Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów.

Zemierzam zamienić lampy przednie na poliftongowe , głównie ze względu na posiadnie świateł dziennych w tych że lampach i oczywiście oryginalny wygląd.

Na ta chwile posiadam zwykłe biksenony, bez doświetlania zakrętów i asystenta świateł .

Jak wygląda sparwa z montażem ???

Wystarczy je tylko podpiąć , czy trzeba montować specjalne przetowrnice etc. do diodowych ringów ???.

Czy klosze poliftingowych wejdą w miesjce przedliftingowych ?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przy asystencie świateł drogowych jest inne lusterko wewnętrzne.

Części potrzebne do wymiany w E60 na światła E60 LCI

Retrofit Cable Set [ 61 12 0 432 110 ]

2 AHL Headlights

- Left [ 63 12 7 177 749 ] US

- Right [ 63 12 7 177 750 ] US

2 Taillights

- Left [ 63 21 7 177 281 ] EU

- Right [ 63 21 7 177 282 ] EU

1 Light Module [ 61 35 9 154 944 ]

(Needed for cars before 9/2006)

2 Xenon Bulbs D1S w/ Ignition Element [ 63 21 7 162 862 ]

(Needed for cars before 1/17/2005)

2 Lamp Holders "ring clips" [ 63 11 7 162 087 ]

(Needed for cars before 1/17/2005--to hold xenon bulb in housing)

2 Control Unit Xenon Light "ballast" [ 63 12 6 937 223 ]

(Needed for cars before 1/17/2005--for D1S Xenon bulb)

2 Electronics box ALC (uncoded) [ 63 12 7 189 312 ]

(adaptive light control, "motor/actuator")

Opublikowano
Witam szanownych kolegów.

Zemierzam zamienić lampy przednie na poliftongowe , głównie ze względu na posiadnie świateł dziennych w tych że lampach i oczywiście oryginalny wygląd.

Na ta chwile posiadam zwykłe biksenony, bez doświetlania zakrętów i asystenta świateł .

Jak wygląda sparwa z montażem ???

Wystarczy je tylko podpiąć , czy trzeba montować specjalne przetowrnice etc. do diodowych ringów ???.

Czy klosze poliftingowych wejdą w miesjce przedliftingowych ?

Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Z którego roku masz auto, że masz bixenony??

Opublikowano

Hej.

W przypadku BMW reflektory ksenonowe noszą nazwę biksenony. Nie jest to związane z tym, że ksenony także stanowią światła długie. Ale być może podczas włączenia świateł długich ksenony świecą mocniej.

Opublikowano

Samochód mam z 2005 roku , biksenony polegaja na tym,ze podczas włączania swiatel drogowych czyt. długich , odsłania się klapka na ksenonie, która pozwala w pełni wykorzystać lampe ksenonowa . Długie swiatla sa jeszcze wspomagane jak w kazdym aucie przez zwykle zarowki halogenowe.

Z tego co się orientuje to wszystkie e60/61 mają juz biksenony.

Opublikowano
A to takie bajery, no nieżle pomyślane, bo myslałem zawsze, że muszą być 2 soczewki, żeby były bixeny, a jednak nie jest tak. Ale czemu w wyposażeniu które mam od ASO pisze, że mam xenony??
Opublikowano

Witam,

mam pytanie dotyczące oświetlenie czy do e60 bez xenonów montował ktos zestaw HID? jesli tak to proszę o info z jakim skutkiem

pozdr

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak podłączyc zwykłe lampy po lifcie (nie ksenony) klosz po lifci ma inne wejście kostki, stara lampa ma dwie kostki (duza i mała)?

pozdr

Opublikowano

może mi ktos powiedziec co jest poptrzebne oprócz kompletnych lamp z przetwornicami przy zmianie ze zwykłych na ksenony 2004 e60 ???

Trzeba jescze jakies przejsciówki do kabli ??? Mcowania lamp sa takie same ??

Pytam bo trafia sie do kupieia e60 fajne wyposażenie ale bez ksenonów strasznie smieszna kombinacja bo ma m-pakiet w srodku( kiera i gałka), zawieszenie M-technik, z tyłu 2 wydechy a ksenonów brak :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam,właśnie zakupiłem lampy po lifcie do przodu(bixenon skrętny) i do tyłu(led) z autka 2008 rok.Moje E-60 to już staruszek bo z początku produkcji 2003 rok,(ale równiez ma bixenon skrętny) a więc musze zastosować przejściówki do lamp a także wymienić light modół od wersji po lifcie,żeby wszystko miało ręce i nogi.Mam sedana,lampy FL również są z sedana natomiast modół jest z wersji po lifcie także z 2008 roku ale z E 61(kombi) To kombi równiez miało bixenon skrętny.Czy ktos ma wiedze czy taki zestaw będzie funkcjonował prawidłowo? oczywiście po przeciągnięciu kabli z tylnych przejściówek do modółu.Czy jesli modół był używany w kombi będzie dobrze funkcjonował z sedanem mimo róznicy w budowie lamp tylnych? Licze na waszą pomoc,pozdrawiam.
Opublikowano
Witam,właśnie zakupiłem lampy po lifcie do przodu(bixenon skrętny) i do tyłu(led) z autka 2008 rok.Moje E-60 to już staruszek bo z początku produkcji 2003 rok,(ale równiez ma bixenon skrętny) a więc musze zastosować przejściówki do lamp a także wymienić light modół od wersji po lifcie,żeby wszystko miało ręce i nogi.Mam sedana,lampy FL również są z sedana natomiast modół jest z wersji po lifcie także z 2008 roku ale z E 61(kombi) To kombi równiez miało bixenon skrętny.Czy ktos ma wiedze czy taki zestaw będzie funkcjonował prawidłowo? oczywiście po przeciągnięciu kabli z tylnych przejściówek do modółu.Czy jesli modół był używany w kombi będzie dobrze funkcjonował z sedanem mimo róznicy w budowie lamp tylnych? Licze na waszą pomoc,pozdrawiam.

raczej wszystko jest to samo , pamiętaj że samo wpięcie nowego modułu nic nie da, należy go jeszcze wkodować

Opublikowano
Mógłbyś powiedzieć ile taki prezencik cię kosztował? :D

Lampy i zestaw do przertóbki kupiłem od jednego pana z allegro,a koszta wyglądały tak.Lampy przód stan idealny l+p str.(kpl.z przetwornicami,żarówkami D1S,oraz modółami skrętu)2200pln,tylne led kpl.( l+P) str.1000pln Przejśćówki do lamp tylnych(nowe) i wtyczki do zarobienia przednich lamp-100 pln.Gratis dostałem poobcinane wtyczki do lamp przednich z kablami.Modól od tego sedana z którego brałem lampy do siebie niestety przepadł a miał być dla mnie za 400 zł do tego kompletu,ale gość był fair i dał mi za 150 zł modół od e-61 z 2008 roku.