wyjmowac calą to jakim klejem przykleic ?

pozdrawiam

Opublikowano
Temat już sie niedawno przewijał, kwestia gdzie sie ta podsufitka odkleja, na rogach czy na środku ? Ja osobiscie rogi podklejałem ośmiorniczką :) i jestem bardzo zadowolony.
Opublikowano
ja byłem z tym samym problemem u tapicera, powiedział mi , ze jest to dwuwarstwowy materiał i jak sie jedna warstwa odklei, to juz raczej za wiele sie nie naprawi, mi krzyknął 200 zł za nową podsufitke, plus 50 zł gdybym chciał obszyć słupki. myśle, ze to jest dobra cena, zważywszy na to, ze po naprawie możesz mieć plamy od kleju i nie wiadomo jak długo potem to wszystko wytrzyma
Opublikowano
kurcze skubana cala sie odkleila , wisi normalnie na glowie :) moze wyciagnac ja cala i czyms poprzyklejac ?
Opublikowano
Ojj jak cała to chyba nie da rady :) Ona jest ponaciągana i na pewno nie przykleisz tego aby wygladało to przyzwoicie. Kup lepiej uzywaną na allegro.
Opublikowano
kurcze skubana cala sie odkleila , wisi normalnie na glowie :) moze wyciagnac ja cala i czyms poprzyklejac ?

Jeśli odkleiła ci się cała to znaczy iż materiał się rozwarstwił i nie ma szans na przyklejenie tego.

Tak jak napisał kolega powyżej - tam są dwie warstwy - materiał oraz cieniuteńka gąbka. Jeśli jedno odejdzie od drugiego ( częsty przypadek ) to tylko wymiana na nową.

pzdr,

Opublikowano

Tez mialem konkretne pronko pianką... i tez sie poodklejała ale nie opiera sie na głowie ;) Na wiosne bede ja sam wymienial w skepach z materiałami sa tez samochodowe. 3 miesiace temu wymieniałem tapicerke boczkow moze z tym tez sie uda :]

P.S. Jesli ci sie monco odkleila chyba nie ma sensu podklejac bedzie kicha, zwłaszcza ze problem w niedługim czasie sie ponowi. Materiał jest podłozony cienką gąbka ktora w kilkunastoletnich autach poprostu sie rozkłada :?

Opublikowano

U mnie odkleja sie w kilku miejscach z przodu przy daszkach przeciwsłonecznych. Narazie nie jest to duzy problem ale lepiej zapobiegać i likwidować odrazu.

Czym najlepiej to przykleić alby nie było plamy na materiale ?

Opublikowano

No panowie owiem wam że i ja niezła wojnę przeszedłem z tym kawałkiem tapicerki. Ale nic się nie dało zrobić. Trzeba prać piana aktywną i powinno być dobrze, NIE WODĄ. Ja sklejałem na budapren ale po dwóch tygodniach znowy wisiała. Taniek mi było kupić nową gość mi z allegro przysłał i zapłaciłem 100zł + 50zł przesyłke

(ze względu na gabaryty). Przetarłem delikatnie całą nawilżonymi chusteczkami do tapicerki, trochę czasu pochłoneła ta operacja ale teraz jest czysta i się nie odkleja. Jak ci się odkleiła w całości to możesz jedynie kupić pową podsufitkę albo u tapicera nowy materiał. Tego starego materiału już dokładnie nie naciągniesz.

Opublikowano

kupilbym druga na allegro ale wszystkie sa z szyberdachem a moja lalka jest bez szybra oooo i klops.

musze czekac az sie moze pojawi jakas

ale i tak wywalę ja w przyszlym tygodniu i powalcze troche z nia - przynajmniej sprobuje popodklejac , ponaciagac ale fakt z ta gąbeczką bedzie problem

pozdro

Opublikowano

Po wypowiedziach w tym temacie nasuwa sie jeden wniosek...

...masz uświnioną podsufitkę? Pacisz za upranie i po kilku dniach spada Ci na łeb :evil:

Zapłać lepiej od razu tapicerowi by zrobił Ci czarną podsufitkę jak w M i masz 2 pieczenie przy jednej opłacie :dance:

Opublikowano

Zapłać lepiej od razu tapicerowi by zrobił Ci czarną podsufitkę jak w M i masz 2 pieczenie przy jednej opłacie :dance:

Tez tak myslalem ale pozostaja jeszcze zasłony przeciwsłoneczne i uchwyty w jasnym kolorze... raczej nie fajnie to bedzie wygladalo a za czarne ludziska troche sobie cenia :]