Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nasluchalem sie zatrwazajacych opowiesci, o tym jak kradna na bezczelnego z posesji, garazy, parkingow auta, aby potem zadzwonic i wyludzic pieniadze za zwrot samochodu.

MOje auto to E46 lifting , garazuje w garazu podziemnym na brame z pilotem, auto jest parkowane w osobnym boksie ( z siatki) z 2 kludkami. Auto zamykam tylko za pomoca kluczyka.....co z tego?! tacy fachowcy to potrafia cuda , na ile to zabezpieczenie daje pewnosc bo boje sie normalnie parkowac w miescie. Co polecicie-alarm , odcinke zaplonu? Co Wy macie?

Opublikowano
a co masz bo chyba coś masz? Może inaczej - jak nic nie masz to z jakiego powodu? To sie kupy nie trzyma. Jak auto jest coś warte to się go zabezpiecza chyba? Wiadomo, że należy pójść do dobrego speca od alarmów i założyć co rozsądnie poleci - i tyle. Na pewno Ci nie napisze co sam mam.
PawełH
Opublikowano

ubezpieczenie ac.jak dla mnie wystarczy,chociaz mam tez bear locka w skrzyni biegow.auto stoi pod blokiem,bez alarmu.nie ma co znowu przesadzac, e46 jakie by nie bylo (oprocz m3) fortuny nie kosztuje.

zobacz na ulice jakie auta ludzie teraz maja i parkuja pod blokami :mrgreen:

Opublikowano
a co masz bo chyba coś masz? Może inaczej - jak nic nie masz to z jakiego powodu? To sie kupy nie trzyma. Jak auto jest coś warte to się go zabezpiecza chyba? Wiadomo, że należy pójść do dobrego speca od alarmów i założyć co rozsądnie poleci - i tyle. Na pewno Ci nie napisze co sam mam.

chodzilo mi o to aby uslyszec ze najlepiej to albo blokade skrzyni, albo alarm albo odciecie zaplonu w pilocie jak kiedys mialem.

Opublikowano
Witam, też się obawiałem o alarm fabryczny więc zabezpieczyłem dodatkowym alarmem jakoś zkonfigurowanym z fabrycznym.Jestem spokojniejszy ale na chętnych nie ma sposobu.
Szulman
Opublikowano

Kolego - tylko AC . Te wszystkie zabezpieczenia dla amatorów cudzej własnośc nie stanowią jakiś większych schodów. Jeśli chcesz spać spokojnie to AC z wykupionym udziałem własnym i amortyzacją.

Możesz ewentualnie dla swojego spokoju wstawić jakiś przerywacz na układ zapłonowy ( tylko musi on być skuteczny i tak założony aby w razie awarii tobie nie sprawiał kłopotów ).

Opublikowano

dokładnie, AC jest podstawą bezpiecznego snu :mrgreen:

niestety takie czasy.

sorka za ot,majkel wytlumacz chlopakom dlaczego Tobie nawet ac nie zapewnia spokojnego snu w rzeszowie :mrgreen: :twisted2:

• 2 miesiące temu...