Skocz do zawartości

problem z pulswowaniem switeł w bmw e34 520i 24v

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze o pomoc, mam problem z moją e34 520i 24v mianowicie pulsuja mi swiatła wszystkie na raz kokpitu, mijana, wszystko co sie swieci pulsuje i przez to na małych obrotach na 2 lub 3 delikatnie szarpie przy puszczeniu lub nacisnieciu pedału gazu.

nie mam pojecia co to jest

• Członkowie klubu
Opublikowano

Po co ci ta tłusta czcionka??

Zaraz pewnie ci się oberwie.

To może być regulator napięcia w alternatorze.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano
Na 99% regler do wymiany[...]

Nie zawsze. Ja mialem podobne klopoty w E34 z alternatorem Valeo. Okazalo sie, ze skorodowal styk do masy. Regulator napiecia jest mocowany do alternatora za pomoca dwoch srub i jedna z nich zapewnia tulejce w otworze na srube mocujaca regulator kontakt z masa. Tulejka i sruba byly mocno skorodowane. Oczyszczenie tulejki, plaszczyzny styku na alternatorze i nowa sruba wyleczylo sprawe.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
hmmmmm......... rozbiore zobacze jak to wygląda, a ktos może mi napisac jak zabrac sie do wymiany tego regulatora. i jeszcze cos pali mi sie podczas jazdy i nie gasnie jakas czerwona kontrolka czerwone koło i przerywane odwódki po bokach co to jest ?
Opublikowano

99% problemow z elektryka w aucie to brak masy, miernik w dlon i szukaj, ogladaj

jesli juz cokolwiek robiles przy aucie, procz wymiany wyciaraczek to sobie poradzisz z klockami, jesli nie odpusc lub poczytaj jakiegos manuala

pozdro

Opublikowano

mam podobny problem. Miałem do wymiany szczotki w alternatorze i oczywiscie chciałem zaoszczędzić i kupiłem te tańsze i też mi teraz migaja jakby swiatła i w srodku, ale wiem raczej na 100% , że to przez te moją oszczednosc... :|

Musze dodac, że przed wymiana tego problemu nie miłem

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
witam, kurcze jeszcze tego nie zrobiłem , teraz mam inny problem, mianowicie cały czas pali mi sie kontrolka ( czerwone koło a po bokach po 3 przerywane kreski) jakby klocki sie kończyły a są zdrowiutkie. co to może byc ?????
Opublikowano
witam podepne sie mam identyczne obiawy ktos terz zucil kiedys opcje braku dobrej masy miedzy karoserja a silnikiem sprawdzalem u siebie ale jest okey..... kto wie gdzie jest regulator napiecia w e34 530 v8 1994??? wlacza sie mi tez sam z siebie alarm po uzbrojeniu moze to miec jakis wplyw na te sytuacje
Opublikowano
Regulator napięcia to częśc alternatora i muszę Cię zmartwic bo jeśli masz valeo to drogi jest.

cena to nieproblem tylko wydostac go z tej v8 trzeba wywalac chlodnice

ale czy to jest to na 100% mam jeszcze problem z alarmem morze to aku jak to zprawdzic ile powinna ladowac voltow?????

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.Panowie ten sam problem mam.Całe oświetlenie "pulsowało".Chciałem od razu wymienić regulator napięcia ale wymieniłem szczotki.Przez pewien okres było w porządku.Sporadycznie "pulsacja" świateł powracała do momentu w którym wymieniłem filtry.Ostatni filtr powietrza założyłem dwa tygodnie temu i......"pulsacja" oświetlenia tak zewnętrznego jak i wewnętrznego powróciła na dobre.Mam pod ręką regulator napięcia Hella i już za parę dni znajdzie się na miejscu poprzedniego.
Opublikowano

u mnie to była wina nieszczelnego dolotu powietrza

jakis przewód sie poluzował i łapało lewe powietrze

pozniej było ok :cool2:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg