Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, ze jest napewno post o tym na forum, ale znalazlem tylko 3 rozbieżne opinie.

Mianowicie, Ile pali w różnych cyklach e46 320 i / ci 150 KM ?

Mi spala w trasie 8,5-9 L

Miasto 13,5 L

Mieszany 11 L

ogólnie na baku , 63 L robie ok 550 KM

Czy to nie zamało ?

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jeżdżę przeważnie w trasie i na zbiorniku robię 780-820 km. Też oczywiście 63 litry. Średnio wychodzi mi ok 7,8 L/100 km. Jeżdżę raczej spokojnie do 120 km/h.
Krzysztof
Opublikowano
Ja jeżdżę przeważnie w trasie i na zbiorniku robię 780-820 km. Też oczywiście 63 litry. Średnio wychodzi mi ok 7,8 L/100 km. Jeżdżę raczej spokojnie do 120 km/h.

to by sie zgadzalo, ostanio na trasie rzeszow-zakopane-rzeszow poszlo mi pol baku

Opublikowano
Ja mam 1895 cm2 silniczek w coupe e46 i tylko 120 kuni :shock: i w mieście jak oszczednie jeżdze mam 9,5 L :? a jak normalnie to mam 10L :) jak warjuje 11L :D. W trasie 7,8 najmniej jadąc gdynia wawa ( jak jechalem majac przekroczone ptk. karne :twisted2: i nadal mam przekroczone :8) ) a w trasie normalnie jadac z 8,8 pale. Pozdro !
Nałogowy wygniatacz asfaltu polskiego.
Opublikowano
Ja mam 1895 cm2 silniczek w coupe e46 i tylko 120 kuni :shock: i w mieście jak oszczednie jeżdze mam 9,5 L :? a jak normalnie to mam 10L :) jak warjuje 11L :D. W trasie 7,8 najmniej jadąc gdynia wawa ( jak jechalem majac przekroczone ptk. karne :twisted2: i nadal mam przekroczone :8) ) a w trasie normalnie jadac z 8,8 pale. Pozdro !

pomiedzy 4 garami a 6 bedzie chyba znacza roznica w spalaniu z niekorzyscia na r6

a te wskazania to z wyliczenia czy to co podaje komp ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy to nie zamało ?

pozdrawiam

Tyle to ja robie swoim u siebie, a nawet więcej. :twisted:

Popatrz jaką z tych 550km przejechanych masz średnią prędkośc.

Pozdro.

Opublikowano

Moja średnia na trasie 1200km 9.5 litra ale wolno to nie jechałem :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz ja jeżdże codziennie do pracy ponad 80 km w obie strony więc trzeba troche oszczędzać i nie pałować po 170 :wink:
Krzysztof
Opublikowano
okolo 11-12 w miescie

a ile średnio na baku km robisz ?

Szczerze mowiac nie wiem bo dopiero dzis po 6 tygodniach zdjeto mi gips wiec dawno nie jezdzilem :(

Jakies 550 km na pewno

Ja nie resetowalem licznika od jakichs 2-3 tys. km i pokazuje srednio 11,3 od dluzszego czasu

Opublikowano

Czy to nie zamało ?

pozdrawiam

Pozdro.

35-38 km/h ;/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy to nie zamało ?

pozdrawiam

Pozdro.

35-38 km/h ;/

A u mnie 45km/h i więcej. I to powoduje różnice w spalaniu. Bo im więcej stoisz albo jeździsz na niższych biegach tym średnia spalaia będzie większa.

• 2 lata później...
Opublikowano
Moje 320Ci 150 KM na pełnym baku w mieście robi 550 - 600. W cyklu mieszanym udało mi się raz przejechać 700. Podejrzewam, że w trasie można 800 zrobić. To co podaje mi komputer nie pokrywa się z rzeczywistością.
Opublikowano

Moze nie 320, ale 323Ci, w miescie (Krakow, wiec sporo wiecej korkow niz Rzeszów)nie przekraczam 10l - 10,5, w trasie koło 8 lub mniej , mieszany 9-9.5 chociaz na zimowych kołach litr mniej. Letnie mam dosc duze wiec spali wiecej.Nogi nie mam lekkiej, ale tez nie przesadzam :) Wiec 13,5 w miescie to kosmos, chyba ze az taka roznica jest miedzy tymi silnikami, ale nie sądze :) No albo jedziesz od odciecia do odciecia :)

http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/2680

Opublikowano
Moze nie 320, ale 323Ci, w miescie (Krakow, wiec sporo wiecej korkow niz Rzeszów)nie przekraczam 10l - 10,5, w trasie koło 8 lub mniej , mieszany 9-9.5 chociaz na zimowych kołach litr mniej. Letnie mam dosc duze wiec spali wiecej.Nogi nie mam lekkiej, ale tez nie przesadzam :) Wiec 13,5 w miescie to kosmos, chyba ze az taka roznica jest miedzy tymi silnikami, ale nie sądze :) No albo jedziesz od odciecia do odciecia :)

http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/2680

silnik m52b25 opony 235/45r17

miasto Wrocław (ostatnio średnia prędkość 15 km/h) od 15l do hmmm ;)

z ostatniego baku 450 km, z czego 270 trasa 11,3 l/100km

w miejsce jeżdżę do 3-4 tys/obr

wiec nie piszcie bajek ze te auta w mieście jeżdżą na kropelce

potem ludzie kupują duże pojemności i jest tragedia ze miało palić 10l w mieście, a pali prawie 20

drugim autem 118d we wrocku ciężko mi zejść poniżej 9l, a nie szaleje...