Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Posiadam e36 coupe 318is z 96r. i mam taki poblem gdy naciskam na pedał gazu i puszczam to jest lekkie opóznienie w reakcji silnika na pedał. Niewiem czy to jest wina pedała gazu czy cos w silniku nie tak. Miał ktos taki problem już wczesniej?, lubie wie jak sie z tym uporac?. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przepływomierz

Czujnik położenia przepustnicy

Sonda lambda.

To bym sprawdził na początek.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To zależy od tego jakim poziomem wiedzy o elektronice dysponujesz?

A masz może jakiegoś carsofta?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
witam

Posiadam e36 coupe 318is z 96r. i mam taki poblem gdy naciskam na pedał gazu i puszczam to jest lekkie opóznienie w reakcji silnika na pedał. Niewiem czy to jest wina pedała gazu czy cos w silniku nie tak. Miał ktos taki problem już wczesniej?, lubie wie jak sie z tym uporac?. Pozdrawiam

Wczesniej tego nie miales ?

Opublikowano
sonda lambda działa poprawnie, a reszta niewiem moge to sam sprawdzic czy musze jechac na warsztat?

jestem ciekawy jak to sprawdziłeś iż SL działa poprawnie - nie podłączając auta pod komputer i zczytując parametry. Tak na oko?? czy może miernikiem pradowym???

Opublikowano

Moim zdaniem coś z regulacją LPG jest nie tak.

No chyba, że na Pb działa tak samo.

Kiedyś wymieniałem samodzielnie filtr od LPG i miałem to samo - po wyregulowaniu LPG wszystko wróciło do normy.

Buch teściową w klatkę piersiową ;)