Skocz do zawartości

Parowanie szyb i smród

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Może ktoś doradzi co zrobić . Po jezdzie z klimatyzacją parują szyby no i śmierdzi klima trzy razy odgrzybiana w ciągu trzech miesięcy , filtr nówka kanał odprowadzający wode z parownika drożny . Po odgrzybieniu jest oki przez jakieś dwa tygodnie potem zaczynają parowac szyby a po czasie pojawia się smród . Odgrzybiane było ultradzwiękami . Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym problemem :modlitwa:
Opublikowano
napewno wymienili ci ten filtr??? Ja mialem tez tak kiedys dopuki filtra nie wymienilem. Albo cos spieprzyli i nie zrobili jak nalezy. Moze podjedz na inny serwis klimy.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Kolego sprawdź dokładnie czy ci dobrze filtr domkli oraz czy na pewno masz szczelny układ klimatyzacji.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
  • Autor
Filtr jest napewno wymieniony. Ale ten smród tragedia a dodam że klima jest po pełnym przeglądzie dobita , szczelna nawet osuszacz jest wymieniony wszystko oki. Tylko wydaje mi się że parownik jest tak zasyfiony że żadna chemia go nie wyczyści i trzeba sie do niego dostać . Może jakiś znawca od klimy by się wypowiedział
Opublikowano

Bo parownik to się inaczej czyści.... W TISie gdzie kiedyś wygrzebałem że się po prostu zalewa specjalnym płynem i płucze... Zadzwoń do ASO i się podpytaj o to.

Buziaczki!

Opublikowano
:shock: buziaczki ? ? ? ? :shock: hi hi dobreeeee :jawdrop:
istne love story :norty: to takie wzruszające :cry2: :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Klima drugi raz w ciągu miesiąca odgrzybiona i po dwóch dniach to samo szyby znowu parują , podejrzewam ze za kilka dni zacznie śmierdzieć.Co myślicie o tym środku http://allegro.pl/item460576025_wurth_odgrzybiacz_klimatyzacji.html chce się dostać do parownika i tym wypryskać ?? Od strony filtra , przez odpływ wody , i sprzodu pod panelem klimatronika . Robił może ktoś w taki sposób ?
Opublikowano

Czym śmierdzi?

Może ci nagrzewnica przecieka bo objawy pasują

Opublikowano
  • Autor
Nagrzewnica raczej nie bo od roku nie dolewałem płynu i jest ok a śmierdzi tylko po jezdzie na klimatyzacji. Jak pojeżdze troche bez klimy to przestanie capić i szyby nie parują , a śmierdzi jak by coś gniło , stęchlizna tak jakby do worka wsadzić mokry ręcznik i po tygodni go wyciągnąć. Fachowiec to oglądał i niby wszystko ok , powiedział że jak zacznie znowu capić to trzeba wyciągnąć parownik i go wyczyścić bo widocznie jest tak zasyfiony
Opublikowano
  • Autor
Nikt nie ma pomysłu czemu u mnie tak się dzieje :modlitwa:
Opublikowano
... kanał odprowadzający wode z parownika drożny . ...:

Witam.

Mam pytanie. Czy idzie jakoś dostać się do tej rurki odprowadzającej wodę z parownika od spodu auta, żeby ją przetkać? W którym to miejscu jest?

Smrodu w aucie nie mam, ale po włączeniu klimy, parują szyby i jest wilgoć na kratkach nawiewu.

Klima nabita, bez ubytkow gazu i mam wymieniony filtr p.pyłkowy.

BTW, można wymienić ten filtr bez demontaży schowka, ale nie polecam - straszna gimnastyka czeka tego, który się na to odważy.

Opublikowano
kolego co ty piszesz!!!!!!!!!!!!!!jaki demontaż schowka!!!!!!!!!!!!!!o czym mowa,to się robi w pół godziny z przerwą na fajane.
Klema
Opublikowano
jak chodzi klima to powinno kapać od spodu samochodu,jak nie kapie to włóż jakiegoś druta i to udrożnij,to jest tak samo jak w lodówce.
Klema
Opublikowano
  • Autor
Pod autem kapie woda z parownika a mimo to parują szyby i zaczyna śmierdzieć
Opublikowano
... włóż jakiegoś druta i to udrożnij,...

Tylko gdzie, mniej więcej, jest ten odpływ?