Skocz do zawartości

Akumulator pada po 3 dniach...????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam...może ktos ma taki problem jak ja...mianowicie miałem akumulator 66Ah który rozładowywał mi sie po 2 dniach postoju samochodu. Kupiłem akumulator nowy Varty 90Ah i niestety musze powiedziac ze gdy auto postoji 3dni akumulator się rozładowuje,alternator sprawdzałem i ładuje, sprawdzałem pobór prądu na początku wynosi on 0.75A po 30 minutach 0.45A,wszystkie odbiorniki jak i Zarówki były wyłaczone przy pomiarze...ma ktos jakis pomysł...???pozdrawiam.
Opublikowano
90% takich przypadków powoduje tzw. jeż. Naładuj akumulator i spróbuj odłączyć jeża na kilka dni. Jak będzie wszystko ok to masz winowajcę. Nowy jeż to koszt ok 260zł. Jak nie wiesz gdzie go szukać to poszperaj na forum było o tym dużo razy.
Opublikowano
Kolejna możliwość to stare rozlane akumulatorki w syrence alarmu (o ile masz w aucie fabtyczny alarm). W takim wypadku należy je wylutować, oczyścić płytkę drukowaną i wlutować nowe lub pozostawić bez - wtedy po odłączeniu akumulatora syrenka nie będzie wyła.
Opublikowano
90% takich przypadków powoduje tzw. jeż. Naładuj akumulator i spróbuj odłączyć jeża na kilka dni. Jak będzie wszystko ok to masz winowajcę. Nowy jeż to koszt ok 260zł. Jak nie wiesz gdzie go szukać to poszperaj na forum było o tym dużo razy.

Ale na Allegro można trafić już za około 100 PLN...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Potwierdzam, miałem u siebie to samo pomogła wymiana jeża, nie polecam zakupu używanego bo możesz trafić na takiego samego. Możesz sprawdzić jeża w bardzo prosty sposób(u mnie tak było) po wyjęciu kluczyka ze stacyjki posiedź przez parę minut w samochodzie i zobacz czy dmuchawa się załącza i dmucha. Jeżeli tak jest to na 100% masz walniętego jeża.
Opublikowano
A jakie jest napięcie ładowania przy włączonych światłach i przy jakichś 3000obr./min?
Opublikowano
U mnie było podobnie... cos brzęczało cały czas... aku siadał ... nie było ładowania... dioda od radia sie swieciła nawet przy wyłączonym aucie... Oddałem auto do elektryka... wymienił jakiś modul i jest wszystko ok... koszt ok 300 pln
Opublikowano
ja mam taki sam problem.... cos rozladowuje mi akumulator...czy mozliwe ze to alarm??? nie mam wmontowanego alarmu seryjnego i mam tez baterie wmontowana w syrene alarmowa....mozliwe ze mechanik schrzanil cos przy wmontowywaniu alarmu???