Skocz do zawartości

problem z pulswowaniem switeł w bmw e34 520i 24v

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze o pomoc, mam problem z moją e34 520i 24v mianowicie pulsuja mi swiatła wszystkie na raz kokpitu, mijana, wszystko co sie swieci pulsuje i przez to na małych obrotach na 2 lub 3 delikatnie szarpie przy puszczeniu lub nacisnieciu pedału gazu.

nie mam pojecia co to jest

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Po co ci ta tłusta czcionka??

Zaraz pewnie ci się oberwie.

To może być regulator napięcia w alternatorze.

Pozdro

003.jpg
Opublikowano
  • Autor
witam. jestem piewszy raz na takim forum wiec nie znam wszystkich panujacych tutaj zasad .
Opublikowano
Na 99% regler do wymiany. Zerknij chociaż na regulamin skoro pierwszy raz.
Opublikowano
Na 99% regler do wymiany[...]

Nie zawsze. Ja mialem podobne klopoty w E34 z alternatorem Valeo. Okazalo sie, ze skorodowal styk do masy. Regulator napiecia jest mocowany do alternatora za pomoca dwoch srub i jedna z nich zapewnia tulejce w otworze na srube mocujaca regulator kontakt z masa. Tulejka i sruba byly mocno skorodowane. Oczyszczenie tulejki, plaszczyzny styku na alternatorze i nowa sruba wyleczylo sprawe.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
  • Autor
hmmmmm......... rozbiore zobacze jak to wygląda, a ktos może mi napisac jak zabrac sie do wymiany tego regulatora. i jeszcze cos pali mi sie podczas jazdy i nie gasnie jakas czerwona kontrolka czerwone koło i przerywane odwódki po bokach co to jest ?
Opublikowano
  • Autor
bo mam abs czy jest problem aby wymienic klocki samemu ?
Opublikowano

99% problemow z elektryka w aucie to brak masy, miernik w dlon i szukaj, ogladaj

jesli juz cokolwiek robiles przy aucie, procz wymiany wyciaraczek to sobie poradzisz z klockami, jesli nie odpusc lub poczytaj jakiegos manuala

pozdro

Opublikowano

mam podobny problem. Miałem do wymiany szczotki w alternatorze i oczywiscie chciałem zaoszczędzić i kupiłem te tańsze i też mi teraz migaja jakby swiatła i w srodku, ale wiem raczej na 100% , że to przez te moją oszczednosc... :|

Musze dodac, że przed wymiana tego problemu nie miłem

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Jak tam colombo1001 rozwiązałeś problem??? Podpinam się do tematu bo zauważyłem, że mam ten sam objaw :( Kurs miałem wczoraj wieczorem, a tu :duh: pulsują światła :D

B-okiem M-ożna W-chodzić

Moja bawarka:

http://polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/41749

Opublikowano
  • Autor
witam, kurcze jeszcze tego nie zrobiłem , teraz mam inny problem, mianowicie cały czas pali mi sie kontrolka ( czerwone koło a po bokach po 3 przerywane kreski) jakby klocki sie kończyły a są zdrowiutkie. co to może byc ?????
Opublikowano
Mało płynu hamulcowego albo urwany czujnik zużycia klocków.
Opublikowano
witam podepne sie mam identyczne obiawy ktos terz zucil kiedys opcje braku dobrej masy miedzy karoserja a silnikiem sprawdzalem u siebie ale jest okey..... kto wie gdzie jest regulator napiecia w e34 530 v8 1994??? wlacza sie mi tez sam z siebie alarm po uzbrojeniu moze to miec jakis wplyw na te sytuacje
Opublikowano
Regulator napięcia to częśc alternatora i muszę Cię zmartwic bo jeśli masz valeo to drogi jest.
Opublikowano
Regulator napięcia to częśc alternatora i muszę Cię zmartwic bo jeśli masz valeo to drogi jest.

cena to nieproblem tylko wydostac go z tej v8 trzeba wywalac chlodnice

ale czy to jest to na 100% mam jeszcze problem z alarmem morze to aku jak to zprawdzic ile powinna ladowac voltow?????

Opublikowano
  • Autor
słuchajcie a jest duzo roboty aby wyjąc taki regulator napiecia z bmw e34 520i 24v z 1991 r.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.Panowie ten sam problem mam.Całe oświetlenie "pulsowało".Chciałem od razu wymienić regulator napięcia ale wymieniłem szczotki.Przez pewien okres było w porządku.Sporadycznie "pulsacja" świateł powracała do momentu w którym wymieniłem filtry.Ostatni filtr powietrza założyłem dwa tygodnie temu i......"pulsacja" oświetlenia tak zewnętrznego jak i wewnętrznego powróciła na dobre.Mam pod ręką regulator napięcia Hella i już za parę dni znajdzie się na miejscu poprzedniego.
Opublikowano

u mnie to była wina nieszczelnego dolotu powietrza

jakis przewód sie poluzował i łapało lewe powietrze

pozniej było ok :cool2:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg