Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś chciałbym poruszyć problem związany z częściowym brakiem oświetlenia wnętrza w moim e32.

Mianowicie :

1.nie świecą się żadne lampki narożne w drzwiach.Prąd w drzwiach jest szyby chodzą.guziczki z tyłu też nie świecą a na pewno są sprawne.

2.Nie świeci się tylni słupek od strony pasażera.Od strony kierowcy tam gdzie antena radiowa świeci

Oczywiście wszystkie żarówki i bezpieczniki ok :)

Pozdrawiam

p.s

jakieś pomysły do mojego postu o podsufitke ?

.....::: Zaczynaj każdy swój dzień jakby miał swój cel :::....
Opublikowano

przypominam się tylko.Może kolega Banol coś podpowie jak wrócił już z wakacji.

Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy 7

.....::: Zaczynaj każdy swój dzień jakby miał swój cel :::....
Opublikowano
ja tez walczylem z oswietleniem wnetrza w e32 :) podaj adres na @ to przesle Ci schemat i na pewno sobie poradzisz :D ja musialem wyciagac zegary zeby dobrac sie do glownej wiazki oswietlenia za zegarami jest jeden glowny kabel nie pamietam dokladnie skad leci chyba od dimmera i pozniej rozchodzi sie na kilkanascie cienszych ktore oswietlaja wszystko co swieci sie w srodku auta jest to na 90% kolor siwo czerwony tu nie moge przeslac schematu wiec podaj innego @ :) pozdrawiam
Opublikowano
...Prąd w drzwiach jest szyby chodzą.

Ciekawa dedukcja. To że prąd dochodzi do silnika szyby, nie oznacza że dochodzi do oświetlenia w drzwiach. Schemacik od kolegi polos13 i miernik w rączki.

...antena radiowa świeci.

?????

...guziczki z tyłu też nie świecą a na pewno są sprawne.

Jeśli mówisz o guziczku od otwieraniu szyb, to on działa. Natomiast żaróweczki/diody w nich już nie. Dlatego przełącznik nie ma podświetlenia. Trzeba go rozebrać wymienić uszkodzoną żaróweczkę/diodę lub cały przełącznik na taki, który ma sprawne podświetlenie.

p.s

jakieś pomysły do mojego postu o podsufitke ?

Już Ci napisałem. Jeśli nie działa szyberdach i oświetlenie wnętrza to skontroluj sobie moduł "komfortu".

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Chciałbym odświeżyć temat. U mnie podobny problem (brak światła w słupkach tył i drzwiach). Czy kolega polos mógłby podesłać mi rzeczony schemacik?

7-er Fahrer
Opublikowano
Bezpieczniki ok. Włączniki, hm.. czy gdyby nie działały to czy światełko z przodu zapalałoby się? Poza tym wyświetlałby się chyba komunikat o otwartych drzwiach... Co do modułów to będzie problem z podmianką :( wokoło same e36...
7-er Fahrer
Opublikowano
wokoło same e36...
No ktos musi strzec okolicy,zeby 7er moglo spokojnie odpoczac w garazu :D Jesli chodzi o podswietlenie przyciskow od szyb to u mnie spalone byly zaroweczki w poprzedniej 7.Pozdrawiam.