Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanko czy ktoś wie lub posiada instrykcję instalacji do modelu 3,0d z 97r kombi. Nie wskazuje mi wskażnik paliwa i komputer nie oblicza dystansu, co może być przyczyną. Dodam żewymieniałem pompy paliwa i od tego czasu nie chodzi wskażnik. Sprawdziłem jeszcze raz wszystko jest na miejscu i podłączone. Czy ktoś wie jak można sprawdzić wskażnik np podając jakiś opór na wtyczce przy baku?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zerknij za haslem "test zegarow" na forum. Przynajmniej bedziesz wiedzial czy zegary sa ok.

Polecam diagnostyke zegarow mozna podejrzec wszystkie parametry i stwierdzic co jest nie tak.

Opublikowano
pewnie podczas zminay pompy paliwa uszkodziłeś pływak lub ścieżki czujnika. W BMW masz dwu komorowy zbiornik paliwa a więc i dwa czujniki oddzielnie na każdą komorę. Tam szukaj przyczyny skoro przestał pokazywac po wymianie pompy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a skąd wiesz że ok? sprawdzałeś? W jaki sposób? Tylko mi nie mów że na oko. Czujniki masz dwa wiesz o tym? Pływak to nie wszystko czujnik zasadniczo składa sie z cewki lub ścieżki węglowej i działa na zasadzie potencjometru.
Opublikowano
3.0d z 1997r? a to ciekawe :) czy 3 litrowe diesle nie były przypadkiem robione od 1999r?

nie, sedany od 97, ale touringi od 98 (wg etk oczywiscie) wiec cos tu dalej smierdzi... :worried:

Opublikowano
Bardzo śmieszne :lol: mój tp kombi i z roku 97 tak ma w dowodzie a od 98 montowali w ten model gniazdo diagnostyczne OBD a mój ma stare.Wyjścia z czujników mieżyłem i wychodzi zmienny opór przy poruszaniu pływakiem. :?: