Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale czasem jest sprawiedliwość na tym świecie.

Jadę sobie w ubiegły weekend drogą "siódemką" na oddcinku ekspresowym, bez pośpiechu, metodą +20 od dozwolonej, a tu wyprzedza mnie załadowany van, jedzie kawałek szybciej i zwalnia do 110.

Po chwili dochodzę go, bez dodawania gazu mijam i dalej jadę swoje.

Ale za parę minut widzę, że kolo nie wytrzymuje, depcze gaz i znowu mnie wyprzedza, po chwili zwalnia i ponownie "wlecze się" przede mną 110.

A więc za minutkę lub dwie znowu go doganiam i ponownie wyprzedzam.

Tym razem zareagował od razu, depnął gaz i zabrał się za wyprzedzanie, ale kiedy już prawie mnie łyknął (rozbujał się do jakiś 150 km/h) tuż za nim syrena, kogucik, lizaczek, pobocze i mandacik - ustrzelił go tajniak z videorejestratorem (srebrna Vectra, numerów nie zauważyłem).

Nie chciał oglądać tyłka mojego bmw, to zapłacił :mrgreen:

Opublikowano

hehe dobre,

dzisiaj Asterka II się na mnie rzucała,

mijanki lewa prawa kombinacje,

pomyslałem sobie a jedź, tam czesto stoją,

no i stali :)

czasami się zastanawiam co ludzi gniecie że próbują coś udowodnić,

i to z reguły, Calibrami, astrami, jakimiś VWejami, no i przedstawiciele handlowi,

Opublikowano

mam to samo,ale coraz częściej odpuszczam-żal mi auta (gdyby cos się stało),poza tym ja nie musze nic udowadniać-mam dobre auto.

p.s.A Wasze przypadki z policją-BOMBOWE :cool2:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

tez zauwazylem nieuprzejmosc na drodze innych kierowcow ;) mysle ze to zazdrosc i to ze chca sie spawdzic z.. jak by nie bylo dobrym autem :)

a tak wracajac do tematu to w polskim auto swiecie wygrala honda civic bmw bylo na 2 miejscu audi i volvo 3...Honda wygrala tylko i wylacznie dzieki przewadze cenowej (ubezpieczenie itd)BMW zdeklasowalo reszte jesli chodzi o wrazenia z jady i osiagi :D

Opublikowano

dokładnie tak jak mówisz..i to świadczy tylko o bezsensie tego testu.Bo jesli auto wygrywa kosztami przegrywając w innych,wazniejszych kategoriach to cos jest nie tak.

Auto segmentu premium nie jest autem kupowanym racjonalnie-tu koszty sa na drugim planie.Więc bez sensu jest porównywanie z autem z segmentunie-premium.

Pozdro

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W każdej porządnej gazecie za poszczególne fazy oceny przyznawane są konkretne punkty. Ludzie mądrzy, a tacy nabywają BMW, sami potrafią ocenić które aspekty testu i parametry oceny są dla nich ważne. Ktoś dla kogo podstawą jest cena będzie się podniecał tym testem że wygrała Kia i przy obiedzie opowie rodzinie jakie zajefajne auto kupił a debile wydają dwa razy tyle na BMW a jest gorsze. No ale wiadomo jakiego pokroju są to ludzie więc niech mają swoje pięć minut. ;)

Co nie zmienia faktu, że akurat Kia Cee'd to naprawdę dobre auto jak na cenę w jakiej jest sprzedawane.

PS. Trochę się rozpędziłem z tymi mądrymi nabywającymi BMW, bo niestety na ulicach widać masę przygłupów w dresach z łańcuchami na szyi udających gangsterów i cwaniaczków za kierownicą 20 letniej beemki. No ale tę część nabywców nie zaliczam do prawdziwych fanów marki.

Opublikowano

A wczoraj takiego kmiota z łańcuchem na szyji i czapeczka daszkiem do tyłu widziałem na wysokości Multikina w Poznaniu.Wjechał komus w tyłek bo za szybko jechał,nie zauwazył ze auta stoją.

I przez takich baranów jestesmy wszyscy jedna miara oceniani :mad2:

MIKE