Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Może ktoś doradzi co zrobić . Po jezdzie z klimatyzacją parują szyby no i śmierdzi klima trzy razy odgrzybiana w ciągu trzech miesięcy , filtr nówka kanał odprowadzający wode z parownika drożny . Po odgrzybieniu jest oki przez jakieś dwa tygodnie potem zaczynają parowac szyby a po czasie pojawia się smród . Odgrzybiane było ultradzwiękami . Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym problemem :modlitwa:
Opublikowano
Kolego sprawdź dokładnie czy ci dobrze filtr domkli oraz czy na pewno masz szczelny układ klimatyzacji.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Filtr jest napewno wymieniony. Ale ten smród tragedia a dodam że klima jest po pełnym przeglądzie dobita , szczelna nawet osuszacz jest wymieniony wszystko oki. Tylko wydaje mi się że parownik jest tak zasyfiony że żadna chemia go nie wyczyści i trzeba sie do niego dostać . Może jakiś znawca od klimy by się wypowiedział
Opublikowano

Bo parownik to się inaczej czyści.... W TISie gdzie kiedyś wygrzebałem że się po prostu zalewa specjalnym płynem i płucze... Zadzwoń do ASO i się podpytaj o to.

Buziaczki!

Opublikowano
:shock: buziaczki ? ? ? ? :shock: hi hi dobreeeee :jawdrop:
istne love story :norty: to takie wzruszające :cry2: :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Klima drugi raz w ciągu miesiąca odgrzybiona i po dwóch dniach to samo szyby znowu parują , podejrzewam ze za kilka dni zacznie śmierdzieć.Co myślicie o tym środku http://allegro.pl/item460576025_wurth_odgrzybiacz_klimatyzacji.html chce się dostać do parownika i tym wypryskać ?? Od strony filtra , przez odpływ wody , i sprzodu pod panelem klimatronika . Robił może ktoś w taki sposób ?
Opublikowano
Nagrzewnica raczej nie bo od roku nie dolewałem płynu i jest ok a śmierdzi tylko po jezdzie na klimatyzacji. Jak pojeżdze troche bez klimy to przestanie capić i szyby nie parują , a śmierdzi jak by coś gniło , stęchlizna tak jakby do worka wsadzić mokry ręcznik i po tygodni go wyciągnąć. Fachowiec to oglądał i niby wszystko ok , powiedział że jak zacznie znowu capić to trzeba wyciągnąć parownik i go wyczyścić bo widocznie jest tak zasyfiony
Opublikowano
... kanał odprowadzający wode z parownika drożny . ...:

Witam.

Mam pytanie. Czy idzie jakoś dostać się do tej rurki odprowadzającej wodę z parownika od spodu auta, żeby ją przetkać? W którym to miejscu jest?

Smrodu w aucie nie mam, ale po włączeniu klimy, parują szyby i jest wilgoć na kratkach nawiewu.

Klima nabita, bez ubytkow gazu i mam wymieniony filtr p.pyłkowy.

BTW, można wymienić ten filtr bez demontaży schowka, ale nie polecam - straszna gimnastyka czeka tego, który się na to odważy.

Opublikowano
kolego co ty piszesz!!!!!!!!!!!!!!jaki demontaż schowka!!!!!!!!!!!!!!o czym mowa,to się robi w pół godziny z przerwą na fajane.
Klema
Opublikowano
jak chodzi klima to powinno kapać od spodu samochodu,jak nie kapie to włóż jakiegoś druta i to udrożnij,to jest tak samo jak w lodówce.
Klema