Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc! mam pare pytan - kupilem ostatnio e36 96r touring 2.3l 183 tys przebigu i chciałbym sie prau rzeczy dowiedzieć.

wiem ze była walona wtył i klapa jest troche nierówna (tzn sa różne szpary miedzy lewa a prawa strona) jak mozna to porządnie ustawic?

czy bez kłopotu morzna zmienic olej z mobila 10w40 na valvoline vr1 10w60

http://www.allegro.pl/item439912521_valvoline_vr1_racing_10w_60_5l_oryginalny_f_v.html

wciśniety jest guzik od temp na kompie - gosciu mowi ze jak go normlanie wcisnal to mu tam został - mozna to jakos normalnie wymienic tzn wyciagnac całego kompa i w domu se to zrobic podkladajac jakas gumke czy co?

jak wyciagnac zegary zeby wstawic w nie srebrne ramki obrotomierza, predkosciomierza itp? (w mojej poprzedniej e30 to był banał i robiłem to z zamknietymi oczami)

czy aby wstawic podlokietnik trzeba wymieniac cały pas srodkowy?

z gory dzieki za odp

bmw 4 life
Opublikowano

klapę możesz regulować na zawiasach

olej możesz spokojnie zmieniać,ja mam 246tys i leje 5w40.Nie ma problemu z "braniem" i klekotania popychaczy.

Jak masz wciśnięty przycisk w kompie to znaczy że jest wyłamana dzwigienka pod przyciskiem.Tego nie naprawisz możesz jedynie coś posztukować, w każdym razie da się zrobić żeby działał.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

jak wyciagnac zegary zeby wstawic w nie srebrne ramki obrotomierza, predkosciomierza itp? (w mojej poprzedniej e30 to był banał i robiłem to z zamknietymi oczami)

Tutaj jest podobnie - odkręcasz śrubki i wyciągasz. Jedynie musisz obrócić gdy zegary dojdą do kierownicy. Da sie spokojnie wyciągnać bez demontażu koła kierownicy

czy aby wstawic podlokietnik trzeba wymieniac cały pas srodkowy?

z gory dzieki za odp

Jeśli ma być to oryginalny podłokietnik - to tak.

Pzdr,

Opublikowano
dzieki za informacje. a wlasnie nie orientuje sie ktos czy anteny na dachu miały wszytkie mdoele czy tylko do jakiegos roku bo ja mam jakas paskudna lotke ktora chetnie bym zdjal ale nie chce ruszac jej do puki sie nie dowiem czy ona spełnia funkcje anteny czy to tylko atrapa
bmw 4 life
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...