Skocz do zawartości

Pompka do spryskiwacza....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Padła mi pompka do spryskiwacza....

W ASO wrzasnęli 130PLN. Macie może jakieś alternatywne źródło zaopatrzenia w takie części..??

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
a sprawdzales czy na pewno dochodzi zasilanie ? ,ja bym ja wyciagnal i rozebral ja kiedys tak zrobilem tylko juz nie pamietam w jakim samochodzie i ożyła :) ,czasem moze sie zatrzec wirniczek albo silniczek ale nie musial sie spalic
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
zasilanie jest napewno, ale o tym silniczku ani wirniczku nie pomyślałem... a jak sprawić żeby ożyła....?!
Opublikowano
zasilanie jest napewno, ale o tym silniczku ani wirniczku nie pomyślałem... a jak sprawić żeby ożyła....?!

trzeba zaczac od wyciagniecia zbiorniczka z tym wszystkim z samochodu a pozniej rozebrac i zobaczyc czy nie obraca sie z oporem ,silniczek powinien wyjsc razem z wirniczkiem ,troche wd nie zaszkodzi powinno pomoc i sprobuj rozruszac go palcami,nic skomplikowanego tam nie ma chyba ze nie da sie rozebrac

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Padła mi pompka do spryskiwacza....

W ASO wrzasnęli 130PLN. Macie może jakieś alternatywne źródło zaopatrzenia w takie części..??

Mozesz kupic uniwersalny zamiennik w "ogolnomotoryzacyjnych"

sklepach, jest ich pare rodzajow, bedzie sie zgadzal przekroj i

wyprowadzenie kroccow ssacych i tloczacych, za to na pewno nie

bedzie pasowac zlacze - to jedyna rzecz ktora trzeba zaadaptowac.

przerabialem kiedys w Oplu, nowka 160PLN, zamiennik kupilem

za bodajze 40 czy cos nowy.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Mialem podobny problem w swoim E-39 rozebralem i po prostu dopadla go lekka rdza , takze przed rozebraniem doradzam zaopatrzyc sie w jakis preparat odrdzewiacz .

Po rozruszaniu go dzialal ale taki zabieg to tylko odroczenie agoni , po trzecz miesiacach padl i musialem kupic nowy.

Czy zabieg sie udal na tyle dobrze ze starczy na dluzej bedziesz widzial po cisnieniu plynu jaki podaje pompka.

Powodzenia

Opublikowano

No i znalazłem....

na allegro używkę za 25 zeta. Przy okazji wymiany rozbiorę starą i być może będę miał jedną w zapasie... :dance:

Przy okazji zapytam. W zbiorniczku na płyn do spryskiwacza w e-32 jest ta pompka (z samego brzegu) oraz coś do niej podobnego na spodzie zbiorniczka (nie wiem, jak to dokładnie opisać). Wie ktoś co to może być...?

I czy do spryskiwacza na szybę i na reflektory jest jedna pompka..??

Dzięki.

M.