Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Trpche dziwna sprawa bo z mechaniki znam się dosyć dobrze a nie mogłem sobie poradzić z przednim pasem w E-34 :) PRawdę mówiąc to nie chce czegoś połamać i wolę zapytać. Czy ktoś wie jak wyjąć przednie lampy a dokładniej jak wyjąć przednią atrape tak żeby czegoś nie połamać? Będę wdzięczny za pomoc

...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Sciaga się go łatwo, trzeba zdjąc na gorze tą zapinkę na srubowkret, potem na bokach odkrecasz 2 szruby, i na wysokosci srodka lamp masz taki zatrzask, naciskasz i sciagasz, na srodku masz tez 2 takie.

Po prostu popatrz dokładnie są same zatrzaski i 1 na wkretak od gory i 2 wkrety po bokach.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
a czy zeby wyjac/zmienic kierunkowskazy to tez trzeba pol przodu rozebrac :?: ,pytam bo nie dlugo chce wymienic kierunkowskazy i nie wiem czy to jest duzo roboty i czy dam rade :?:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
A po co zdrezak sciągać?? Przecież chce tylko lampe zdjąć :(
...
Opublikowano
OK Ale jak ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki to proszę pisać - może nie tylko mi się to przyda
...
Opublikowano

Wiem jak to jest w e32 ale mysle ze w e34 jest podobnie.

Wyciagasz kołki mocujące plastikowe ramki lamp no i wyciagasz te ramki - one sa na zatrzaskach takze delikatnie nimi pomanewruj i wyjdą.

A pod tymi ołonkami będą bodajże 3 śruby mocujące lampy - wykrec je no i wyciagaj lampy :)

Zobaczysz sam że to śmiesznie proste jest :)

Opublikowano
Na poczatku wiadoma sprawa-trzeba wszystko rozmontowac. Wszystko to

znaczy caly przod-zeby wyjac do przerobki lampy, nalezy wymontowaccaly grill

(na szczescie trzyma sie na zatrzaskach), kratki plastikowe oslaniajace

reflektory, wszytkie plastiki i maskownice wewnatrz komory silnika

od przedniej strony. Jak wspomnialem caly grill trzyma sie na zatrzaskach,

plastikowe kratki na lampach to kwestia 4srub, troszke wiecej roboty jest z sama

lampa-oprocz wtyczek z instalacji i srub zewnatrznych wewnatrz reflektor takze

jest zabezpieczony sruba do takiego profilu, przy kierunkowskazie

Opublikowano

Ok jutro zobacze jak to idze a jeśli chodzi o serie 7 to nie zupełnie tak samo. w 7 rozbierałem przód i jest łatwiej bo w 5 nerki są razem z pasem pod lampami a tam nie i zdejmuję się łatwo.

DZięki za wskazówki - mam nadzieje że nic nie połamię :lol:

...