Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy wasze 530d przy gaszeniu silnika też zatrzepocze budą?Byłem u mechanika sprawdzał mi poduszki i stwierdził że są ok.mnie osobiście to trochę przeszkadza i moim zdaniem tak nie powinno być.Dzięki z góry za odpowiedzi.
Opublikowano
Widzę że mało osób ma trzy litrowe silniki bo do tej pory nikt mi nie odpowiedział a szkoda bo nie wiem czy to jest normalne że tak trzęsie przy gaszeniu :cry: :cry:
Opublikowano
Ja mam cos podobnego, ale tylko od czasu lekkiej kolizji, wczesniej tego nie bylo, wiec nie wiem co to moze byc. Slychac tak jakby po zgaszeniu jeszcze chwile lancuch silnika i trzesie w tym momencie buda. Nie zawsze, czasami.
Pozdrawiam
Opublikowano
nie chce zbytnio rzucać błędnych haseł ale może poduszki pod silnikiem... tym bardziej po kolizji, no ale gdyby to byly poduszki to pewnie by przenosilo drgania takze na postoju np na swiatlach...
Opublikowano

Witam.

Taki objaw przy gaszeniu silnika ...miałem i w TDS mam i w 530D (czasami tylko dziwnie nie ma tego efektu..... :D i wtedy się zastanawiam ....co się zepsuło)

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano

W tadku mam podobnie.

Po wymianie poduszek pod silnikiem przez jakis czas bylo ok i ponownie wrocilo szarpniecie przy zatrzymaniu silnika.

Ten typ tak ma :mrgreen:

Pozdrawiam

Opublikowano
Miałem w życiu dużo różnych diesli i wydaję mi sie,że wszystkie w ten sposób się zachowują :8)
KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
Miałem w życiu dużo różnych diesli i wydaję mi sie,że wszystkie w ten sposób się zachowują :8)

do tego zmierzal moj wpis , ale nie zostalem zrozumiany nalezycie chyba:)

Opublikowano

do tego zmierzal moj wpis , ale nie zostalem zrozumiany nalezycie chyba:)

Zostałeś,zostałeś... :8)

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info