Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam taki o to problem. Zakupilem na allegro chromowane klamki wewnetrzne, w zasadzie nie cale klamki tylko ta czesc za ktora sie ciagnie i otwiera drzwi. No i chcialem je wymienic w moim aucie bo standardowo sa zwykle czarne plastikowe. No i mam z tym problem. Robil to ktos juz ? moze jest na to jakis latwy sposob bo nie chce jej zepsuc. Edytowane przez manieksw
Opublikowano
Ja tego nie wiedzialem bo kumpla poprosilem zeby sprobowal mi to wymienic i wlasnie on mowil ze ciezko z tym bedzie, a to koles ktory jakies pojecie tam ma. Wiec nie wiem jak to dokladnie wyglada. Dzisiaj mamy sprobowac jeszcze sie z tym pobawic i myslalem ze ktos cos moze doradzi.
Opublikowano

ja to mam u siebie... Odradzam Ci i rozmysl sie ,a juz ci mowie dlaczego. Jesli zamontujesz te klamki to one nie beda tak pasowaly jak org klamki czarne,jedna mi mozna powiedziec odstaje,a raczej tak delikatnie wisi,nie trzyma sie to tak jak byc powinno,druga od kierowcy troszke lepiej ale tez nie jest do konca tak jak powinno byc. :mad2:

A co do montazu,musisz sciagnac caly boczek drzwiowy, sciagnac ta "gumowa" oslonke i rozkreecic cala klamke i poodczepiac ze wszystkich drucikow ktore steruja mechanizmem. Jak juz bedziesz mial klamke w rece musisz wziasc srubokret,dluto cienkie lub cos cienkiego i wytrzymalego i mlotek. Trzeba wybic bolce ze starej klamki i wstawic do nowej i zamontowac. (odrazu mowie ze ciezko to zrobic i mozesz polamac plastiki od mocnych uderzen) a delikatnie sie tego nie da wyciagnac... Jak juz sobie poradzisz montarz przy drzwiach bedzie masakryczny...

takze stanowczo odradzam i zastanow sie zebys nie klnal na to, a efektu nie ma takiego super,no ale ladniej troszke jest...

Pozdrawiam i jak cos przyjemnego montazu zycze :cool2:

B M W
Opublikowano
Kupilem porzadne jakeis te klamki wic mam nadzieje ze beda dobrze pasowac... o ile dam rade to wymienic. Szkoda 80 zl jakie zaplacilem za 4szt. wiec chyba sprobuje.
Opublikowano
no to juz jak ty wolisz... ale nastepnym razem bym tego nie zalozyl. Moze poczekaj az ktos jeszcze ci cos napisze...
B M W
Opublikowano
Ja robiłem to u siebie wystarczy zdjąć boczek i odkręcić klamkę potem wybić przy pomocy srubokręta te czarne klamki z plastikowej obudowy potem trzeba uważać żeby wpasować nowe we frezy idealnie...Jeśli po całej operacji bedą wisieć/odstawać regulujemy naciąg tym metalowym drutem od mechanizmu wyginając go tak aby klamki były naciągniete jak struna...U mnie własnie wisiały ale po wygięciu druta są pięknie naciągniete i jeżdże już z nimi rok i zero problemów....Polecam wymianę na chrom bo efekt jest super jak w M3 :P :lol:
Opublikowano
Powiem tyle, to banalna sprawa uwinalem sie z tym w 1,5 godziny. Niemusialem zadnej sily uzywac wystarczy pomyslec. Co do podciagniecia drucika to bartil dzieki za wskazowke bo dzieki temu zabiegowi klamka jest naprezona i dziala jak trzeba, zero luzow, a drucik latwo wygiac nawet w rekach trzeba jedynie pomyslec jak i po troszke delikatnie podginac do porzadanego efektu. Co do efektu to wyglada to bardzo fajnie i luksusowo takze jak najbardziej polecam...