Skocz do zawartości

[E36] problem z uruchomieniem silnika! bardzo pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam bardzo pilny problem gdyz swoje bmw musialem zostawic na parkingu pod praca. Wczoraj wszystko bylo ok, zadnych problemow z uruchomieniem czy podczas jazdy a dzis kiedy chcialem uruchomic beemke nic a nic. Rozrusznik kreci ale silnik nawet nie zalapuje. Ma ktos jakies pomysly? co sprawdzic? Bardzo prosze o wszelkie podpowiedzi. :(
Opublikowano
  • Autor
a i jeszcze bardzo trzesie przy tym calym silnikiem, drgania az przenosza sie na karoserie.
Opublikowano
Pompa paliwa za pasażerem pod tylnym siedziskiem zacznij od sprawdzenia jej czy masz gaz

Edytowane przez martur

Opublikowano
  • Autor
mam benzyne. a czy moze to byc np silniczek krokowy?
Opublikowano
silniczek krokowy to raczej jak falują obroty czy odpaliłeś samochółd i trzesie silnikiem bo nie rozumię za bardzo
Opublikowano
  • Autor
no wlasnie za nic w swiecie sie nie da, falowaly troche obroty, ale ogolnie palil jak trzeba. czy z ta pompa da rade cos zrobic czy trzeba wymienic?
Opublikowano

Jeżeli padła to raczej wymiana lub używka możesz też sprawdzić przekaźnik pompy w skrzynce bezpieczników

Zdejmij tylne siedzisko dostań się do pompy wyjmij ja i podaj jej 12 V

Opublikowano
  • Autor
a ktore to w tej skrzynce? z gory dzieki za odpowiedz. bede wdzieczny za kazda podpowiedz.
Opublikowano
Jak otworzysz skrzynke to w lewym skrajnym rzędzie na dole 3 przekaznik stojąc przed samochodem
Opublikowano
  • Autor
ok. dzieki wielkie.
Opublikowano
nie ma sprawy pisz o rezultatach
Opublikowano
  • Autor
ok. jakby Ci cos jeszcze przyszlo do glowy apropo mozliwych usterek to pisz. :wink:
Opublikowano
zobacz czy daje iskre lub jej nie zalewa miałem podobnie tylko umie becie zalewało czujnik temp silnika padł i rozrusznik był na wyczerpaniu i za zadne skarby nie mogłem odpalić
Opublikowano
  • Autor
haha :D nie wiem czy to mozliwe, ale wymienilem baterie w kluczyku, caly czas myslalem, ze to tylko od zarowki, a tu cud, chodzi jak zloto! :D Az ja dzis wyjme i sprawdze czy to wina tej bateryjki, jezeli tak to inwestujac 5.90 polskich nowych zlotych zaoszczedzilem pewnie kilka stowek. :)
Opublikowano
No raczej nie. Mi bez "bateryjki" odpala normalnie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Często przepływomierz się właśnie tak objawia.

następnym razem jak nie będzie chciał zapalić to odłącz przepływkę.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Jak jeszcze masz ten problem to podpowiem ci że ja miełem to samo. Zrobiłem nad morze ponad 500km i nic. Postawiłem auto i juz nie odpaliło. Zobacz czy z motostartera zapali. Jak zapali to na 100 pompka paliwa.
Opublikowano
  • Autor
jednak nie pali. i znowu w robocie sie spsul. :( W jaki sposob odlaczyc przeplywke?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Odpinając wtyczkę.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
diagnoza mechanika to brak pozwolenia na rozruch, wiec pewnie cos z immobilajzerem. co w takim przypadku zrobic? da sie go jaks zdezaktywowac?
Opublikowano
  • Autor
mechanik sie mylil. na wlasna reke kupilem i wymienilem pompe paliwa na wlasna reke i smiga jak trzeba, nawet lepiej niz wczesniej. :D Co prawda troche drozej niz na allegro bo 200zl za jakas shegizi(chinska pewno), ale zalezalo mi na czasie. Na razie dziala wiec nie mam zastrzezen. :D
Opublikowano

Witam.

Kolego często i gęsto lubią się wieszać przekaźniki pompy paliwa i są takie objawy.

Pozdrawiam.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"