Skocz do zawartości

Alarm: jaki, gdzie i za ile...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

MAm prośbę. Powiedzcie jaki alarm warto zainwestować w E-32. :? Będę wdzięczny za namiary na jakąś firmę (najlepiej w Mazowieckim), która robi dobrze i za w miarę rozsądne pieniądze.

Z góry Dzięki.

P.S. Jeśli macie patenty na jakieś skuteczne zabezpieczenia z chęcią poczytam... :wink:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano

witam

najlepiej z czujnikami ruchu i wstrzasowym

nie jest tak bardzo wazne jaki ale wazne aby był madrze zamatowany

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
zapraszam do szczecina za 350zl bedziesz mial alarm czyjniki ruchu wstrzasowy odciecie zaplonu dodtakowo domykanie okien i jeszcze 2 wolne guziki na wgranie czegos extra co ty na to

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

Oferta Kusząca tylko czemu tak strasznie daleko... :?

Następne 300 musiałbym wydać na paliwo... :wink:

Ale dzięki...

Może ktoś bliżej wawy...??

Opublikowano
Moja propozycja to dobrej kalsy autoalarm z immobilaizerem,czujnikami ruchu i wstrzasu oraz blokada mechaniczna skrzyni biegow.Najlepiej wewnetrzna.Mozna jeszcze zamontowac jakies odciecie w sterowane samodzielnie.

Rekin Król Szos!

Gaz do kuchenki nie do samochodu a na prąd to odkurzacz!

Opublikowano

no właśnie jakiś magiczny przycisk by mnie najbardziej interesował...tylko muszęmieć kogoś zaufanego, kto mi to zrobi....

a alarm to żeby szczeniaków odstraszał..

Opublikowano
witam.

MAm prośbę. Powiedzcie jaki alarm warto zainwestować w E-32. :? Będę wdzięczny za namiary na jakąś firmę (najlepiej w Mazowieckim), która robi dobrze i za w miarę rozsądne pieniądze.

Z góry Dzięki.

P.S. Jeśli macie patenty na jakieś skuteczne zabezpieczenia z chęcią poczytam... :wink:

Jesli kupisz sobie alarm (dowolnej firmy) bo marka zupelnie nie wazna

wazne zeby odpowiadala Ci funkcjonalnosc, to znajdz tylko kogos

kto zainstaluje Ci to porzadnie. Ustawi wszystkie czujniki poprawnie

schowa centralke nieco madrzej niz pod deska rozdzielcza, poukrywa

przewody w fabrycznych wiazkach...taka robota co prawda kosztuje

tyle co material albo i wiecej ale warto. Moje auto ktore sam sobie tak

opracowalem probowali mi kiedys wziac - znalazlo sie z poprutymi

wiazkami jakimis probami zwarcia przewodow i [BAD] nie uruchomili.

W ogole mysle zeby zaczac to robic zarobkowo...myslicie ze bylby rynek?

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
jeśli chcesz zabezpieczyc auto przed kradzieża to pomysl o blokadzie skrzyni biegow. jesli blokada to dobra (okol500zł) blokada skrzyni oczywiscie tylko w polaczeniu z alarmem . alarm bez roznicy (moim zdaniem ) jaki bo i tak latwo go obejsc , ale zeby mial obowiazkowo własne zasilanie syreny- wtedy nawet po odlączeni klemy akumulatora alarm wyje (a to czesto zaskakuje złodziei-amatorów) aha i obowiazkowo ukryty wylacznik odcinajacy zaplon- naprawde bardzo uprzykrza sprawe złodziejom. podsumowujac jeszcze dodam ze jak bedziesz zakladac w jednym warsztacie alarm z dodatkowym zasilaniem, wyłacznikiem i blokade skrzyni to jeszcze mocno utargujesz ja utargowałem 150zł
Opublikowano
jeśli chcesz zabezpieczyc auto przed kradzieża to pomysl o blokadzie skrzyni biegow. jesli blokada to dobra (okol500zł) blokada skrzyni oczywiscie tylko w polaczeniu z alarmem . alarm bez roznicy (moim zdaniem ) jaki bo i tak latwo go obejsc , ale zeby mial obowiazkowo własne zasilanie syreny- wtedy nawet po odlączeni klemy akumulatora alarm wyje (a to czesto zaskakuje złodziei-amatorów) aha i obowiazkowo ukryty wylacznik odcinajacy zaplon- naprawde bardzo uprzykrza sprawe złodziejom. podsumowujac jeszcze dodam ze jak bedziesz zakladac w jednym warsztacie alarm z dodatkowym zasilaniem, wyłacznikiem i blokade skrzyni to jeszcze mocno utargujesz ja utargowałem 150zł

Bear Lock czy inny Dipol faktycznie sie sprawdza. Wiem z dobrych (...)

zrodel ze takie auta bandyci niechetnie biora bo po prostu duzo z tym

roboty.

Syrena z wlasnym zasilaniem to juz chyba standard dzis.

A wylacznik zaplonu to trzeba sprytnie bo oni teraz sie nie bawia

tylko zapinaja napiecie bezposrednio do pompy paliwa i modulu

komputera i gwizdza na wszystkie blokady - wiec trzeba to tak

zrobic zeby wlasnie ten patent nie zadzialal

aha i jeszcze jedna uwaga czesto stosowany jest patent z komputerem

na podmianke jesli immobilizer jest w kluczyku - mozna temu prosto

zapobiec modyfikujac odrobine wtyk i zlacze od komputera

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Psychop widzę, że obaj jesteśmy ze Stolicy to może poradziłbyś mi jakieś miejsce gdzie mi to zrobią solidnie....??

Albo może mi wytłumaczysz jak to samemu zrobić..??

Oczywiściem stawiam Piwko.. :wink:

Opublikowano
no właśnie jakiś magiczny przycisk by mnie najbardziej interesował...tylko muszęmieć kogoś zaufanego, kto mi to zrobi....

a alarm to żeby szczeniaków odstraszał..

Co do przycisku to założenie tego samemu jest naprawdę "magicznie" proste i kosztuje tyle co dwie godziny przy piwku :mrgreen: Co do alarmu to pytanie po co ???? Coś co wyje za parę stów :duh: Przecież to jest już opanowane przez złodziei :mad2: Najlepiej przycisk i blokada skrzyni, przynajmniej trzeba stracić troche czasu na odjazd bo jak chcą to i tak odjadą :mad2:

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

haha tylko taki ze mnie elektryk jak z koziej d.... trąba...

Jeśli ktoś chce przy piwku ze mną zrobić coś takiego to z chęcią skorzystam...oczywiście ja stawiam... 8)

Opublikowano
WITAM

Mam pytanko jaka blokada do automatu?

no z automatem to moze byc ciężko bo jeśli do autoamtów zakładaj tylko i wyłącznie "zewnętrzną" to od razu Ci odradzam - bo to bez sensu sam widzialem jak szybko sobie mozna z nia poradzić - spryskuja metalowa czesc i puknieciem młotka rozbijają ja na kwałki

Opublikowano

Ciekły azot to jest to :duh:

Rozebrać drążek automatu można w 10s.

Opublikowano
Ciekły azot to jest to :duh:

Rozebrać drążek automatu można w 10s.

heheh wlasnie mialem to na mysli ale nie chcialem o tym glosno mowic :lol: widzialem jak to robia a przy blokadzie skrzyni biegow wkladanej z boku tez uzywaja azotu ale musza sie przedrzec przez sporo plastiku- a to dodatkowy czas ktorego oni nie maja (teoretycznie)