Skocz do zawartości

Pompka do spryskiwacza....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Padła mi pompka do spryskiwacza....

W ASO wrzasnęli 130PLN. Macie może jakieś alternatywne źródło zaopatrzenia w takie części..??

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
a sprawdzales czy na pewno dochodzi zasilanie ? ,ja bym ja wyciagnal i rozebral ja kiedys tak zrobilem tylko juz nie pamietam w jakim samochodzie i ożyła :) ,czasem moze sie zatrzec wirniczek albo silniczek ale nie musial sie spalic
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
  • Autor
zasilanie jest napewno, ale o tym silniczku ani wirniczku nie pomyślałem... a jak sprawić żeby ożyła....?!
Opublikowano
zasilanie jest napewno, ale o tym silniczku ani wirniczku nie pomyślałem... a jak sprawić żeby ożyła....?!

trzeba zaczac od wyciagniecia zbiorniczka z tym wszystkim z samochodu a pozniej rozebrac i zobaczyc czy nie obraca sie z oporem ,silniczek powinien wyjsc razem z wirniczkiem ,troche wd nie zaszkodzi powinno pomoc i sprobuj rozruszac go palcami,nic skomplikowanego tam nie ma chyba ze nie da sie rozebrac

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

siemka,

Rozebrac,

konkretnie oczyscic i bardzo konkretnie przesmarowac, testowalem to u Siebie i dziala.

Pozdrawiam

kamil

Pozdrawiam

Kamil

(...)trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc

NIEPOKONANYM...(...)

Opublikowano
Padła mi pompka do spryskiwacza....

W ASO wrzasnęli 130PLN. Macie może jakieś alternatywne źródło zaopatrzenia w takie części..??

Mozesz kupic uniwersalny zamiennik w "ogolnomotoryzacyjnych"

sklepach, jest ich pare rodzajow, bedzie sie zgadzal przekroj i

wyprowadzenie kroccow ssacych i tloczacych, za to na pewno nie

bedzie pasowac zlacze - to jedyna rzecz ktora trzeba zaadaptowac.

przerabialem kiedys w Oplu, nowka 160PLN, zamiennik kupilem

za bodajze 40 czy cos nowy.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Mialem podobny problem w swoim E-39 rozebralem i po prostu dopadla go lekka rdza , takze przed rozebraniem doradzam zaopatrzyc sie w jakis preparat odrdzewiacz .

Po rozruszaniu go dzialal ale taki zabieg to tylko odroczenie agoni , po trzecz miesiacach padl i musialem kupic nowy.

Czy zabieg sie udal na tyle dobrze ze starczy na dluzej bedziesz widzial po cisnieniu plynu jaki podaje pompka.

Powodzenia

Opublikowano
zamiennika pod oryginał nie masz nawet co szukać ale ja u siebie np. jedną pompkę mamod (tfu tfu) VW Golfa chyba IV. Od prawie dwóch lat pracuje rewelacyjnie ;) Zapłaciłem coś koło 45PLN :dance:
http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
  • Autor

No i znalazłem....

na allegro używkę za 25 zeta. Przy okazji wymiany rozbiorę starą i być może będę miał jedną w zapasie... :dance:

Przy okazji zapytam. W zbiorniczku na płyn do spryskiwacza w e-32 jest ta pompka (z samego brzegu) oraz coś do niej podobnego na spodzie zbiorniczka (nie wiem, jak to dokładnie opisać). Wie ktoś co to może być...?

I czy do spryskiwacza na szybę i na reflektory jest jedna pompka..??

Dzięki.

M.